Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2019 17:34 - Три истории, в които Бог употребява исмаиляни (продължение)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1040 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 26.10.2019 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Говорят ли Библейските пророчества за исляма? Имат ли децата на Исмаил (синът на Авраам), стратегическо място в Божия генерален план? В  Битие 37:28 се казва: „И като минаваха мадиамските търговци, извлякоха и извадиха Иосифа из рова и го продадоха на исмаиляните за двадесет сребърника; а те заведоха Иосифа в Египет“. Този текст отразява сърцераздирателния момент, когато завистливите братя на Йосиф го издърпват от рова и го продават като роб, вместо да го убият. А кои са търговците, които идват, клатушкайки се в кервана си? Исмаиляните! Бог ги използва, за да транспортират Йосиф до Египет. Така се подготвя едно бъдеще, което ще доведе до спасението на Неговия народ. Ето как Йосиф изразява това пред братята си, когато се разкрива пред тях, като управител на Египет: „Бог ме изпрати пред вас, за да съхраня от вас остатък на земята и да опазя живота ви чрез голямо избавление“ (Бит.45:7). Без знанието на никого, исмаиляните стават Божие средство за запазване на остатъка.

Втората история се отнася до обичните мъдреци от благовестието за Рождество Христово. Кои са те? Всички приемаме, че става дума за определени от небето средства да се привлече вниманието на вярващите към идващия Месия. Учените са съгласни, че мъдреците са чада на Изтока. Случайно ли е, че Бог използва наследници на Исмаил, за да Му помогнат в съхраняването на истината?

Третата история е извън страниците на Библията. В 1529 г., точно когато император Шарл V напредва към князете на Германия (които през тази година приемат името „протестанти“), за да смачка духовния им бунт срещу църковната хегемония на Рим, отоманските турци напредват до самите порти на Виена. Императорът е принуден да се откаже от усилията си за унищожаване на прохождащата Реформация. Случайност? Или небесна намеса, достатъчно дълга, за да може Реформацията да избухне в пламъци, които да не могат да се потушат, щом турците се оттеглят?

Възможно ли е децата на Авраам от неговия син Исмаил винаги да са имали специално място в Божието сърце и уникална мисия в земната история? 

                                         Дуайт Нелсън

                       (следва продължение)




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Ох
29.10.2019 06:27
От девет дерета вода, за воденицата на ислямизма.
Но под Виена ислямът е разбит. И ако не бяха АНГЛИЙСКИТЕ И Н Т Е Р Е С И (а Британия е завладяна негласно от юдейски банкстери), та без английските интереси, ислямът щеше да отстъпи в РОДИНАТА си, където му е мястото. Защото е имало араби-християни (периодично намалявани чрез КЛАНЕТА), и защото с ятагана е наложен исляма над иранци и индуси, и днес река ИНД тече през ПАКИСТАН. БРИТАНСКА, Т.Е. БАНКСТЕРСКА политика. Да П О Л И Т И К А, банкстерска политика, като днес, а не Божия промисъл. А през страстната седмица, Исус нарича бясно спорещите с него хора на Първосвещеника на Соломоновия храм-банка "синове на дявала"...
цитирай
2. vandela007 - Не аз,
30.10.2019 11:01
Господ Исус Христос казва в Матей 8:11 "Но казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад, и ще насядат с Авраама, Исаака и Якова в небесното царство"; Аз вярвам на Христос. Щом го е казал, значи ще бъде така. В небесното царство ще има и евреи, и мюсюлмани, и будисти - всякакви. Пожелавам ви и на вас един ден да бъдете в Божието царство.
Да, Исус казва на тези, които искат да го убият, записано в Йоан 8:40-47: "А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви казах истината, която чух от Бога. Това Авраам не е сторил.
Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога.
Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати.
Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение.
Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.
А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате.
Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате?
Който е от Бога, той слуша Божиите думи; вие затова не слушате, защото не сте от Бога".
цитирай
3. krumbelosvet - Драга vandela007,
30.10.2019 16:40
Важното е НА КОГО Исус казва това.
Не на евреите изобщо. Те в неделя го посрещат масово и триумфално. Но той кого прогонва с бича? А вие чели ли сте Макавейските книги в Библията? От тях става ясно, че Соломоновият храм е и БАНКА! И хората на Първосвещеника са тия, които викат към Пилат "Разпни го"...
цитирай
4. krumbelosvet - "От изток и запад"
31.10.2019 07:14
ще разберем като му дойде времето. Не мисля, че касапи и насилници са божиите хора.
цитирай
5. vandela007 - Важното е НА КОГО Исус казва това. Не ...
02.11.2019 13:18
krumbelosvet написа:
Важното е НА КОГО Исус казва това. Не на евреите изобщо.

