Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2020 10:31 - Само лошите неща в живота ли ни водят към покаяние?
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Всички се радваме и сме много щастливи, когато имаме добри опитности с Бога и положителни отговори на молитвите ни. В такива случаи обикновено казваме, че Бог ни благославя. И това е така.    

Обратно: когато ни се случват лоши неща – болести, неприятности, злополуки… казваме, че това е за изпитание на нашата вяра или по-често си мислим, че е за поправление на характера ни, което пък изисква покаяние.

Но само лошите неща ли ни водят към покаяние? Не сте ли се замисляли, че и добрите, които идват в живота ни – нашите успехи и постижения, отлично здраве, сигурна работа, добро семейство – също могат да ни водят до покаяние? Ето какво пише в Римл. 2:4. „…или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?

„…без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние.“!!!

Излиза, че Божията благост, Божията милост, доброта и любов; изобщо Божиите благословения са предназначени да ни въдят към покаяние. И ние добре знаем, че Той ни благославя не за нашите добрини, не защото сме много добрички, а защото ни обича. Никой не е толкова добър, че да заслужи спасение. Спасява ни Божията благодат. И ние трябва да бъдем много благодарни на нашия Спасител, че това е така. Ето какво ни се казва в Тит 3:4,5 „Но когато се яви благостта на Бога, нашия Спасител, и Неговата любов към човеците, Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух…“

И така: понякога опитностите могат да бъдат доста заблуждаващи; или пък – толкова много „ни върви“ в живота, че се самозабравяме и се налага Господ да ни „отрезви“, да ни върне в реалността. Затова трябва да се научим  да се доверяваме на Словото повече, отколкото на нашите преживявания. Да „чуваме“ какво Бог ни казва и да разпознаваме сигналите, които Той ни дава чрез събития, случки, хора и обстоятелства, но най-вече чрез Словото Си. Защото сигурно Бог говори веднъж и дваж, само че човекът не внимава. (Йов 33:14)

Не веднъж и дваж, Бог говори много пъти повече. Нека бъдем благодарни и се научим да „чуваме“ гласа Му!

Амин!



Тагове:   Бог,   благодат,   зло,   добро,   покаяние,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287742
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031