Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2018 16:10 - Дяволът - мит или реалност
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1526 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           В Библията се говори за „космическата борба“ между Бог и Сатана, която за съжаление се прехвърля от космоса върху нашата земя. Проблемът обаче е, че много хора, включително и християни, не вярват в тази велика борба, защото всъщност не вярват в съществуването на Сатана. За тях Библейските текстове за Сатана или дявол са просто израз на първбитната култура, която се опитва да обясни злото и страданията в света. За твърде много хора днeс идеята за буквало, свръхестествено същество, което има зли намерения към човечеството, е образ от научната фантастика или нещо подобно.

От всички сатанински „замисли“ може би най-грандиозната измама е да кара хората да смятат, че той не съществува. Все пак кой ще се пази от могъщ враг, ако не вярва, че е реален. Изумително е колко много хора твърдят, че са християни, и все пак не възприемат сериозно идеята за буквален дявол. Те пренебрегват или изопачават много стихове в Божието слово, които разкриват делата и ходовете на Сатана в този свят, особено с наближаване края на времето. Този факт ни напомня колко решаващо е за нас да разбираме Библейските учения.

Книгата „Откровение“ разкрива огромната власт, която ще придобие Сатана над много голяма част от земните обитатели в последните дни, подвеждайки ги не само да се отклонят от спасението, но и да преследват тези, които са останали верни на Бога. Исус предупреждава Своите последователи за измамите в края на времето. Нашият враг във великата борба има множество тактики да заблуждава всекиго, когото може. В Библията се казва, че дяволът се преправя на светъл ангел; и неговите служители – демоните – също (2Коринт. 11: 13-15).

Като християни трябва да бъдем наясно с тези хитрини, а това може да стане само чрез познаване на Божието слово и съобразяване с неговите учения. Например една от най-големите заблуди на дявола е, че има задгробен живот, прераждане и изобщо някакъв вид живот след смъртта. През последните десетилетия се отделя много внимание на истории за хора, които са „починали“ – защото сърцата им са спрели да бият и те не са дишали, обаче са се върнали в съзнание. Доста от тях разказват за невероятни преживявания на съзнателно съществуване след предполагаемата им „смърт“. Този феномен е толкова често срещан, че дори има научно име – „преживяване, близко до смъртта“ – (ПБС). Много християни ги използват като „научно доказателство“ за безсмъртието на душата и за вярването, че при смъртта душата навлиза в друга сфера на съзнателно съществуване.

Обаче тези преживявания са изява на заблуда от Сатана. Човек, който вярва, че при смъртта душата продължава да живее под една или друга форма, е силно уязвим за окултни и спиритически измами. Повечето хора, които са имали преживявания, близки до смъртта, казват, че при срещата с духовното същество, то им е говорило утешителни думи за любов, мир и доброта (защото сатана се преправя на светъл ангел), но нищо за Исус, греха и идващия съд. Докато уж предвкусват християнския живот след смъртта, често разказите им звучат като догмите на „Ню ейдж“ – и това би могло да обясни защо много от тях „възкръсват“ по-малко разположени към християнството, отколкото са били преди да „умрат“. Преживяното ги тегли повече към окултизма и спиритизма.

 

Християните трябва да се придържат здраво към Божието слово дори когато сетивата ни говорят нещо различно, за да не попаднем под заблудите на сатана.

Още в Едемската градина, когато Бог казва на Адам и Ева да не ядат от забранения плод, защото ще умрат, сатана им казва: “Никак няма да умрете“ – и до ден днешен той поддържа тази лъжа – че никак няма да умрем; че има прераждане и живот след смъртта.

Бог казва: ще умрете; сатана казва: няма да умрете. Вие на кого бихте повярвали?

Всички чудеса, които стават по свръхестествен начин в окултните и спиритическите практики, в стаичките на екстрасенсите и медиумите са дело на дявола (сатана) и неговите демони – падналите ангели.

Сатана иска да спечели хората, като ги впечатлява и грабва душите им с чудеса.

Бог иска да спечели хората с любов и доверие.

И имайки предвид, че дяволът се преправя на светъл ангел, много трябва да внимаваме, защото и той говори за любов; и той върши добри неща, дори имитира делото на Светия Дух; и той лекува болни. Трудно е да го различиш от истината, ако не си здраво закотвен в Божието слово. За съжаление само последствията могат да докажат измамите на дявола. А когато дойде Исус Христос в Съдния ден, всичко ще се изясни…




