Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 22:30 - От изборите - до Ватикана
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1356 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 19.02.2012 18:24


             Останаха недовършени две теми: за съботата и за характеристиките на Малкия рог. Тъй като темата за съботата е обширна, нека приключим с последния, десети белег на малкоя рог:

 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. (Дан.7:25)

Какво означава, че ще бъдат предадени в ръката му? Означава, че ще властва – това е пророчество за папското господство. Колко време? Време, времена и половин време. Как да пресметнем това? „Време” – „иддан” на арамейски означава още година; „времена” – две години, а „половин време” – половин година. Или общо три години и половина. Като съберем време (360 дни), времена (720 дни) и половин време (180 дни), получаваме общо 1260 пророчески дни. Същият период от време (3,5 години, 42 месеца или 1260 дни) намираме и в Откр.12:6 и 14, и в Откр.13:5  по същия повод – времето, през което ще господства малкият рог. Историята потвърждава този период.

Според Числа 14:34 и Езек. 4:6 един пророчески ден е равен на една година. Тогава 1260 пророчески дни са 1260 действителни години. 1260 години папата ще бъде върховен глава с църковна и политическа власт. Начало на папскато хегемония се счита 538 г., когато папата получава властта от император Юстиниан. Точно след 1260 години Наполеоновият генерал Бертие с една френска армия влиза в Рим, оповестява края на ПОЛИТИЧЕСКАТА власт на папата, пленява го и го завежда на заточение във Франция, където той умира. С това настъпва краят на папското могъщество. Годината е 1798 и пророчеството е изпълнено с математическа точност.

 

Разгледахме пророчествата от Даниил 2 и 7 глави. Разбрахме, че малкият рог в Дан. 7 гл. е папската институция, която говори богохулно, преследва светиите на Всевишния и променя Божия закон. С това тя се явява богопротивна сила. В центъра на Данииловото пророчество не стоят отделни християни, а една религиозно-политическа система, възприела небиблейски теологични принципи.

Жак Дукан в книгата си „Въздишката на земята” пише:

„Християнинът, който приема дешифрирането на пророчеството, не трябва в никакъв случай да става „антикатолик”.”

Днес има прекрасни хора и добри християни в католическата църква.

 

 Без да съм планирала, от изборите стигнах до Ватикана. Така завършихме разглеждането на две от най-впечатляващите Библейски пророчества. Чрез съвършеното им изпълнение, което за нас е вече история, Бог желае да укрепи вярата ни в пълната реализация на пророчествата, които предстоят да се осъществят. Това е изключително важно за нас, защото те разкриват драматичните събития на последните дни.

 Ако погледнем назад в човешката история, ще видим, че никога събитията, които са се разигравали на сцената на нашия свят, не са били толкова динамични и объркващо непредсказуеми. С години и векове човечеството се е движило като в някакви дълбоки коловози, без особени отклонения. Но днес съвсем не е така. Декорът драматично се е променил и продължава да се променя с темпове, които ние не можем да следваме. Като че ли всичко е излязло извън контрол и завесата на бъдещето става все по-плътна и по-непрогледна. Накъде отива този свят? Какво ни очаква в бъдещите месеци и години? Това са терзаещи въпроси, които ограбват съня ни и разстройват нервите ни. Кой ще ни отговори на тях? "Разбира се, има кой!" Стотици и хиляди врачки, гледачки, баячки, медиуми, астролози, сугестолози, ясновидци, екстрасенси… и какви ли не още, щедро предлагат услугите си. „Искате да знаете какво ще стане в бъдеще със света и в личностен план – тогава, заповядайте при нас! Ние имаме отговорите.” И хората се доверяват – държавници и политици се занимават с подобни неща! Днес вече се смята за нещо съвсем естествено и нормално държавните мъже да имат между своите съветници и хора, които притежават "трето око", т.е. хора, които имат претенциите, че виждат в бъдещето. Един от духовните съветници на бившия руски президент Борис Елцин е известната Джуна. Нашата Теодора е пръв съветник на Берлускони. Обществена тайна е, че в Белия Дом не правят изключение. Сигурен съм, че макар и тайно и наши политици прибягват до услугите на “ясновидци”. И всички те са управлявани единствено от желанието си да опознаят бъдещето, защото надниквайки в него ще могат по-лесно да управляват народ, кабинет, група от хора или собствения си живот. А има ли днес нещо по-важно от това? 

Определено мога да кажа, че никога не е имало време, в което така  много да се е спекулирало с въпроса за бъдещето, както днес. Мнозина направиха луди пари, копаейки умело и сръчно в златната мина, наречена “бъдеще”, злоупотребявайки с доверието на хората. Да, живеем в интересен свят и бъдещето е най-интригуващата тема… И с право! Защото ако имаме сигурността на бъдещето – само тогава ще можем правилно да подредим живота си. А всеки от нас иска точно това. Това иска и сам Бог! И понеже вън от Него няма истина, и всичко е фалш и измама, единственото правилно решение е да послушаме Неговия глас:

Така казва Господ, Светият на Израиля и неговият Създател: Допитвай се до Мене за бъдещето…”   ( Исая 45:11)

        Като грижовен баща, Бог ни кани да отидем при Него и Той с готовност ще ни разкрие тайните на бъдещето. И защо като имаме такъв любящ Баща – самият господар на Вселената, познаващ единствен истината – защо просто не Му се доверимим?! Другото ще бъде стопроцентов провал…




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Много интересен материал , Ваня ...
06.11.2011 09:49
Важни истини и неоспорими факти има в поднесената
от теб информация . И отговори на често задавани въпроси .
Остава всеки за себе си да прецени и обогати допълнително
познанията си ... При всички случаи , ще открие нещо за себе си .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
2. vandela007 - Историята продължава:
06.11.2011 18:20
Наполеоновият генерал Бертие пленявайки папата, нанася смъртоносна рана на Римокатолицизма. Но в Откровение 13 гл. се говори за звяр, който се идентифицира с папската институция и за него се казва, че смъртоносната му рана оздравяла: „... Но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра.” (Откровение 13:3)
През 1929 година италианското правителство признава Ватикана за независима държава. Папата отново става цар. На 9 март 1929 година той казва: “Хората от целия свят са с нас”.
Вестник “The San Francisco Chronicle” публикува на първата си страница материал за подписване на пакта. Точно така бе написано:
“Мусолини и Гаспари подписаха исторически пакт...излекува многолетна рана.”
Това е фантастично! Библията предричаше, че раната ще оздравее, а вестникът потвърди пророчеството точно със същите думи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1298174
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930