Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 19:02 - Атака от сатана или наказание от Бога
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 978 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Защото Господ наказва този, когото обича,

и бие всеки син, когото приема. (Евр.12:6)

Наблюдава се тенденция сред християните да разглеждат всяка неприятност, която им се случва, като нещо, дошло в резултат на „духовно воюване”. Смятайки, че са в попаднали в ситуацията на праведния Йов, който пострадал невинен (знаете историята от Библията), те веднага молят Бог да премахне злото, което ги е сполетяло. Проблемът е, че състоянието им може да няма нищо общо със сатана. Може много да ни се иска да обясним трудностите си като сатанински атаки, вместо да признаем, че по-скоро жънем това, което сме посели; и че този е начинът, избран от нашия Небесен Отец да ни възпитава. Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това и ще пожъне. (Гал.6:7)  

Затруднението, което ни е постигнало, често обясняваме с атаки на сататна, а то може действително да е наказание от нашия любящ Отец: ако сте пренебрегнали ролята си на духовен учител за своите деца, Бог може да допусне да попаднат в грях; ако сте нечестни в работата си, Бог може да ви коригира, като понесете последиците. Би било глупаво да се молите Бог да облекчи безпокойството ви. Той ви дисциплинира, за да спечели вашето внимание и да внесе нужната промяна в живота ви. Колко е тъжно никога да не правим връзка между своите проблеми и Божията дисциплина. Неговото възпитание няма да помогне, ако го отхвърлим като „атака на сатана” или „духовна борба”.

Ако не разбираме Божието наказание, може да стигнем до там, че да Го обвиним, че не отговаря на молитвите ни или не може да ни защити от сатана. Всъщност Бог ни предупреждава за опасността, с която ще се сблъскаме поради своя грях.

Има ли трудни положения в живота ви? Възможно ли е те да са Божият начин за възпитание за вас?

Божието естество и същина е съвършена Любов и Той ще ви усъвършенства, имайки най-добрите намерения за вас.

 

                                              Ричард Блекаби 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Относно Бог!!!
10.08.2012 22:13
Бог по никакъв начин не се меси в делата ни.Каквото посееш,такова жънеш.Всичко е лично,и обвиняването на Бог ,или въвличането в земните ни дела е конщунство.Защо???Бог отдавна е между хората,свален е от Юдите.И живее живот какъвто живеем всички.Как е станало???Ми призоваването Му,е равносилно на принизяването му до човек(и такъв си остава),е дело на юдите.така че Бог не е горе ,а между нас.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1298266
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930