Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2014 18:13 - ВЕЛИКАТА БОРБА - в 3 минути
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4267 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 22.04.2017 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Дяволът първоначално е бил светъл ангел, пръв в йерархията след Бога. Името му е било Излъчващ светлина (Луци-фер). По някаква причина той се възгордява и става враг на Бога. Започва да Го клевети пред останалите ангели и увлича на своя страна една трета от тях. Господ го прогонва на нашата земя. Така Луцифер става дявол и сатана, но идва на земята придружен от ангелите, които са минали на негова страна (падналите ангели).

Тези паднали ангели (дяволи или демони) не са с рога и опашка, както ги рисуват. Те са много интелигентни същества, невидими за нас, но могат да се материализират. Могат да се превръщат в хора като нас; дори и в хора, които не са вече между нас (умрели). Могат да имитират гласовете на умрелите; могат да имитират жестовете им...

Демоните ни познават от 6000 години и знаят всичко за нас, а също и за нашите починали близки. Дори знаят и много подробности от живота ни, които не сме споделили с никого.

Те могат да предизвикват събития в нашия живот. Например могат да подбудят някой крадец да ти открадне портмонето, а в същото време да те залисат с нещо и ти да не усетиш как са ти пребъркали чантата. Падналите ангели могат да внушават мисли. Например могат да те подбудят като видиш някоя старица, не да й помогнеш да пресече улицата, а да я спънеш и да падне. Дяволът може да се направи на светъл ангел, само и само да те омотае в мрежите си. Да те хване, да те отклони от Бога и от истината!

Когато отидеш при врачка, при екстрасенс или запитвачка на духове, те могат да ти разкажат цялото ти минало, защото всяка врачка си има до себе си един или няколко дявола, които й шепнат в ума твоите житейски истории. Ти ще си тръгнеш от там и ще си кажеш: „Брей, всичко ми позна!” Ами как няма да ти познае, когато дяволът ти познава живота и го диктува на врачката?

Врачката може да ти „предскаже” какво ще ти се случи. И ще познае, защото това събитие, което ти е предсказала, дяволът прави всичко възможно да го осъществи. То може да е нещо добро, а може да е и лошо.

Врачката може „да извика” пред тебе духа на прадядо ти и ти да си „поговориш” с него. И може не само да „чуеш” гласа на дядо си, ами и да го „видиш”. Вече се сещаш, че това не е всъщност дядо ти, а паднал ангел, дявол, който се прави на дядо ти.

Защо сатана прави тези неща? За да се прави на интересен ли? Друга е целта му! Той иска да отклони хората от Божиите истини. В Едемската градина Господ каза на Адам и Ева да не ядат от едно дърво, защото ако ядат, непременно ще умрат. А сатана им каза: Никак няма да умрете.

Бог казва, че ще умрат; сатана казва, че няма да умрат. Ти на кого би повярвал? Аз вярвам на Бога – че като хапнаха от плода, Адам и Ева станаха смъртни. В момента, в който хапнаха, те станаха смъртни хора.

 Но лъжата, която сатана произнесе в Едемската градина ”никак няма да умрете”, тази лъжа дяволът я поддържа до ден днешен. Чрез своите паднали ангели – дяволи и демони, които се правят на нашите починали близки. И който не знае истината, си мисли, че действително близките му продължават да живеят след смъртта си в друг свят и в друго измерение.

Всъщност това е най-малкото, което правят падналите ангели. В световен мащаб те правят много, много, много по-големи и страшни неща. 



image




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Това е най-краткото, най-елеме...
20.05.2014 18:16
Това е най-краткото, най-елементарното обяснение за Великата борба между Бог и Сатана.
цитирай
2. stela50 - Здравей, Ваня...
20.05.2014 20:04
Както винаги поднасяш много разбираемо
леко и интересно сериозни неща, почти като приказка.
Въпреки това човек си задава въпроси, търси отговори,
размисля се...
Известно време отсъствах, нямах възможност да посещавам
любимите си блогове, така се случи, че твоят е един
от първите, на които спирам... Няма нищо случайно...
Хубава вечер !
цитирай
3. vandela007 - Здравей, Таня!
21.05.2014 10:35
Аз също отсъствах доста време. Това съм го писала отдавна и по друг повод, но сега като го прочетох, си казах: "Я, колко простичко, достъпно и кратичко съм го направила..." И го постнах в блога.
Ще се радвам да си кажеш въпросите; не че знам всички отговори, и аз си задавам много въпроси, но може да си помагаме...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288565
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031