Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2019 12:52 - БОГЪТ НА ЕДИНАДЕСЕТИЯ ЧАС
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 940 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2019 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Посвещавам този постинг на тези, които ми писаха, че „си падам“ по войните, Ислямска държава и т. н.

Имало едно време един фермер, който се нуждаел от сезонни работници за лозята му. Затова рано сутринта яхнал ръждясалия си пикап и отпътувал за града. Там, на едно място се събирали всички, които чакали да бъдат наети. „Момчета, искате ли малко работа? Скачайте вътре. Ще ви платя обичайната надница за 12 часа“. Фермерът подкарал натоварения с работници камион към лозята, където те започнали да работят здраво. Три часа по-късно станало ясно, че трябва да намери още хора, ако иска да прибере реколтата до залеза. Затова отпрашил отново към пиацата. Много скоро още работници се присъединили към екипа.

След още три часа фермерът забелязал, че изостава с работата. Затова пак подкарал за града за работници. Накрая един час преди залеза измърморил: „Трябва ми още помощ или никога няма да свършим с това“. И когато отишъл в града, видял още работници в очакване да получат работа. „Скачайте, момчета, имам нужда от помощ, ще ви платя справедливо!“

Онази вечер, когато изтекли 12-те часа на брането, собственикът заповядал на счетоводителя си да плати на работниците и да започне от последните берачи. Със смаяни погледи и зяпащи уста работниците от единадесетия час наблюдавали как счетоводителят им дава пълна дневна заплата. Тези, които били на лозето от изгрева, радостно направили своите изчисления и заключили, че им дължат богата надница. Но когато пристъпили към касата, получили колкото останалите. Избухнало недоволство.

И вие ли, мои съблогери сте недоволни, че в последното време ( в единадесетия час) ще има „наградени“ с вечен живот хора от всички народи, религии и нации? Не трябва ли да хвърлим укорителния и подценяващ език към смирените, добронамерени и кротки хора, заради екстремистите сред тях– това едва ли е проява на християнство.

„А фермерът в отговор рече на един от тях: Приятелю, не те онеправдавам. Не се ли погоди с мене за един пеняз? Моята воля е да дам на тоя последния както и на тебе. Или твоето око е завистливо, защото аз съм добър?“

Възможно ли е да имаме същия проблем? Завиждаме ли защото Бог е толкова щедър: „Елате при Мен в последния час на живота си и ще ви дам същия дар, който давам на хората, които са вървели с Мен през целия си живот“.




Гласувай:
3



1. morskipesni - Не знам по какво "си падате", но притчата Ви доказва САМО едно:
30.10.2019 13:56
Никой съвестен, отговорен към труда си човек никога повече няма да пипне каквато и да е работа на тоя фермер. Там ще се шматкат скитници без лев в джоба, които колкото свършат, двойно повече вредят.
цитирай
2. vandela007 - Прав сте!
30.10.2019 16:49
Но това е само притча, която показва, че независимо КОЙ КОГА е поврвал, ще получи една и съща "заплата" - вечен живот.
Но явно това вие не го разбирате.
цитирай
3. radostinalassa - Едва ли като повярваш в Бога, ще получиш...
30.10.2019 19:04
вечен живот. Това е манипулация. Всеки ще си плати за греховете, няма мърдане.
цитирай
4. bumerang - Г-жо,
30.10.2019 21:16
Да вярваш в Бога, да вярваш в църквата и да вярваш в отчето, което обявява за грешница всяка свободна жена, пожелала свободен мъж, са три различни неща.
цитирай
5. vandela007 - вечен живот. Това е манипулация. ...
01.11.2019 11:32
radostinalassa написа:
вечен живот. Това е манипулация. Всеки ще си плати за греховете, няма мърдане.

Ами ако е истина?!?
Ако пробвате, нищо не губите. Може само да спечелите.
цитирай
6. vandela007 - Да вярваш в Бога, да вярваш в църк...
01.11.2019 11:33
bumerang написа:
Да вярваш в Бога, да вярваш в църквата и да вярваш в отчето, което обявява за грешница всяка свободна жена, пожелала свободен мъж, са три различни неща.

Да съм казала нещо обратно на това, което пишете?
цитирай
7. krumbelosvet - Тая "осъвременена" Христова притча
08.11.2019 08:11
няма НИЩО ОБЩО с пазара на труда. Тя обяснява, че ще бъдат спасени (каквото да означава това) както хора претърпели много труд и мъка, така и едва започващите. Толкова.
А про-ислямските текстове на авторката, НЕ МОЖЕ да се разглеждат ИЗВЪН ДНЕШНАТА РЕАЛНОСТ - "някой" могъщ силен на деня, УНИЩОЖАВА ЕВРОПА чрез внос на не-европейски гени. Във Франция се раждат повече не-френчета, а у нас повече не-българчета, и тия не-българи НЕ НИ БРОЯТ ЗА ХОРА. Мразят ни и ни презират и ще ни унищожат с множеството си, ако не стане чудо.
цитирай
8. isaiah53 - Страхотна притча !
22.03 12:42
До 3.radostinalassa - Да така е ! тези които не са повярвали в Исус греховете им ще бъдат показани . ВСЕКИ един грях , но на първо място между греховете им ще бъде най-големият им грях - НЕВЕРИЕТО в делото на Исус ! Притчата всъщност ни казва това : Например Аз и авторката на тази статия казваме на Господаря чакай Боже ние ти работихме по 30 години , а морски песни и радостина днес повярваха и Ти им плати колкото и на нас ! Това не е честно ! Но Бог казва на нас : чакайте не мога ли да правя с моето каквото искам ! Завиждате защото съм добър ли ?
Затова повярвайте в Исус и делото което Той извърши за нас ! Чрез смърта Си на кръста , Той изкупи ВСИЧКИ хора на земята ! Повярвайте в Неговото дело и Неговата праведност ще ви се вмени за ваша ! ''Аз съм вратата'' каза Исус в 10 глава на Йоан : ''През мене ако влезе някой , ще бъде спасен , ще влиза и ще излиза и паша ще намира ! Аз дойдох за да имат живот и да го имат изобилно'' !
Исус му казва: Аз съм ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТЪТ ; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
- (Йоан 14:6 ) Исус е същия вчера , днес и до века и днес Той пак ви казва и днес : Елате при Мен ! Аз ви обичам ! Покайте се , повярвайте в Моето дело направено за вас и се спасете !

И тъй, дойдоха условените около единадесетия час ( работеха само 1 час ) , и получиха по един пеняз.
А като дойдоха първите ( които работиха 11 часа) , мислеха си, че ще получат повече от един пеняз но и те получиха по един пеняз.
И като го получиха, зароптаха против стопанина, като казаха:
Тия последните работиха само един час; и пак си ги приравнил с нас, които понесохме теготата на деня и жегата.
А той в отговор рече на един от тях: Приятелю, не те онеправдавам. Не се ли погоди с мене за един пеняз? Вземи си своето и иди си; моята воля е да дам на тоя последния както и на тебе.
Не ми ли е позволено да сторя със своето каквото искам? Или твоето око е завистливо, защото аз съм добър ? Така последните ще бъдат първи, а първите последни.
- ( Матей 20 : 9-16 )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287761
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031