Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2021 16:00 - БОГ Е ЛЮБОВ – 14.
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1694 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОРОНА ОТ ТРЪНИ

Смъртта и изтезанията на Христос на кръста говорят много за окаяността на човешката природа. Мъжете, участвали в унижаването и бичуването на Христос изявяват човешкия дух, който презира и отхвърля Духа на Христос. Въжетата с които вързали Исус, тоягите с които бил бит, дървото и гвоздеите за кръста, e всичко, което самият Той бил създал: Всичко чрез Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. Йоан 1:3.

Короната от тръни върху главата Му има дълбок духовен смисъл. Тръните се появили на земята в резултат на проклятието за греха на  Адам: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах да не ядеш, проклета да бъде земята поради теб…тръни и бодили ще ти ражда... Битие 3:17-18.

Каква е връзката между човека и земята. Защо заради греха на Адам, паднало проклятие върху земята? Защото човекът е създаден от пръст от земята: …Господ Бог образува човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание, и човекът стана жива душа. Бит.2:7.

Грехът на човека водел до страдание и конвулсии в природата. Това трябвало да служи на хората като предупреждение за опасност и да осъзнаят собственото си нечестие. И ще чуете за войни и за военни слухове… ще се надигне нация против нация… и на разни места ще има глад и земетресения. Мат.24:6,7. Има причинно-следствена връзка между войните и катаклизмите в природата. Когато конфликтите и покварата в обществото нарастват, нарастват и природните бедствия. Когато ветровете, които са замислени да охлаждат и утешават човека, се превръщат в урагани; когато дъждът, който дава живот, прави реките да преливат водите си, носейки наводнения и смърт, това е доказателство, че бунтът на хората се изявява в природните бедствия. Както духът на бунт в хората се издига срещу Христос и те се опитват да убият Този, Който ги е създал, така и природата ще се надига в бунт срещу човечеството и ще се опитва да го убие. Както хората сноват из земята и поглъщат другите с лошотията си, така и зверовете ще бродят по земята и ще ги поглъщат по подобен начин. Каквото сее човек, това и ще пожъне.

От друга страна, ако човекът е в мир с Бога, и земята няма да воюва срещу него: …И не ще се уплашиш от земните зверове; защото ще имаш спогодба с камъните на полето; И дивите зверове ще бъдат в мир с тебе. Йов 5:22-23.

Във връзката между човека и природата откриваме и причините за потопа. В милостта си Бог предупредил света чрез Ной, че на Земята идва потоп, но хората не обърнали внимание. Те били изпълнени с похот и всякаква мерзост, която някой може да си представи: И Господ видя, че се умножаваше злината на човека по земята и че всичките въображения на мислите на сърцето му бяха само зло… Бит.6:5.

Необузданото нечестие на човека имало все по-голямо влияние върху земята: И Бог каза на Ной… земята се изпълни с насилие чрез тях; и Аз ще ги унищожа заедно със земята. Бит. 6:11-13. В тези стихове отново сме предизвикани да се запитаме как четем. Сега можете да стигнете до извода, че Бог е решил да унищожи всички (освен семейството на Ной) заради покварата им и да сложи край на нечестието. И обратно: Бог е знаел, че както хората живеят невъздържано и се бунтуват срещу Него, така и земята щяла да се разбунтува срещу човека и ще унищожи света.

Повечето християни вярват, че Бог би реагирал на насилието с насилие, като самият Той убие всички хора чрез потоп. Колко тъжно е да се вярва, че Бог би бил жесток като хората! Колко насилие има в Сина, Който е образ на Своя Баща? Николко! И гробът Му се определи при безбожните, но остана при богатия в смъртта Си; защото не е извършил насилие и не е имало измама в устата Му. Ис. 53:9. Откъде и от кого идва насилието? От голямата ти (на Сатана) търговия вътрешността ти се изпълни с насилие и ти съгреши; Ез. 28:16.

Писанията ни казват как законите на природата са били установени в началото: Къде беше ти, когато полагах основите на земята? Изяви, ако имаш разум! Кой определи мерките й? Кажи, ако знаеш! Или кой опъна мерителна връв върху нея? На какво се закрепиха основите й?... А кой затвори морето с врати, когато избликна и излезе от утробата; когато му определих Моята граница… когато казах: Дотук ще идваш, и по-нататък — не, дотук ще спира гордостта на вълните ти? Йов 38:4-11.

Кой отваря потоци за дъждовния порой, за да навали над безлюдна земя, над пустиня, където няма човек, за да насити  запустяла земя и да направи да поникне нежна трева? Йов 38:25-27.