Да, не на евреите изобщо.
Евреите „изобщо“ са искали да Го убият, затова Той отказва да иде в Ерусалим на празника Шатроръзпъване. В последствие все пак отива. Дори отива в храма и проповядва. Някои от народа „повярваха в Него и казваха: Когато дойде Христос, нима ще извърши повече знамения от тези, които Този извършва!“ (Йоан 7:31). Усещате ли съмнението и недоверието – ТОЛКОВА им е била вярата! Гадаят кой може да е Тоя и накрая „всеки отиде у дома си“ (53 стих).
На другия ден пак отива в храма и поучава народа. Казва им, че ще умрат в греховете си, ако не повярват в Него, а те го питат: „Ти кой си?“ (Йоан 8:25). Самият този въпрос показва, че не Го познават. В 30-ти и 31-ви стихове се казва, че някои са повярвали в Него и Той започва да им говори.
Колко са повярвали? Колкото тия от предния ден! И колко да повярват, като не Го познават… От разговора (от 32 до 43 ст.) става ясно, че те въобще не Го познават и идея нямат кой е. обяснявайки им кой е, Исус им отваря очите и те да се видят кои са и къде се намират. Кой е техният баща и на кого служат. Защо се учудвате, какъв ви е проблемът, когато дори учениците Му не го познаваха в пълнота: „Тежко е това учение, кой може да го слуша…“ (Йоан 6:60) След три години ходене с Исус, Петър три пъти се отрече от Него. Тогава ако Го познаваше, нямаше да се отрече!. „Дори братята Му не вярваха в Него“ (Йоан 7:5).

krumbelosvet написа:
Те в неделя го посрещат масово и триумфално.

Къде пише, че в НЕДЕЛЯ Го посрещат?

krumbelosvet написа:
Но той кого прогонва с бича? ..


Прогонва тези, които правят търговия в Божия храм. Писано е: „Домът Ми ще се нарече молитвен дом“, а вие го направихте разбойнически вертеп! – Мат.21:14. В следващия 15-ти стих се казва: „И някои куци и слепи дойдоха при Него в храма и Той ги изцели“.
цитирай
6. vandela007 - А вие чели ли сте Макавейските книги ...
02.11.2019 13:34
krumbelosvet написа:
А вие чели ли сте Макавейските книги в Библията?

Не съм чела тези книги и нямам намерение. В моята Библия пише: „Вярно и точно преведена от оригинала“, във вашата пише „Синоидална Билия“


krumbelosvet написа:
И хората на Първосвещеника са тия, които викат към Пилат "Разпни го"...

Да, свещениците са тизи, които викат "Разпни Го!", защото не Го познаваха, смятаха вярващите в Него за заблудени. Наричаха ги простолюдие проклето,
защото никой от първенците и фарисеите не бил повярвал в Него.
цитирай
7. vandela007 - Прав сте!
02.11.2019 13:39
krumbelosvet написа:
ще разберем като му дойде времето. Не мисля, че касапи и насилници са божиите хора.

1 Коринтяни 6:9-10 "Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство".

...нито касапи и насилници!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297039
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930