Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 17:25 - Най-прекрасната новина! (Цялото евангелие в три минути)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1114 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Бог създава Вселената, ангелите и в частност – нашата планета. Ангелите обитават далечния (за нас) космос, а земята Бог заселва с много разнообразни видове животни и разумното същество – човек, в лицето на Адам и Ева.

В небесната йерархия най-високопоставен между ангелите е Луцифер. Името му означава носещ или излъчващ светлина (затова езичниците, покланящи се на бога-слънце, всъщност се покланят на Луцифер). По някаква причина той се възгордява, влиза в бунт против Бога и става дявол и сатана.

Идвайки на нашата Земя, сатана подмамва Ева да хапне от единствения забранен плод в Едемската градина. Тя дава на Адам и той яде. От този момент нататък нашите прародители стават смъртни. Непослушанието към Божията забрана е грях.

Така след грехопадението на Адам и Ева, всеки човек, роден на земята е заразен от бацила грях. Едно бебе вече носи в себе си агресия и егоизъм. Опитайте да му вземете играчката или шишето с мляко и ще видите реакцията. Иска всичко за себе си, а може да ви постигне и някой шамар!

Макар и грешници, Бог ни обича като Негови деца. Той ни е създал и иска да е с нас. Но такива, каквито сме, не можем да бъдем в святото Божие присъствие. Нещо повече: грехът изисква смърт. Ние заслужаваме да умрем; аз заслужавам да умра. Има само един начин да избегна смъртта – ако някой, който много ме обича, заяви пред Бога: „Поемам всичките греховете на Ваня, готов съм да умра вместо нея; считай я за праведна.“

Тогава аз ще бъда свободна от греха и смъртната присъда ще отпадне от мен. Толкова е хубаво, че чак звучи невероятно. Невероятно, но… трябва да ви кажа, че намерих такъв Човек! Да, имам такъв Приятел. Точно това е направил Исус Христос на Кръста. Умрял е заради моите, твоите и на всеки един човек грехове. Толкова много ни обича, че става жертва, за да можем ние да бъдем свободни. Това е прекрасна новина! Трябва да стигне до всеки! Всички хора трябва да знаят, че Исус Христос умира на Кръста не защото лошите Го убиват, а защото Той Сам пожелава да поеме върху Себе Си греховете на човечеството.  

Само трябва да повярваш в това.

И както Исус възкръсва, така и починалите с вяра в Него ще възкръснат за нов живот. Те, заедно с живите вярващи, ще Го посрещнат при Неговото Пришествие. Той е обещал да се върне! Казва: „Отивам да ви приготвя място и пак ще дойда. Ще ви взема, та където съм Аз, да сте и вие“.

Задъхвам се от вълнение; от радост и благодарност!

А ти?

Не вярваш ли? Ами ако е вярно?

Ами ако е вярно!!! Струва си човек да опита….

Още не е късно. „Днес ако чуеш (новината), не закоравявай сърцето си“.

image


image




Гласувай:
5



1. saankii - моля ви,предостатъчно промивки на мозъка, г-жа!
26.01.2018 17:47
да си смирен,почтен, работлив и..доволен Човек,
няма нищо общо с вашите ужасяващи „Евангелия“
за т.н..грях!!
това е пагубна мантра...
Покой на ума, радост в Сърцето, и Сила на Духа ви желая!
Юлия
цитирай
2. vandela007 - Не се притеснявайте,
26.01.2018 20:18
Аз само ви предупредих, а Бог тества всеки. И всеки е свободен сам да си избира в какво да вярва и как да живее. Но никой не може да избегне последствията от своя избор.
Бъдете благословена от Бога!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1296642
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5418
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930