Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 20:07 - ИЗКУПЕНИ, НО ЗА КАКВО?
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1279 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             На пазара за роби пред един стар, мърморещ и непокорен роб се спрели двама купувачи. Единият дал доста висока цена и взел роба. По пътя опърничавият роб заявил, че няма да работи за новия си господар. Когато пристигнали, господарят свалил оковите на човека, посочил му една красива къщичка и му казал: „Твоя е! Ти си свободен. Купих те, за да ти дам свободата.” Старецът коленичил и през сълзи казал: „Господарю, искам да ти служа, докато съм жив.” 

Така и ние бяхме оковани във веригите на греха, осъждението и смъртта.  Христос плати цената, за да ни освободи от безнадеждното робство. Как да Му отвърнем? Всяко изкупено Божие чедо би паднало в нозете Му с думите: „Господарю, обичам Те и ще Ти служа доката съм жив.”

Живеели двама братя. По-старият бил съдия. По-младият бил доведен при него като престъпник. От всички доказателства било очевидно, че е виновен. Съдията погледнал брат си и заявил, че извършеното от него престъпление е мното тежко. Законът изисквал максимално парично обезщетение.

След приключване на съдебното заседание съдията станал, отишъл при брат си и го прегърнал с думите: „Бях длъжен да искам твоето осъждане, защото си виновен. Знам и това, че не можеш да платиш такава голяма глоба. Затова вместо теб ще я платя аз.”

 На практика наказанието не било отменено, но братът бил освободен от него. Поемайки го върху себе си, съдията не пренебрегнал закона; напротив – потвърдил неговата важност, авторитет и валидност. Показал, че неговите задължителни изисквания не могат да бъдат избегнати, отменени, променени или заобиколени. Така и Божият закон не може да бъде отменен или променен. Точно затова изисква такава висока цена – живота на Божия Син.



Тагове:   цена,   престъпник,   адвокат,   съдия,   роб,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Йоан 3:16
27.01.2012 20:20
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
цитирай
2. vandela007 - До всички християни по име:
30.08.2016 00:10
Всеки, който се нарича с Христовото име, трябва да знае какво е направил Исус Христос на кръста. Лошите ли Го убиха или нашите грехове, за които Той понесе смърт. Или ще си кажеш: Аз нямам грехове; не крада, не лъжа, не убивам, не прелюбодействам...и т.н. Добре, чудесно!
А не се ли гордееш? С какво се гордееш? С това, което правиш всеки ден. "Аз съм най-добър; няма подобни на мене. Бог ме обича и ми е дал чудесна дарба"!
Няма лошо.
Но знаеш ли, че Бог ни дава дарби, за да Му служим с тях. Колко пъти ти употреби дарбата си, за да достигнат по-близко хората до Бога? Колко пъти спомена името Му? Колко пъти Го прослави с дарбата си?
Исус Христос толкова те обича, че даде живота Си И ЗА ТЕБ. Ти обичаш ли Го така? Прославяш ли Неговата любов към теб и към всички човеци на земята? Коя любов прославяш - тази между мъже и жени? Казваш: Истинската, дълбока любов между мъжете и жените трябва да бъде прославена! Добре. А Този, Който даде живота Си за тези мъже и жени не трябва ли да бъде прославен? Казва се: Който повярва в Него, ще има вечен живот.
Казваш: Аз вярвам. Като вярваш, какво направи и други да повярват? Нищо. Абсолютно нищо. Живееш за себе си, вярваш за себе си твориш за себе си. Радваш се на живота, защото приятелите те потупват по рамото и техните похвали те опияняват. Душата ти се въздига, но това е фалшива, привременна радост.
Библията казва, че когато не употребяваме дарбите си за прослава на Бога, грях е. Така ти издигаш себе си, а Господ остава в сянката ти. Това направи и дяволът - сатана.
Къде е Бог в живота ти? В иконата, в свещичката? Кого почиташ: Бог или светците и именните дни от тях.
Добрините, които вършиш, няма да те спасят, докато не признаеш Бог за върховен авторитет и не го покажеш чрез живота си. А ако не Го признаеш, просто не се наричай с Неговото име.

От "Бог и дарбите" (със съкращения)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287812
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031