Закони в природата, които били замислени да благославят и подкрепят човечеството, били превърнати в оръжие за изтреблението му. Също както хората превръщат чистия гроздов сок в алкохол, който причинява разруха и унищожение, така и с покварените си умове замърсяват земята и превръщат природата в оръжие за собственото си погубление. Идолопоклонството, богохулството, убийствата, кражбите, алчността; всички грехове, за които се говори в постановленията, наредбите и Десетте заповеди, донасят проклятие на земята.

Господ предупредил Израил да не се въвлича в прелюбодейство, кръвосмешение, содомия, хомосексуализъм и други извратени похоти, защото земята щяла със сигурност да реагира: Не се осквернявайте с нито едно от тези неща, защото с всички тях се оскверниха народите, които Аз изпъждам отпред вас. Оскверни се и  земята; затова въздавам върху нея беззаконието й и земята избълва жителите си. Лев. 18:24-25.

Жалее и вехне земята, чезне и вехне светът. Чезнат високопоставените от народа на земята. И земята е осквернена под жителите си, защото престъпиха законите, не зачитаха наредбата, нарушиха вечния завет. Затова клетва погълна земята и жителите ѝ се намериха виновни… изгоряха и малцина хора останаха. Ис. 24:4-6. Пророкът казва, че престъпленията на хората и нарушаването на Божия закон са тези, които причиняват оскверняването, проклятието и разрухата на земята. Предишното й унищожение с вода и бъдещото ѝ унищожение с огън са свързани с човешките страсти: Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които ще ходят по своите си страсти и ще казват: Къде е обещаното Му пришествие? Защото, откакто са се поминали бащите ни, всичко си стои така, както е било от началото на създанието. Те не признават, че чрез Божието слово от начало е имало небеса и земя, сплотена от водата, но пак посредством водата тогавашният свят, потопен от нея, загина. Така, със същото слово, са съхранени и днешните небе и земя, пазени за огън до деня на съда и погибелта на нечестивите човеци. 2 Петр. 3:3-7

Страстите и злините на хората са причинили Потопа. Те ще причинят и огъня на Земята в края на световната история. Унищожението на Содом е пример и предупреждение към нас за огъня в края на времето: Содом и Гомор, и околните на тях градове, които се предадоха на блудство и тръгнаха след чужда плът, са поставени за пример, като търпят наказанието на вечния огън. Юда 1:7

Докато Авраам пледирал пред Бога за содомските граждани, в същото време Христос носейки тежестта на греха им, задържал природните сили, за да им даде време да се покаят. Преди потопа Господ също въздържал силите на природата, за да даде възможност на хората да се покаят и да бъдат спасени.  

И сега Исус задържа унищожаването на земята, като поема върху Себе Си цялото нечестие на човечеството: След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрища, за да не духа никакъв вятър нито по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. Откр. 7:1 Единствената причина ангелите да бъдат способни да задържат „ветровете“ върху природата и земята, е тръненият венец, под който Христос все още страда.

Светът, какъвто го познаваме е напълно замърсен от нечестие. Интернет е пълен с порнография и филми с неморалност и насилие. Престъпност, войни и насилие доминират в заглавията на новините, и всичко това се пренася в природата. Понастоящем светът би трябвало да е избълвал жителите си. Причината това да не се случва е, че Христос, макар и презиран и отхвърлян, все още понася върху Себе Си короната от тръни – нашите грехове – за да имаме време да се осъзнаем и покаем.

Следващият път, когато се разхождате из гората, край някоя тиха река или езеро, знайте със сигурност, че спокойствието, което преживявате се дължи на нашия възлюбен Спасител, Който носи тежестта на човешкия бунт и предотвратява максимално резултатите от него:  земетресения, урагани, наводнения и бедствия. Фактът, че бедствията се увеличават означава, че нечестието в човека нараства.

Силата, с която Христос поддържа цялото творение, следва закони, замислени така, че да отразяват мира и хармонията в сърцата на хората, когато са в общение с техния Създател. Земята би била изпълнена с тучни гори и дървета с невероятни плодове; цветът на живота навсякъде би бил разкрит в красотата на светостта. На тези закони се превръщат в смърт и унищожение, когато хората живеят в бунт. Потопът на земята и огънят, паднал върху Содом,  били задържани от Христос възможно най-дълго, за да се даде възможност на хората да се покаят и да видят опасността, в която се намират.

