Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2017 22:10 - За Ползата от Декодирането на Тракийското Писмо
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2519 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.02.2017 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

За Ползата от Декодирането на Тракийското Писмо

Или как единствено Методът Гайд може да декодира смисъла на всяко събитие в света и в живота на отделния човек

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~


           Всяка година при смяната на календара хората търсят мир, благоденствие и благополучие. Малцина се замислят обаче, че тези неща са трайно постижими единствено в присъствието на Бог сред хората. Това присъствие е чрез Словото, но не кое да е слово, а образните идеограми на свещената тракийска писменост. Те са лекарството за освобождаване на душите на човеците от консуматорския начин на живот, който руши физическия свят на хората и на планетата.

            За да разберем това Слово, трябва да се вгледаме във вярата на предците ни. За щастие, научните изследвания на д-р Стефан Гайд ни помогнаха да разберем значението на всички артефакти – археологически, етнографски и фолклорни, които българският народ има в наследство. Тези артефакти са безполезни за мира и благоденствието на българите без превода на пиктограмното писмо.

            Без превода на това слово по Метода Гайд никой не може да промени битието си. Затова е важно да си зададем въпроса какви са новите мисли, с които посрещнахме още една година от календара? Помните ли новото създание, което беше причината за трансформацията на фарисея Савел в Апостол Павел? То се роди при срещата на Савел с Бога на Светлините, Възкръсналото Слово, Дион Исус, познат на трако-богарите:

            Който е преминал през Мистерията на Смъртта и Възкресението, Той е новороден и е с Ново Божествено Естество. Той е оставил Лъжата и е познал Истината и царува с короната и жезъла на Правдата в този свят и в отвъдния.“ (Сакрална плочица от Караново, виж за справка „Тракийското Писмо Декодирано I“)

            Павел се роди от тракийските мистерии чрез Името на Исус и Неговите Думи на Сила, кодирани в тракийските пиктограми, а не е от религиозната доктрина на евреите. От неговия опит, посредством оригиналните текстове на посланията му от Новия Завет в Бохарската Библия (виж „Тракийското Писмо Декодирано – IV“ за тракийската библия Бесика) научихме, че без разбирането на Свещения език на предците ни, човешкото у вярващите не може да се издигне на онова ниво на развитие, което първите (орфически) християни и Апостол Павел наричат ново създание.

            Богословите неслучайно подчертават, че гръцката дума kainos, която е била използвана в смисъл на нов в думите на Апостол Павел Ако някой е в Христос, той е ново създание!” („Послание към Коринтяните гл. 5, ст. 17“), означава ново нещо, което е току-що направено и се различава от всичко, което съществува до този момент. Kainos предполага изцяло нова същност, а не изчистване на старото естество за разлика от neosново нещо, което е току-що направено, но след като вече има много други неща, направени точно като него.

            Затова ние твърдим, че кодираните истини за битието в тракийската писменост ни засягат в смисъл на коренно преобразуване на живота ни и създаването на нещо, което не е известно и не се постига по други начини. Животът на хората е поредица от реакции на Словото, което ги трансформира. Едни избират бездействието (пускат се по течението), други избират насилието, трети –  пацифизма, четвърти – хуманизма и така до безкрая. Докато има човешки същества ще има избори, защото всеки човек е дом за мисли, намерения и внушения. Въпросът е на кого си дал дома си и кой обитава в твоя ум и сърце. Дали си го дал на поредната духовна техника или религиозна доктрина? Защото ако не си дом на трансформиращото Слово, познато на предците ни, ще бъдеш поробен от неговата имитация, независимо дали тя идва чрез изкуство, наука, удоволствия или грижи. Много хора си мислят, че могат със собствени усилия да се превърнат в ново създание по образа на своя Създател, но всъщност попадат в клопката на непреодолими грижи, болести и смърт, защото следват имитации. Дори личности, искащи да отдадат живота си на духовна трансформация, са подлъгани да принизят търсенията си до злободневни истини от видимото битие.

            Вече говорихме за това, че мислите на човека са инструмент за влизане в човешкото съзнание на гости от невидимия свят, които могат да променят живота му. Говорихме за това, че изречените думи се превръщат постепенно в убеждения в човека и имат силата да променят неговите гени. Говорихме и за силата на пиктографското тракийско писмо и за истините, които крие за битието и за произхода на всички вярвания в света, в това число и на християнските.

            В допълнение, ще ви напомним, че всички езици произхождат от Единия Божествен език, съхранен в сакралните обреди и вярвания на траките и закодиран в техните йероглифни изображения (художествено развити чрез калиграфското писмо в Египет). Този език (и концепциите, кодирани в него) е бил възприет от народи, създали империите на египтяни, хети, микенци, гърци и всички познати от древния свят народи и култури.

image

            Знаем за руския език, че бидейки столетия преподаван от учениците на Кирил и Методий на народа, населяващ земите на днешна Русия, носи корена на древния богарски език и неслучайно е толкова близък до църковнославянския език, който историци и лингвисти не отричат, че е езикът на българите от Средновековието. Този факт обяснява духовните наченки в руската литературата, по-специално в творчеството на автори като Достоевски, Толстой или Чехов. Защото не е възможно светият корен да се претопи напълно и светият език на трако-богарите да не даде плод в хората, които го говорят. И напълно в духа на тези мисли ще припомним, че руската дума за мисля е думать, тоест думите, които изговаряме чрез мисли, създават определни нагласи в нас и имат силата да  сътворят събитията в живота.

