Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2019 13:11 - БЛУДНИТЕ НИ ДЕЦА
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Навярно като родители правите всичко, каквото е необходимо – отделяте време да учите децата си на правилните неща, живеете според познанията си за Бога, изпращате ги в добри училища, ходите редовно на църква, включвате се заедно с тях в мисионска работа – а накрая те захвърлят вярата, в която сте ги възпитали. Болката е мъчителна и няма спокойствие от тревогите за спасението им нито за миг. Причината не е задължително по вина на родителя. Децата имат собствена воля и в края на краищата са отговорни пред Бога за действията си.

В Притчи 22:6 се казва: „Възпитавай детето отрано в подходящия за него пъИне ще се отклони от него, дори когато остарее“. Някои възприемат думите „не ще се отклони от него, дори когато остарее“ като обещание, гаранция, че подходящото възпитание винаги ще доведе до спасение на детето им. Но книгата „Притчи“ често ни дава принципи, а не винаги безусловни обещания. От този стих можем да получим увереността, че уроците, заучени в детството, ще останат за цял живот. Всяко дете достига възраст, когато или приема наследството от родителите си като свое, или го отхвърля. Родители, които са обучавали децата си в благочестие, получават увереността, че това, на което са ги научили, винаги ще остане в тях; и ако се отклонят, семената, посети в сърцата им , постоянно ще ги призовават към дома. Да бъдем добри родители е наше решение; какво ще стане със самите деца – е тяхно решение.

Какво трябва да стори един родител, когато детето се отклони от вярата? Представяйте децата си пред Бога с ревностни молитви. Ако някой разбира вашата болка, това е Бог, чиито деца и то милиарди са обърнали гръб на Него, съвършения родител. Можете да подкрепяте блудните си синове и дъщери с любов и молитва. Да бъдете готови да ги поддържате, докато се борят с Бога.

Не се срамувайте да молите за подкрепа и застъпнически молитви, не обвинявайте себе си и не се вторачвайте толкова в блудния син, че да забравите останалите от семейството. Възпитаването на такова дете може да раздели дома, затова изградете обединен фронт с брачния си партньор и поставете ясни граници на детето. Помнете, че Бог обича детето ви повече, отколкото вие го обичате; очаквайте по-добро бъдеще и приемете , че Бог активно се е ангажирал с вашето дете.

                                                    (Клаудио Консуегра)



Тагове:   Бог,   възпитание,   родители,   деца,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288754
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031