Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2020 18:17 - Тема 10. "Ако имахте право на едно желание"
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1339 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2020 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В 1988 г. в едно американско семейство се ражда момиченце – Аниса. След време разбират, че детето има много рядка форма на левкемия. Не се повлиява от никакво лечение. Лекарите казват, че трябва да се присади костен мозък. Оказва се, че никой наоколо не е подходящ за донор. Включват момичето в националния регистър за донори, но отново – няма подходящ.
Статистиката показва, че от четири родени деца в едно семейство, две са със съвместим костен мозък. Родителите решават и си раждат още едно дете – момиченце – Мариса. Изследванията показват, че бебето може да бъде донор. На годинка и два месеца то „спасява“ сестричката си Аниса, която е жива и здрава днес.

 

Това малко бебе е родено, за да спаси. Мисията на живота му е да бъде спасител.

Има Един, Който се роди на тази земя с мисия да спаси. Едно бебе се роди във Витлеем, за да ни спаси. Това направи Христос за нас.

2020 г. дойде с нови доказателства, че Господ е близо, че сме в края на Божието разписание. Все още има благодатно време. Не казвай, че не си знаел. Не казвай, че не си бил поканен. Помисли, защото само веднъж преминаваш през този живот. Въпросът е дали искаш.

Моля ви, умолявам ви, ако ви се вижда много да отделите 60 минути да изслушате тази проповед на пастор Едуард Кешишян, изслушайте я от 49-та минута нататък.
Благодаря. 





Тагове:   Бог,   спасение,   бебе,   любов,   исус,


Гласувай:
2



1. dobrodan - Един въпрос (обожавам да задавам въпроси), ако позволите?
29.10.2020 10:18
А сестричката......имала ли е правото на избор да стане донор или не?
Лично аз намирам за твърде перверзно да заченеш и родиш второ дете, което може и да не преживее една такава процедура (взимането на КОСТЕН МОЗЪК е доста по-различно от кръвопреливане, смятам, че го знаете). По-скоро трябваше да Ви питам: къде е мястото на бога ви в цялата картинка............
цитирай
2. vandela007 - Заради
29.10.2020 12:43
грозната дума след двоеточието в последното ви зречение, не се чувствам длъжна да ви отговарям.
цитирай
3. dobrodan - Ако махна тая дума, да не би да можете да дадете
29.10.2020 14:03
що-годе смислен отговор? Ето, ще я махна.
Махнах я. А сега какво?
цитирай
4. vandela007 - Къде е Бог? Защо Той не излекува м...
30.10.2020 17:21
Къде е Бог? Защо Той не излекува момиченцето; защо допусна това с бебенцето!?
Да, Бог може с една дума да излекува. И го е правил, в Библията има много примери. Но също така има и описани случаи, когато като чете, човек може да се запита: „Къде е Бог“!
Пасторът е използвал този случай като илюстрация за СПАСИТЕЛ. Всяка илюстрация има своите ограничения, т.е. тя не може да удовлетвори всички въпроси и аспекти, защото има конкретна цел.
Случаят с това семейство е сложен и драматичен, изисква вземането на сериозни морални решения. В подобни ситуации никой друг не може да схване дълбочината на болката и терзанието при вземането на подобни решения, освен действащите лица, затова е редно да уважим съвестта им. Когато самите ние не сме поставени в конкретната ситуация, лесно можем да намерим слабостите в решенията на другите. Да, на тази възраст малкото дете не е имало избор, но реалността на живота поставя хората в непълнолетна възраст в зависимост от решенията на техните родители или попечители във всяка друга област - никой не ни е питал дали да ни роди, поставили са ни имена без да вземат мнението ни, възпитавали, учили, отглеждали, санкционирали са ни и още мн. др., без да се съобразяват с нашето мнение. Не можем да променим това, а и е не е необходимо. Рискът "да не преживеем" нещо не трябва да ни спира от това да го направим, ако е добро. Например, във всяко раждане има риск да не го преживеем - ще се откажем ли да имаме деца? Във всяко пътуване (по земя, вода или въздух) има риск да не оцелеем - не се отказваме от пътуванията си. При всяко оперативно лечение има риск да изгубим живота си - не се отказваме. "Мястото на Бога в цялата картина" е понякога трудно да се намери - по простата причина, че не можем за всичко да държим сметка на Него. В живота (такъв, какъвто е в момента) действат три мощни фактора: Бог, Сатана, човек.
цитирай
5. vandela007 - Те (Бог, Сатана, човек) си взаим...
30.10.2020 17:22
Те (Бог, Сатана, човек) си взаимодействат по изключително сложен начин, преплитат влиянията си - и като резултат получаваме онова неимоверно сложно нещо, наречено живот в условията на греха. За да разберем по-добре "мястото на Бога", трябва честно, смирено, задълбочено, търпеливо да изследваме Неговото Слово, Библията, където въпросите за смисъла на живота, появата на злото и свободата на личния избор получават задоволително обяснение.
В Исая 55:8 Бог казва: „Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища“. А в Йоан 13:7 Исус казва на Петър: „Това, което Аз правя, ти сега не знаеш, но отпосле ще разбереш“.
Така че на Бога не можем да бъдем нито адвокати, нито съдници.
цитирай
6. dobrodan - Мястото на бог днес е единствено и само в музея.
31.10.2020 11:59
Това, което правите вие, набожниците, се нарича "синдром на щрауса". Нищо повече.
Тази сутрин бог реши да стана по-рано и да отида в тоалетната. След това бог ми направи палачинки след кафето, а преди малко бог ми заповяда да седна и да Ви напиша, че го няма и никога не го е имало :) и да не го чакаме :).
Разбира се, отговор нямаше и няма и да има на въпроса ми от горния коментар...
цитирай
7. vandela007 - Даа!
02.11.2020 18:46
По изрядния правопис разбирам, че сте грамотен човек; навярно и интелигентен. За съжаление познавам и други такива хора, които разсъждават като вас. Казвам „за съжаление“, защото смятам за голяма загуба човек да не познава Бога.
Преди години и аз не вярвах, че има Бог. Бабите по църквите смятах за невежи; не са учили за Дарвин, Хегел, Кант… По-интелигентните смятах за заблудени.
Сега знам, че учените, които най-дълбоко навлизат в науката, стигат до извода, че всичко, което ни заобикаля – видимо и невидимо – е перфектен план на перфектен Творец. Искам да кажа, че напълно ви разбирам, но моля, не бъдете циничен. Бог не е за подиграване. Ако имате Библия, отворете на Галат. 6:7 (Послание към галатяните, 6-та глава, 7-ми стих).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287820
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031