Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2011 18:12 - МАЛКИЯТ РОГ изкоренява три от десетте рога
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1204 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 12.09.2011 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             Разглеждаме петия белег
           5
)Три от роговете на главата на четвъртия звяр се изкореняват под напора на силата на малкия рог.

 

               „Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха...”  

                                                                       (Даниил 7:8)

        

           Какво означава това? Лесно е за разбиране. След като установихме, че роговете са царства /държави/, то изкореняването на три от тях не означава нищо друго освен покоряването и погубването на три държави  от  папството. Така обясни този символ и небесният пратеник, който говореше с Даниил:

 

          „ А за десетте рога, те са десет царе, които  ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе”        

                                                                             (Даниил 7:24)

     

        Кои са трите царства, които папството изтръгва и погубва?

        Четвърти  век се оказва трамплин, който изхвърля църквата на голяма височина. Вкусили вече от “сладкото”, наречено власт, папите не желаят да се задоволят само с лъжичка. Те искат всичко, пълната власт. Но за да стане това, има сериозни пречки.

        В 476 г. водачът на херулите – Одоакър сваля последния  римски император Ромул Августул и основава своя държава. Херулите нямат никакво намерение да признаят  властта на папите. Те са приели учението на презвитера на Александрийската църква Арий, според което Исус Христос не е Бог, а е най-висшето творение на Създателя. Това е в пряко противоречие с учението на Църквата. По този начин херулите стават един от десетте рога, които открито се обявяват против ученията на Римокатолическата църква. Стават рог, който пречи за пълната власт на папството. Следователно трябва да бъде премахнат. Но как да стане това? Папата няма армия, а херулите са доста силна държава. Но спомнете си, че в пророчеството малкият рог имаше човешки очи, т. е., че той ще действа с хитрост и лукавство за постигане на своите интереси. Така и става. За да осъществи  своята цел, римският епископ  провежда  хитър дипломатичен ход като заедно със своя приятел, византийския император Зенон, подтикват вожда на остготите Теодорих да потегли с войските си срещу херулите.

        В 489 г. войските на Теодорих влизат в Италия, където биват посрещнати от Одоакър и неговата армия. В решителното сражение херулите са разбити, а в 493 г. – унищожени окончателно. Теодорих се провъзгласява за император на Италия. Народът на херулите е претопен с други народи и по този начин първият рог е изкоренен.

        Макар в началото да са съюзници  с Римската църква, много скоро остготите също приемат арианството и отказват всякакво подчинение на папите. Така се оформят като втория рог, който създава проблеми.

         Има и трети, който пречи  по същата причина и това са вандалите, които също са ариани. През 428 год те завземат Северна Африка, смятана за “дъщеря” на Римската църква. Католиците, които живеят там, настоятелно искат от Юстиниян да ги освободи от арианската ерес. Папата също търси помощ от византийския император – най-великия владетел на  Източната римска империя. Юстиниян е готов да помогне. Той изпраща армия от 15 000 византийски войници, натоварени на 500 кораба, за да смажат вандалите. Предвождани от прославения Юстиниянов началник Велизарий, те нахлуват в Северна Африка и в битката при Трикамарун напълно разгромяват вандалите. После превземат и Картаген. Това става на 15 септември 533 г., с което е сложен край и на управлението на вандалите. Така и вандалското царство престава да съществува, а следователно според пророчеството и вторият рог е изкоренен.

      Остава третият рог и това са остготите. Въпреки че са много толерантни към католиците, поради своето арианско учение те са трън в очите на Римския епископ. Като защитник на католицизма, Юстиниян ненавижда арианите и когато папата  иска  той да  унищожи  остготите, които владеят Италия, византийският император не чака втора покана. Той изпраща  отново своя  велик пълководец  Велизарий да освободи Италия от омразната ерес на остготите. Войната за Рим започва през 535 год. и продължава почти двадесет години, докато в 554 г., биват унищожени и последните готски гарнизони, след което племето престава да съществува. Така пада и третият рог.

           Историята потвърждава точността на библейското пророчество.



Тагове:   рог,   белег,   войни,   католицизъм,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Здравей ,Ваня ... като редовна и сериозна читателка
01.09.2011 22:00
отново спирам на твоята страничка ...а и ми е интересно
разглеждането и на петия белег.
...„Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха...” Интересно ми беше да прочета как падат тези три рога. Да ...Историята потвърждава точността на библейското пророчество...
Поздрави и хубава вечер ,приятелко !
цитирай
2. vandela007 - Най-редовната ми читателка :)
03.09.2011 19:03
Благодарна съм ти, че не ме отминаваш и искрено се радвам на интереса към тези "скрити" истини, които малко хора знаят....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1296876
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5418
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930