Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 19:00 - Звезда изгрява над исляма (продължение)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 768 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Преди хиляди години живял човек с красива съпруга. Те нямали дом, но били щастливи. Е, не били съвсем бездомни, но сегашният им дом не приличал на охолното място, което оставили в Ирак. И не били съвсем щастливи, защото нямали деца. Затова съпругата измислила план. Мъжът й да вземе слугинята – египтянка – и роденото от нея бебе да стане техен наследник. Съпругът го направил и всичко било добре, докато ревността не надделяла и вбесила съпругата. Тогава тя изгонила слугинята с гръм и трясък.

Започва историята на египетската слугиня Агар, чиито сълзи текат край един извор в пустинята. Тогава се случва нещо любопитно.

За първи път в Библията се появява Божи ангел и то на една египетска слугиня. Той й казва, че тя ще роди син, когото ще нарече Исмаил. Името означава „Бог чува“, защото Той наистина е чул молитвата на младата майка. И пак нещо любопитно.

За първи път в записаната свещена история Бог дава име на новородено. Първото бебе, което Всевишният кръщава е Исмаил, бащата на арабите. И когато ангелът свършва наставленията Си, Агар реагира с почтителна радост: „…Агар даде на Господ, Който й говореше това име: Ти си Бог, Който вижда. Защото нали аз видях тук Онзи, Който ме вижда“.

За първи път в Библейската история някой свидетелства, че е видял Бог. И това е една слугиня, египтянка. Три големи неща се срещат в Свещеното писание, и всички те са свързани с майката на Исмаил, бащата на арабите.

Случайно ли е всичко това? Или Бог преднамерено посява семето на небесната съдба в историята за раждането на Исмаил и арабския народ? Възможно ли е в мрака на историята на Близкия Изток, Богът на Авраам, Който копнее да запали отново Своята светлина и вяра сред децата на Исмаил, да е употребил Мохамед, издигайки земния му глас – да призове Своите непокорни деца обратно към Себе Си?
           Дуайт Нелсън 
    (следва продължение)




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Почитания към арабите
28.10.2019 17:12
НО
историята на Исмаил (Измаил) не е разказана коректно, а ПРИСТРАСТНО.
Естествено, това че арабският родоначалник е РОДЕН РОБ на общия родоначалник с евреите, не се преглъща лесно.
А ако авторката знае, да каже каква е връзката между Исмаил и Исляма, щото Бог не е разкрил такава връзка на Авраам.
Умишлено или не, постингът е ИСЛЯМИСТКИ, а ислямът сега се е дигнал да завладее Европа и вече е започнал превръщането на европейците в НЕВОЛНИЦИ на родната им земя...
цитирай
2. vandela007 - Бог обещава възстановяване на връзката...
30.10.2019 11:35
При грехопадението на Адам и Ева се прекъсва връзката между Бога и човечеството. Бог казва на Аврам, че ще го направи баща на голям народ. Планът на Бога е чрез този народ да възстанови връзката Си с човечеството. Аврам и Сара са нетърпеливи, решават да "помогнат" на Бога в осъществяването на плана Му. Така се ражда Исмаил от робинята Агар. На практика Исмаил по наследство е роб. Но милостивият Бог не отхвърля него и майка му. Напротив, казва, че и от Исмаил ще произлезе голям народ. Ще бъде войнствен, ще "вдига ръка против всички и всички ще вдигат ръка против него; ще бъде независим от братята си...". Да, наистина Исмаиляните са войнствени (меко казано). Така пише и в Библията. Но също така пише, че и от тях ще има спасени за вечността. Какъв ви е проблемът? Ядосвате се, че Бог е добър, като работниците от лозето в Матей, 20-та глава?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1300182
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930