Когато Христос е почти напълно отхвърлен и вторият звяр от Откровение 13-та глава принуди всички да се покланят на първия звяр, и да приемат белег на челата или на ръцете си, четирите ветрове ще бъдат отпуснати по земята и природата ще отрази яростта на човека. Бунтовният му дух ще бъде като огнени въглени върху Земята. Тя ще се надигне в насилие и ще унищожи себе си и своите жители. Само онези, които са научили къде е тайното място на Всевишния и обитават под сянката на Всемогъщия, чрез „спазването на Божиите заповеди и вярата Исусова“ Откр.14:12, ще бъдат защитени от този ужас. Хиляди ще падат от едната им страна и десет хиляди от другата, но смъртта няма да се приближи до техните обиталища (Пс. 91:7), защото те са в мир с Бога и със Земята.

Сега е времето да се покаем. Нека укрепим връзката си с Бога „и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си, та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища; тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.“ 2 Летописи 7:14.

Благодаря ти, Господи Исусе за това, че носиш трънената корона през всички тези години и все още задържаш ветровете.

(следва продължение)





Тагове:   христос,   тръни,   земя,   природа,   корона,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Чедо......неотдавна пуснах "АзИЯ" от Олжас Сулейменов.
06.11.2021 16:38
Силно препоръчително четиво за набожници.
Театрото с Христос е играно и по-рано.
Бъди така добра, прочети я.
Ще си отговориш сама на много въпроси, дето ги задаваш по хората :).
цитирай
2. eva666 - ....ВандЕла, ти..четеш ли друго..
06.11.2021 16:41


освен Библейски..митове, легенди, и витиевати лъжи..
които Богатите Патриции, написаха ,за да..подтискат, и
и омаломощават, разколебават, и унизяват Хората!

....това са..опасни зомбирани мантри, които..Уви, не водят
до никакво Спасение, и никакво.."опрощение"..
те, пречат на Човешкият стремеж към Свобода, и Прогрес..

бих ти дала, 5- 6 заглавия, но надали, ще ги отвориш...
/ДНК на боговете, и Войните на Ануннаки

https://fun1001.blog/tq-i-toi/2020/12/14/koi-syzdava-mitove-i-legendi-za-v-bolgarii.1739856?reply=5380043

цитирай
3. vandela007 - Разбирам те
06.11.2021 17:56
dobrodan написа:
Силно препоръчително четиво за набожници.
Театрото с Христос е играно и по-рано.
Бъди така добра, прочети я.
Ще си отговориш сама на много въпроси, дето ги задаваш по хората :).

Дори няма да я потърся. Току що изслушах проповедта на един християнски... водач да го нарека. Човекът ползва Библията и наговори толкова глупости! Съжалявам, че си изгубихвремето да го слушам. А ти ми препоръчваш ДРУГА книга. Няма да стане, нямам толкова време за губене.
цитирай
4. vandela007 - освен Библейски. . митове, ...
06.11.2021 18:00
eva666 написа:


освен Библейски..митове, легенди, и витиевати лъжи..
които Богатите Патриции, написаха ,за да..подтискат, и
и омаломощават, разколебават, и унизяват Хората!

....това са..опасни зомбирани мантри, които..Уви, не водят
до никакво Спасение, и никакво.."опрощение"..
те, пречат на Човешкият стремеж към Свобода, и Прогрес..

бих ти дала, 5- 6 заглавия, но надали, ще ги отвориш...
/ДНК на боговете, и Войните на Ануннаки

https://fun1001/tq-i-toi/2020/12/14/koi-syzdava-mitove-i-legendi-za-v-bolgarii.1739856?reply=5380043

Да, права си - няма да ги прочета. Нито аз ще те убедя в това, което вярвам, нито ти можеш да ме убедиш да чета и повярвам в това, което ми предлагаш.
цитирай
5. dobrodan - Просто си умирам от удоволствие да срещна хора,
07.11.2021 11:06
които четат само една книга :).

От мен да мине :). Може да изтриете цитата, но поне го запомнете :).

"Напича слънце и покрива черната земя със зеленина. Разцъфтява, старее, заспива.
Напича слънцето....

1. Нима само ти единствен забеляза кръговрата на природата? Праотецът ти беше по-наблюдателен, той живееше в природата, зависеше от нея и се стараеше да й угоди с разбирането на нейните символи. Докато беше жив, се покриваше със зелено, отиваше си от този свят в охрово жълто.
2. „Смъртта е сън“ е казано, но не от нас...“.


А от първите материалисти, подготвящи погребалния обряд след наблюденията за смъртта в природата. Човекът – нейно дете – се уподобявал на другите й творения. Търсенето на безсмъртие го довело до спасителната мисъл: смъртта е сън. Старостта – това е есента. Мармотът заспива в дупката си, след като я е натъпкал с храна. Разкопалият дупката му през зимата мой древен брат видял мармота, навит на кълбо в подземното си жилище, засипан със зърно. Напича слънцето и мармотът излиза, сънен, заслабнал, но – жив.

