Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2018 14:28 - Щастие
Автор: teodorast14 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4216 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Днес, когато разбрах какво е истинското щастие, съм готова отново да изразявам чувствата си на глас. Как ли го разбрах?

  Когато усетих истинската мъка и я преживях с Божията помощ, разбрах какво е истинското щастие. Разбрах, че човек може да бъде истински щастлив без да му е нужно нещо или някого...Защото, когато о изгубиш, ти губиш и щастието си, но бидейки щастлив със себе си, с Бог, с малките неща в живота, ти се научаваш да го цениш и да обичаш дните си!

  Когато се доверяваме на хората преклаено много, рано или късно, те се подиграват с нашет доветие и тогава разбираме, че можем да вярваме само и единствено на Бог! И то безрезервно, защото Той никога не би ни предал, никога не би ни изоставил! Понякога, хората, които обичаме най- силно в живота, ни причиняват и най- голямата болка! 

  Всеки има причини да тъжи и да страда. Някои плачат с причина, други без. Но да си изгубен в живота, да те бъде страъх от това, което предстои, от мечтите, за които цял живот си живял е страшна пропаст, в която човек може да падне. Човек може да излезе от тази пропаст, но когато пожелае! Когато избере да се бори! А тогава, той  започва да се радва на живота. Връща се оттам, където е отишъл! Изгубеният отново става себе си, но една много по- добра версия на това, което преди е бил. Става едно аз, което е истински щастливо, което се радва на малките неща, което се вдъхновява и мечтае, което очаква с нетърпение бъдещето! 

  Да си щастлив... значи да чувстваш, че животът е хубав и въпреки лошите и трудните за преглъщане  моменти да усещаш наслада от него. Например да станеш сутрин, да се помолиш, да благодариш на Бог затова, че ти е подарил още един слънчев или било то дъждовен ден, да си изпълнен с радост без да знаеш защо, просто защото си ти, тук и сега, да нямаш търпение за всичко, което ти предстои, да имаш надежда, да те преизпълват мечти и щастие! Да знаеш и да вярваш, че Бог е велик, че го има, че е там и те пази и закриля на всяка една стъпка от пътя, по който си поел. А дори да се отклониш, да знаеш, че Той винаго те чака със сълзи на очи! Това е една неверояна любов, само заради която си струва да живееш и да се радваш, че си жив. Един Бог, който се е жертва, за да сме тук днес и да дишаме! Той е извършил и немислимото за нас със своята безкрайна и необяснима любов, която просто се изисква да приемем! 

"Но вижте каква любов е дал нам Отец, да се наречем Божии чада, а такива и сме."
                                                                                                                      I Йоаново 3:1
И ето, че щастието върви до нас, стига да го виждаме и търсим. 

  Нека носим вътре в себе си вълнението за живота и най- вече нетърпението, че ни очаква вечността с нашия Спасител, с всички животни, на които ще се радваме и гушкаме, с великите исторически личности на света и Библията и един велик Бог, който ще можем да попитаме своите неотговорени през жиота въпроси и да чуем разказите на любимите си герои.

  Този живот не е никак лек и справедлив, но затова имаме един Утешител и верен Приятел, който винаги е до нас и ни чака. Нека приемаме изпитанията и проблемите си и викаме към Бог, който може да ни избави!

  Трабва да разбререм, че не винаги е нужно постоянно да ни се случват невероятни преживявания, които да ни разтърсват, за да бъдем щастиви. Ние няма нужда от други хора или било то вещи, за да изпитваме радост. Имаме нужда от себе си и от Бог! Тези две неща са ни напълно достатъчни, за да сме щастливи със себе си, защото ако щастието зависи от нещо или някого, ако ние го изгубим, губим и своето щастие и се съсипваме!

  Нека носим щастието в сърцето си, да живеем винаги с Бог, който ходи неотлъчно до нас и никога няма да загубим щастието! Каквото и да се случва!

  "Радвайте се всякога в Господа, пак ще кажа: Радвайте се."
                                                                                                                           Филипяни 4:4





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodorast14
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15607
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031