Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 17:50 - МОЖЕ ЛИ НЕВЯРВАЩ ДА БЪДЕ СПАСЕН
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 979 Коментари: 2 Гласове:
6



               Миналата седмица беше наситена със събития: метеорит падна в Челябинск, друг в Куба, трети прелетя над Сакраменто, Калифорния; две земетресения станаха в Гърция, едно в Италия... Като се има предвид и Оставката, и мълнията над Ватикана която последва, човек неволно си спомня пророчествата за белезите на последното време.

Да, последно време е. Никой не може да каже колко още има до края, но събитията се сгъстяват – това никой не може да го отрече. В един предишен постинг бях изброила белезите на последното време, няма да се повтарям, но сега друго си мисля: ще дойде краят – рано или късно. Ще има хора спасени за вечността и други – погубени за винаги. Спасението е чрез вяра в Исус Христос. Ами останалите? Които никога не са Го познавали? Тези, които са изповядали друга религия? Всички ли ще погинат?

В няколко последователни постинга ще изложа тук разсъжденията на Дуайт Нелсън по този въпрос. Припомням, че всички негови статии, които помествам, са под заглавие „Избраните”.

 

                Може ли невярващ да бъде избран?

Възможно ли е невярващият да остане невярващ и все пак да бъде спасен? Избира ли Бог и езичници? Преди да изстреляте бързо отговора, размислете над една-две истории.

Някога един Божи човек излъгал езически водач на номадски народ, като представил съпругата си за своя сестра. Скоро след това мъжът присвоил жената и я прибавил към харема си. През нощта Бог се присънил на вожда и му заявил: „Ти си мъртав, ако се докоснеш до съпругата на този човек”. Мъжът извикал: „С право сърце и с чисти ръце направих това.” И разбира се знаейки, Бог отговорил: „Аз те въздържах да не съгрешиш и не те оставих да се докоснеш до нея”. Така езичникът Авимелех е пощаден. Защо? Не е имало Десет заповеди, за да му покажат правилното и погрешното. Той просто живеел според светлината, която имал. И Бог го почел без да му държи сметка за извършеното зло.

При друг случай един добър цар се отправя на война срещу езически цар. Но Бог изпраща вест на добрия цар чрез езическия владетел: „Остави се от съпротивата си срещу Бога, Който е с мен, за да не те погуби!” (2 Лет. 35:21). Но Йосия отказва да послуша фараон Нехао – и на другия ден е убит в битката. Трябвало е да послуша вестта, отправена от Бога към него чрез фараона езичник. Бог май не отхвърля чак толкова езчниците, не ви ли се струва?

В края на краищата Той е Богът, вдъхновил написването на Псалм 87.

Ще спомена Египет и Вавилон като от онези, които Ме познават. Ето филистимската земя и Тир, с Етиопия: този народ, ще кажа, се е родил там.

Когато Господ запише племената, ще зачете, че това и онова племе се е родило там. (Пс. 87:4,6)

Изумително! Когато списъкът на спасените и избраните бъде готов някой ден, Бог заявява, че сред имената ще има хора, представители на големи езически народи, които Го познават; ще бъде записано, че са родени там!

Тогава как Той може да бъде недобронамерен към езичниците! През вековете е общувал с тях и дори е обещал да ги включи в Своята Книга на живота.

Без съмнение Бог търси всяко възможно основание да спаси езичниците!

 

                                     Дуайт Нелсън


image


              БОГ Е ГОСПОД НА ВСИЧКИ НАРОДИ




Гласувай:
6



1. lyuliak - Много хубаво написано
26.03.2013 00:03
Благодаря ти!
цитирай
2. vandela007 - Благодаря ти! И аз ти благодаря ...
20.09.2016 14:14
lyuliak написа:
Благодаря ти!


И аз ти благодаря :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1303121
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930