Тези наблюдения на живота и смъртта на растенията и животните (в частност на заравящите се в почвата) залегнали в основата на важен обряд: „заспалия“ човек полагали в „къртичина“, в позата на спящия мармот и го посипвали с жълта охра и зърно с надеждата, че някога ще настъпи и неговата Пролет, ще го стопли Слънцето и той ще излезе сънен, но жив. По-късно надеждата за буквално възраждане угаснала, но обрядът останал още задълго. Бъдещите археолози ще намерят в териториите на Европа и Азия множество такива погребения и ще гадаят защо всички скелети лежат на една страна, с колене, присвити към брадичката върху слой от жълтеникава охра.
Тези гробове отразяват точно определен лесно разкриваем период в съзнанието на първите философи.
3. Светът е дуален. Двойнствеността му била забелязана рано. Човечеството се дели на майки и бащи. Планината предполага долина. Светлината е противоположното на тъмнината. Като обожествил небето, човекът го определил с понятието антиземя. Тази революция в мисленето се отразила и в погребалния обряд.

В човешкото общество отрано се случило разделението на роби и господари, на ниски и високи. Едни станали деца на земята, другите се нарекли чеда на небето. Остатъци от това осъзнаване са стигнали и до днешното време. Езиците пазят противопоставянето на термините: низък и висок произход (земен и небесен съответно); черна кост и бяла кост (цветовете на земята и небето). В руските летописи народът в княжеските уста се определя като „черните хора“. Това не е презителен израз, а спокойна констатация. Тюрките наричали народа „кара-букара“ (черен и черен), тоест „черните“. Черният човек остарявал, главата му побелявала и така се приближавал до синовете на небето. Култът към старците.
Представям си какво уважение са предизвиквали албиносите, светлокожи и светлокоси по рождение. Независимо от възрастта си те били почитани като Старци, приближени до небето.
Обществото в древното Двуречие се деляло на Синове на Небето и Земята – народът, който съвкупно се наричал „черноглавите“ - саг-гиг (на шумерски), салмат – какадим (на акадски).
Синовете на слънцето бръснели главите си или ги покровали с перуки – праобраз на калпаците и шлемовете. Първото и основно значение на покривалото за глава е знак за принадлежност към определено съсловие.
Хората от различен произход били погребвани по различни ритуали. Децата на земята – като мармотите в дупките им (свити, охра, зърно). За тях траурният цвят бил охрово жълто. Децата на небето погребвали като угасналото слънце. Техен траурен цвят бил черният."


Ако случайно се събуди любопитството в заспалия Ви главен мозък, ще Ви дам и линк.

https://www.mediafire.com/file/b3a9xzhpo0ans9v/аз+и+я.pdf/file

Библията дрънка глупости, а Олжас прекрасно обяснява как се е стигнало дотам :).
цитирай
6. vandela007 - Оххх!
07.11.2021 15:24
НАСИЛИХ се да прочета "коментара" ти, но на толкова нахвърляни изречения в никой текст на никоя книга (щото аз чета и други книги), не съм попадала. Много се надявам да си "кълвал" оттук-оттам, защото не намерих нищо логично, обосновано, смислено или убедително.
Библията дрънкала глупости... Главният ми мозък бил заспал...
цитирай
7. dobrodan - И нищо не разбра?!
07.11.2021 16:31
Леле майко.........Довиждане, извинявай, в някой друг живот може би.......
цитирай
8. vandela007 - .
07.11.2021 23:08
dobrodan написа:
Леле майко.........Довиждане, извинявай, в някой друг живот може би.......

Не довиждане, а сбогом. С теб няма да си видим тук, а по всяка вероятност и на Новата земя.
Аз не съм от там, от където идвам; аз съм от там, накъдето отивам.
цитирай
9. notfun - колкоо жалко, вандЕлка!! и Бог, щеще, да се разреве..ако, Го, имаше ))))
11.11.2021 19:57
Не е така!!
бог( ТО) не е "извън теб"..а "Вътре в теб!!
Ти си това ТО.)


Следващият път, когато се разхождате из гората, край някоя тиха река или езеро, знайте със сигурност, че спокойствието, което преживявате се дължи на нашия възлюбен Спасител, Който носи тежестта на човешкия бунт и предотвратява максимално резултатите от него: земетресения, урагани, наводнения и бедствия. Фактът, че бедствията се увеличават означава, че нечестието в човека нараства.
цитирай
10. vandela007 - Не е така!! бог( ТО) не е "...
12.11.2021 13:06
notfun написа:
Не е така!!
бог( ТО) не е "извън теб"..а "Вътре в теб!!
Ти си това ТО.)


Какво е ТО?

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1298244
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930