            Така че пътят за възраждането на духовността на българския народ е връщането на българите към духовните корени, кодирани в тракийската свещена писменост. Единствено разбирането на оригиналното значение на думите, които използваме, може да ни отвори врати за промяна на битието към по-добро, а това днес упорито се отхвърля от атеисти, безбожници и консуматори.

            Но светът се променя, защото има невидими сили, които движат събитията в него, и никой не може да разбере скрития им смисъл ако не изяде свитъка, скрил Божиите образи и Слова. В тази връзка, навярно ще ви е любопитно да узнаете, че в редица религиозни текстове се говори за промяна на видимия свят и за идването на ново измерение чрез посланици, които изяждат свитъка – тоест декодират тракийското писмо:

            Видях нещо на глед като светъл метал, като изглед на огън в него от всяка страна… И ми рече: Сине човешки, изправи се на нозете си и ще ти говоря… Не ставай и ти бунтовник като тоя бунтовен дом; отвори устата си и изяж това, което ти давам. И като погледнах, ето ръка простряна към мене и ето в нея свитък книга“ („Книга на Пророк Езекиил, гл. 1-3“)

            Неслучайно в едно от пророчествата за Исус Христос в Стария Завет съвсем конкретно се казва, че Исус още преди появата на еврейската религия е познат от свитък на книга, за която се говори като за предписание за вярата на евреите: „В жертва и приноси Ти нямаш благоволение…imageТогава рекох: Ето, дойдох; В свитъка на книгата е предписано за мене…“ („Псалм 40“) Очевидно това е свързано с предаването на преписи на свещените книги на трако-богарите от тракийския цар Ситалк на цар Неемия и пратеника му, свещеникът Еремия, чрез които в продължение на десет години синовете на цар Ситалк обучават еврейски свещеници във вярата в Дион Исус (виж подробности за това в статията „За траките и древните евреи“):

            Нещо повече – има и друго конкретно пророчество, в което се говори за свиването на небето (духовният свят) в свитък, тоест всичко видимо е кодирано в свитъка и е неразбираемо без този свитък – кодираното тракийско слово, без който тайните на битието не могат да бъда разпечатани. Затова онези, които го отхвърлят са като паднал лист от смоковница – тоест те са без разбиране за духовните измерения и като такива са извън мира и благополучието (вижте разбирането за смоковницата като плод, чрез който Бог потвърждава, че ще изпрати Спасител за Адам в „Книгата Атам“ или „Космогонията на Първия Човек“ от Ситарих, Corpus Genesis Mundi - Liber Adam et Eva3 id est Atam):

            Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него. Защото Господ негодува спрямо всичките народи… И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне както пада лист от лоза, и като паднал лист от смоковница….” („Книга на Пророк Исая, гл. 34, ст.1-4“)

            Нека използваме Метода Гайд и резултатите от декодираните тракийски пиктограми по нашите земи, за да докажем, че този свитък, за който се говори в Библията, е наистина кодираното тракийско слово, което единствено може да разпечата тайните на битието.

            Знаете ли, че пиктограмът за свитък, свитък на книга, прилича значително в по-стилизираните варианти на пиктограма за духовни и материални приноси на Бог Дион Исус?


image   (Y1, Y идентификация с латински индекси по конвенционално приетата международна система на GARDINER)
- Свитък, свитък на книга; закон, когато е в комбинация с отделна пиктограма за "Орфей, храм" (О4) и пиктограма за "дом, храм" (О1)

image   (R1, R2, R3, R4идентификация с латински индекси по конвенционално приетата международна система на GARDINER) - Олтари с различни видове приноси за Бога

            Нашите предци са разбирали, че единствено трансформацията на желанията и мислите на човек чрез нелицемерна вяра са истинският закон, който Бог даде на хората и са онзи свитък, който човек трябва да изяде, за да разбира света, който го обгръща.

            Искате ли през новата година да имате разбиране за причините за събитията в живота си? Искате ли да знаете скрития смисъл на онова, което се случва в света и във вашия живот?

            Тогава размислете за света на своите възприятия и за това на кого служат те. Какво протича във вас, когато праз(ен)нувате настъпването на новата година? Изпразвате ли се от тъмната страна на живота си, за да ви напълни Духът със светли мисли?

image

            А това не може да стане без действието на познатата на предците ни мистерийна Вяра в Ди-он Исус („Даряващото-Слънце-Исус“), Танг-Ра („Възкръсналото Слънце“), Сев („Зев“ или „Зевс“ при гърците, означаващо  Пастир”, „Пазител на Възкресението”), разкриваща се единствено в концепциите зад тракийските йероглифи.


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. shtaparov - Нямам нищо против споменатия ме...
02.01.2017 19:34
Нямам нищо против споменатия метод,но той не отчита най-важната подробност: древните Траки са говорели диалектен вариант на древния Български език. Йероглифите,които той открива могат да се разчетат именно чрез Български- не чрез судански и египетски. Четенето им дори може да е същото а само езикът да е друг: йероглифите по принцип може да бъдат четени на всеки език,на който си пожелаем и само малко повече труд ще е нужен,за да стигнем до автентичните преводи на плочките: Българските. Езикът на египтяните е като новородено праправнуче на нашия: разлика оттук до небето дето се казва,затова не го търсете в родината на Българския а обърнете внимание на огромното Българско влияние върху него,извършено на няколко етапа. Първия от тези етапи е в началото на Бронзовата ера а последния- в елинистическата епоха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542805
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250