Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 21:47 - ЗНАК ЗА ОБИЧ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Познавам хора, които твърдят, че са се запознали с Библията и са намерили в нея повече от 60 истории, в които Бог е налагал наказания. Нищо чудно, че лъжата на сатана – да се страхуваме от Него, си намира място. В края на краищата кой би искал да бъде избран от такъв Бог: „...сине мой, не презирай наказанието на Господа, нито да отслабваш, когато те изобличава Той, защото Господ наказва този, когото обича, и бие всеки син, когото приема.” (Евр.12:5,6)

Може би имаме нужда да поразсъждаваме малко повече над днешния текст: „Господ наказва този, когото обича...”.

С Керън сме благословени да имаме две прекрасни деца – Кърк и Кристин. Когато бяха малки, си спомням как се привеждах към тях, гледах ги право в очите и им обяснявах опасностите от това, да си играят на пътя пред дома ни. „Минава кола – и бум!” Законът на нашето малко царство беше такъв – пътят не е в границите на позволеното!

Но да речем, че няколко минути след този „инструктаж” Кърк си играе в средата на улицата. Как трябва да постъпя като родител в този случай? Излизам бързо, хващам здраво момчето си за ръката, съпровождам го до къщата като любящ и милостив баща – и мога да ви уверя, че този път историята завършва по един леко по-различен начин. За да му покажа любовта си, аз ще „затопля” една част от неговата анатомия! Защо? Родителита знаят: ако наистина обичате своето дете, дисциплината е неразривно свързана част от проявяването на спасяващата любов.

По-различно ли стоят нещата за нашия Небесен Родител? Намерете колкото си искате истории. Библейският образец се измества, когато забравяме, че Бог е нашият Баща, а ние сме Негови деца. И избрани от Него, каквито сме всички, толкова ли е противоестествено да разберем, че за да ни настави и за да ни оформи според намеренията, коита има за съдбата ни, Той позволява да преживеем някои болезнени аспекти на реалността в живота си? Не винаги, дори не в повечето случаи, но все пак има такива, когато с ръка върху нашето рамо Той ни води „през долината на мрачната сянка”.

Ако само се доверявахме на любовта Му, би ли имало дисциплинираща мярка, която да причинява гняв и бунт в сърцата ни?

                                   

                                        Дуайт Нелсън

image


                           Първо - инструктаж!


image

                       Забравил инструкциите....
                       




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288784
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031