Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2014 07:51 - ОБЕДИНЕНИЕТО
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1709 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 17.09.2014 11:09


                                                 Част първа:

                                                        

   Мили мои,

Много пъти съм ви казвала: Щом излезе Неделният закон, да знаете, че Исус е близо до вратата. В САЩ са правени няколко опита за прокарване на такъв закон, но за сега неуспешно. Също и в ЕС. На няколко пъти е предлаган законопроект за неделен закон, но за сега не минава. А едно пророчество в Библията казва, че под егидата на Католическата църква, цялата земя ще се поклони на Папската институция.

Аз заминах на 23.08.1999 г. за Гърция. Две седмици преди това, на 10.08.1999 г. във в. Шуменска заря излезе една малка статия (която пазя някъде изрязана от вестника), в която пише, че тогавашният папа Йоан-Павел II е написал 100 страници документ, в който обяснява, че развратът и престъпността се дължат на безверието на хората. И, че борейки се за единия хляб, хората работят и в почивните дни. Освен, че изнемогват, те нямат време и за семействата си. Затова папата предлага да се въведе държавен закон за спазване на неделната почивка и семействата да ходят на църква в този ден; да се върнат хората при Бога. Но за да стане това, трябва всички религии да се обединят за борба с експлоатацията на човешкия труд, с престъпността и разврата. Независимо кой каква религия изповяда (това няма никакво значение), важно е добруването на човечеството и любовта между народите. Будистите да са си будисти, мюсюлманите – мюсюлмани, християните – християни, защото във всяка религия се проповядват общочовешки ценности, но важно е да има за работниците един почивен ден. И този ден да е един (неделя) за целия свят, защото това ще улеснява и търговията по света. Много хуманно, нали?

Ето така цялата земя ще се поклони на Католицизма. (Аз го описах в половин страничка, а папата – в 100 страници!)

След Йоан-Павел папа Бенедикт се опита да шета из света за обединението на религиите, но сегашният – Франциск, е ненадминат. За година и половина стана най-популярната личност на годината: ходи по болници, по затвори, мие краката на болните и на затворниците, дори ги целува (Исус Христос е миел нозете на учениците си, но не ги е целувал); не спи в папските покои, а има скромен апартамент; не се вози в скъпа лимузина, а кара фиат и често пътува с градския транспорт; на писмата, отправени към него, не отговарят секретарите му, а лично той. Изобщо – скромна личност, притегателна за хората по целия свят. Обикаля света и всички го приветстват като спасител и бог.

И ето нещо, което никой друг папа преди него не е направил: негов сътрудник – англиканец (протестант) Тони Палмър, събира в огромен салон протестанти и харизматици. И им казва: „Исус Христос като беше на земята, каза, че всички християни трябва да са едно! Затова ние: протестанти, православни и католици трябва да се обединим! Какво значи „католик”? Вселенски! Нашата религия е вселенска, значи ние всички сме католици!” – и цялата зала в съгласие му ръкопляска.

След това продължава: „Какво разделяше католиците от протестантите, защо протестираха протестантите? Защото Католическата църква проповядваше опрощение на греховете с индулгенции, а протестантите проповядваха опрощение чрез вяра. Сега Католическата църква отхвърля индулгенциите и приема оправданието чрез вяра. Тогава? Тогава протестантите вече няма за какво да протестират!?! Няма протест, няма протестантски църкви! Вече всички сме католици!” – и залата го аплодира!

Разбирате ли какво става? Разбирате ли?

След това Тони Палмър казва: „Още през 1999 г. Лютеранската църква подписва съглашение с Католическата за единство и съвместна работа. Към тях се присъединяват и Методистите. Сега призовавам всички вас да го направите с вашите църкви! – и залата го подкрепя!

След което Палмър пуска видео с изказване на папа Франциск. Папата е в кабинета си. Вижда се скромно обзавеждане с няколко книги и някакво цвете. Той говори тихо и бавно, както подобава на един смирен човек. Говори за това колко е важно за човечеството да се обединят най-напред християните, а след тях да ги последват и другите религии. И даде пример за братята на Йосиф, които отиват в Египет за хляб, а там намират брат си Йосиф (явно в Йосиф папата вижда себе си). Така и ние, обединявайки се, ще се открием един за друг – брат с брата!

Библията казва, че в последното време от световната история ще има пресяване на Божия народ и някои ще се отрекат от Исус Христос, ще се окажат неверни. Винаги съм се чудила: как така хора, които познават Спасителя си, ще се отрекат от Него. Как например един протестант, който непрекъснато повтаря името на Исуса Христа, ще се отрече от Него, това е невъзможно!

Но ето, че това стана! Папата продължи за Йосиф и братята му: „...тръгнаха за хляб, а намериха брат си. Това е нещо велико, защото братството е по-важно от хляба...!”

Да, събитието, което започна на тази конференция, наистина е историческо, но има нещо друго! В Библията Исус Христос на няколко пъти казва: „Аз съм Хлябът на живота...”

Господ Исус Христос е Хлябът! Това го знае всеки християнин. Да си папа и да кажеш, че от хляба по-важно е братството, това значи да се отречеш от Хляба, от Исус. А това е богохулство!

Пророчествата се изпълняват пред очите ни!

 

 

(Край на 1-ва част)


                    image




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Обичам да пиша писма
31.08.2014 07:54
На децата си пиша често. Някое стихче от Библията, с лек коментар - като поздрав за сутринта, като пожелание за през деня.
Но този път им написах писмо, което ще има няколко части.
Тук публикувах първа част...
цитирай
2. vandela007 - Шест месеца
01.09.2014 00:09
След като Тони Палмър говори пред посоченото по-горе събрание, катастрофира с мотоциклет и почина.

Защо Господ допусна това?

Никой не може да каже...

https://www.youtube.com/watch?v=TJTjVxYFtkg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288784
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031