Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2017 16:13 - Мария, майката на Исус - 4
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
3



                  Необичаен отговор 

Мария би могла да даде множество възможни отговори при краткия си разговор с ангела. Доста естествена реакция за всеки човек е: „Мислиш ли, че съм толкова глупава? Наистина ли очакваш от мен да се движа наоколо видимо очакваща дете, като разправям на отговорниците за спазването на закона в моето консервативно общество, че съм заченала от Светия Дух?“.

Вместо това, Мария рече: Ето Господната слугиня; нека ми бъде според както си казал. И ангелът си отиде от нея (Лука 1:38).

Какъв отговор!

Поставете се на мястото на Мария. Твърде лесно е само да четем разказа като нещо, случило се на хора, съществено различни от нас. Но това е погрешно. Небиблейско е. Трябва да поставим себе си в историята, за да извлечем истинското ѝ значение. Как ще се почувствате, ако това се случи с вас или с вашата дъщеря? Какъв би бил отговорът ви?

Филип Янси пише: „Колко ли пъти Мария е анализирала думите на ангела, докато е усещала Божия Син да рита в стените на утробата ѝ. Колко ли пъти Йосиф е обмислял отново и отново собствената си среща с ангела – само сън ли бе? – докато е понасял парещия срам да живее сред съседи, които могат съвсем ясно да видят променящата се фигура на годеницата му?“

А Малкълм Магъридж твърди, че в наши дни, с клиниките за семейно планиране, които осигуряват удобни начини да се „поправят грешките“, опозоряващи семейството, „фактически е невъзможно на Исус да Му бъде позволено изобщо да се роди. Бременността на Мария, бедността и неизвестният баща щяха да са очевидни основания за аборт, а само споменаването на зачеване в резултат на намеса на Светия Дух би насочило човека към психиатрично лечение.“

Такива са естествените отговори. Но можем да бъдем безкрайно благодарни, че Мария с вяра обяви себе си за Господна слугиня, готова да понесе последствията от служенето на своя Господ.

 

Мария става първообраз на всички онези, които ще приемат нейния Син и ще живеят с вяра в Него. Те са странници според пътищата и разбиранията на света, но нормални в Божиите очи. Също като своя Господ, те са различни.

 

     Джордж Найт

                    image



Тагове:   Ангел,   Мария,   майка,   исус,   гавриил,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1300466
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930