Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 15:32 - Никой не е неутрален
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2128 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                          (продължение)   

         На сатана му е лесно да ни подмами, ако не познаваме Библейската истина. Правил го е хиляди години, но сега термините „врачка”, „магьосник”, „викач на духове” са сменени с „астрология”, „спиритизъм”, „окултни науки”, „екстрасенси”. Той може да контролира човека, само ако е в състояние да манипулира неговия разум и воля. Това е методът му – да превземе разума. Сатана не може да насили човешката воля, но човекът може доброволно да се откаже от възможността да се самоконтролира, търсейки услугите на контактьори.

        По време на хипноза например умът бива завладян от хипнотизатора, който започва да дава заповеди;  при спиритизма духовете биват поканени да действат;  при астрологията умът се подчинява на вярата, че звездите определят живота и съдбата. Във всеки един от тези случаи дяволът има възможност да навлезе в ум, който доброволно се е открил и с готовност приема предлаганото му ръководство.  Какъв по-страшен сатанински план от този би могло да има!

         Ако тези „специалисти” можеха наистина да предказват бъдещето, щяха да бъдат милиардери, тъй като биха могли да манипулират стоковата борса. Чрез предсказанията си биха могли да определят големите заглавия в сутрешните вестници. Не само от време на време, не в 50% от случаите, не и на 90, а винаги и на100%. Сатана и неговите демони „предсказват” на 100% само тези събития, които сами могат да предизвикат. Единствено и само Бог в Библията предсказва бъдещето на човечеството непогрешимо. Но колко хора познават Библейските пророчества?

           За запознатите с истината ежедневните хороскопи звучат глупаво и наивно.  Милиони хора са се възхищавали или плашели от предсказанията на хороскопа. Библията се обръща точно към тях: „Така казва Господ: не учете пътя на народите и не се плашете от небесните знамения по причина, че народите се плашат от тях” (Ер.10:2) Чудя се: как е възможно човек да вярва на звездите – студени каменни грамади, създадени от Бога, а да не вярва в Бога, Който е създал тези звезди!?! Не звездите са тези, които влияят на човешката съдба!

 

         Свещеното писание открива, че сатана е организирал йерархия от нечисти сили – легиони демони; и докато Бог изпълнява своята програма на живот, изцеление и възстановяване чрез вестителите на светлината, сатана използва зли ангели, за да предизвика обърквания и измами.

         Каква грандиозна картина на великата борба, водена не само в космически мащаб, но и в живота на отделния страдащ човек! Духове от друг свят мобилизират сили, излизащи извън нашия разум, в подготовка за последната битка между доброто и злото. Никой от нас не е безучастен зрител. Никой не може да бъде неутрален, когато въпросите на истината и заблудата разделят земните жители на две групи. С чии ангели сме готови да сътрудничим?  

         Бог да помогне да застанем на страната на тези ангели, които ще бъдат наши спътници тук на земята и един ден във вечността!



Тагове:   хипноза,   хороскопи,   разум,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Онези ангели, които прислужваха Нему!
30.01.2011 15:56
Матей 4:1-11
1 Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола.
2 И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня.
3 И тъй изкусителят дойде и Му рече: Ако си Божий Син заповядай тия камъни да станат хлябове.
4 А Той в отговор каза: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.
5 Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва:
6 Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си".
7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог".
8 Пак Го завежда дяволът на една много висока планина, показва Му всичките царства на света и тяхната слава и казва Му:
9 Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш.
10 Тогава Исус му каза: Махни се, Сатано, защото е писано: "На Господа твоя Бог да се покланяш, и само Нему да служиш".
11 Тогава дяволът Го остави; и, ето, ангели дойдоха и Му прислужваха.
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Ваня!
30.01.2011 20:06
Много хубав и верен постинг! Благодаря ти за него. Ще си го взема за блогвълна. Да, битката между лъжата и истината е решаващата битка. Благодаря ти за това. Вълнува ме и непременно ще напиша нещо. За истината и за заблудата. Бъди здрава!
цитирай
3. vandela007 - Алекс,
31.01.2011 19:03
Много хубави стихове: Исус дава пример как се устоява на провокациите на сатана. И когато три пъти му отговаря със Словото: "Писано е!", ТОГАВА сатана Го оставя и ангели идват да Му помагат.
Благодаря ти, приятелю!
цитирай
4. vandela007 - Наде,
31.01.2011 19:14
Ще се радвам да пишеш по темата. Защото заблудата е много по-разпространена.
Успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1296861
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5418
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930