Гласувай:
4



1. ganch - Сатана/Противник
29.05.2018 16:40
Съгласен съм с голяма част от написаното, но има само нещо малко, което трябва да се отбележи. Да се твърди, че Бог и сатана са в борба помежду си, означава двамата да се поставят в една равнина. А сатана никога не е бил и няма да бъде равен на Бог, творението не може да има претенции да се издигне на нивото на Твореца. Сатана е противник, но не противник на Бог, а противник на човека. Дали поради ревност, че човек е създаден по образ и подобие Божие или поради свободната воля, с която е дарен човек от Бог, но още от Градината, дяволът има нещо против нас. И прави всичко възможно, за да покаже на Бог, че не заслужаваме нито да сме сътворени по Негов образ, нито да се ползваме със свободна воля. За съжаление, хората доста улесняват дявола в това му начинание, особено в последно време.
цитирай
2. saankii - здр, мила г-жа вендела,мн хубава и сложна Тема отваряте.
29.05.2018 17:17
Сатанаил, и Христос са двамата сина на Бог,нали така?
е, как се нарича „самият“ Христос в Библията?
Луцифер, Светлата Му утринна десница..
моля, я потълкувайте това...
поздрави и блг за темата..
пп
за мен Библията е силно манипулативно/нарочно/
Четиво, сбрало..митове, легенди, лъжи и уйдурми..и откровени престъпления
за да може да обърка нормалния индивид,
и той изпадне в когнитивен дисонанс..
така той губи псих.Енергия, и способността да твори/в това число и „чудеса“
а ,Луцифер е този ,който носи Светлина, уж,нали така беше?
Светлина, дръзновение , и Ново Познание../това е неговият бунт..

цитирай
3. saankii - по нататък, ще ви дам и моето мнение..
29.05.2018 17:19
КОЙ има интерес, да сблъска Христос и Луцифер
в нашия Дуален Свят, и да предизвика т.н. „последни Времена“ ..
айде...до скоро..
аз ..бях Юлия
цитирай
4. vandela007 - Аз също
29.05.2018 17:37
съм съгласна с голяма част от коментара ви, само ще отбележа нещо допълнително. Тази велика борба е започнала в Космоса, далеч от земята и човека. В Исая:12-14 се казва: "Как си паднал от небето, ти
Деннице, сине на зората!
Как си отсечен до земята;
А ти думаше в сърцето си:
Ще възляза на небесата,
Ще възвиша престола си над Божиите звезди,
И ще седна на планината на събраните богове,
Ще възляза над висотата на облаците,
Ще бъда подобен на Всевишния."

Това "...ще бъда подобен на Всевишния..." подсказва, че противникът има претенции да бъде като Бога. Чела съм коментар на теолози, които казват, че навярно тази претенция е персонално към Божия Син. Но за Божия Син пише в Писанието, че е роден, а Луцифер, дори и пръв в йерархията над всички ангели, е сътворен. Роденото то коня е кон, роденото от човека е човек, а роденото от Бога е Бог. Така че претенцията на бунтовника - противник е неоснователна, но все пак е реална война (така пише и в Словото: "...стана война в небесата..."). Откакто противникът е на земята, той воюва за душата на всеки един човек. Но Бог не ни е оставил да се борим сами; Той ни помага - в този смисъл войната е и Негова. На практика - война между Бог и Сатана. Съгласна съм с всичко, което казвате за тази война.
цитирай
5. vandela007 - Сатанаил, и Христос са двамата сина ...
29.05.2018 17:54
saankii написа:
Сатанаил, и Христос са двамата сина на Бог,нали така?
е, как се нарича „самият“ Христос в Библията?
Луцифер, Светлата Му утринна десница..
моля, я потълкувайте това...
за мен Библията е силно манипулативно/нарочно/
Четиво, сбрало..митове, легенди, лъжи и уйдурми..и откровени престъпления
за да може да обърка нормалния индивид,
и той изпадне в когнитивен дисонанс..
така той губи псих.Енергия, и способността да твори/в това число и „чудеса“
а ,Луцифер е този ,който носи Светлина, уж,нали така беше?
Светлина, дръзновение , и Ново Познание../това е неговият бунт..


Юле, съжалявам, не мога да водя диалог с тебе. В главата ти е много объркано или поне така го представяш...
цитирай
6. vandela007 - КОЙ има интерес, да сблъска Христос ...
29.05.2018 18:00
saankii написа:
КОЙ има интерес, да сблъска Христос и Луцифер
аз ..бях Юлия

Тук поне има въпрос (не че знам всички отговори, но ще се опитам...)
Никой няма интерес да сблъска Христос и Луцифер. Делото е изцяло резултат от решението на Луцифер, защото Бог не създава роботи, а разумни същества със свободна воля. Всеки си избира как да живее и с кого да се бори. Луцифер не прави изключение.
цитирай
7. predatorkapredatorka - върнах се, да ви сложа плюс..
29.05.2018 18:09
защото сте ми симпатична..
може би моят „ред“ е..непонятен за вас..
ала „Вашият аз съм го разгадавала цели 45г..
Хубава вечер, уважаема!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297101
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930