Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 19:44 - Мария, майката на Исус - 2
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                            Необикновено дете 

Въпреки че Мария може да е смутена и уплашена от появата на ангел Гавриил и необичайното му съобщение, тя обаче трябва да е била напълно смаяна от естеството на обещаното Дете. Вероятно най-много я е объркала свръхинформацията, получена в няколкото кратки изречения – информация, която не само ще преобрази живота ѝ безвъзвратно, но ще промени и хода на световната история: „И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край“. (Лука 1:31-33)

Гавриил казва на Мария най-малко пет важни неща за Детето, което ще зачене. Първо, ще бъде момче. Това винаги е добра новина за еврейския дом. Въпреки, че момичетата са също добре дошли, раждането на син означава, че родовото име ще бъде продължено и евентуално ще има още един силен гръб да помага на семейството в препитанието. За патриархалното семейство раждането на син е най-важният момент в живота на майката.

Второто важно нещо в ангелското съобщение е, че името Му ще бъде Исус, гръцката форма на еврейското Йошуа, което означава „Бог спасява“. Разбира се всички евреи познават Йошуа (Исус Навин) като Божи пратеник за завладяването на Палестина и установяването на народа там. Така самото име на момчето ще бъде натоварено с важни значения и Гавриил ще изпълни тези нюанси по начин, трудно разбираем за човешкия ум. Той казва, че: 1 – този Исус ще бъде Син на Всевишния; 2 – Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида; 3 – Неговото царство ще трае завинаги и никога няма да има край.

С тези кратки фрази Гавриил казва на Мария, че тя не само ще бъде майката на дългоочаквания Месия, но и че Той ще бъде равен на Бога. Ето нещо ново! Евреите си представят Месия като велик мъж, подобен на Давид, но не и като Бог.

С една дума, съобщението е от изумителна величина. Как бихте се чувствали при подобно преживяване?

Допълнителен аспект към историята на Мария е, че Бог използва толкова скромно момиче за Своите намерения. И това е важна новина за теб и за мен. Бог може да включи и нас в Своя велик план, ако Му позволим да го стори.

       Джордж Найт

              image



Тагове:   Ангел,   Мария,   майка,   исус,   гавриил,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297581
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930