Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2018 18:55 - Ще дойде ли Исус Христос отново на земята?
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2330 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Учението за великата развръзка на световната история чрез едно уникално събитие е основно учение на Библията. Стотици стихове говорят за Второто пришествие на Исус Христос.

Две големи теми са развити в Библията. Главната тема на стария Завет е, че ще дойде Месия - Спасител на човечеството. А главната тема на Новия Завет е, че Христос дойде и изкупи човешкия род; Той ще дойде втори път за спасение на всички, които са Го приели. Това казва ап. Павел в Евр.9:28 “Така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път за спасение на ония, които Го очакват.”   Целта на първото идване на Божия Син преди 2000 години е да се справи с греховете на човечеството, като принесе Себе Си в изкупителна жертва, а целта на Второто Му идване ще бъде да прибере плода на Своето дело, да премахне завинаги злото, неправдите, мизерията, и престъпленията, и да установи Своето вечно царство на мир.

За всеки християнин е много скъпо обещанието, което сам Исус даде на учениците Си. Любимият ученик на Исус е записал това в Йоан 14:1-3 “Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа; защото отивам да ви приготвя място. И когато отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото дето съм Аз да бъдете и вие.”

Какво ще представлява това събитие като факт? Как да си го представим? Преди да обясни истината за това грандиозно събитие, Исус ни предупреждава за фалшификациите в последните времена преди Пришествието: Мат.24:23-26 “Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос или тукне вярвайте. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах ви. Прочее ако ви кажат: Ето в пустинята е, не излизайте; или: Ето, Той е във вътрешните стаи, не вярвайте.”
Въпреки това предупреждение на Спасителя, милиони хора тръгват след „учители”, в които „се бил въплътил” Исус. Освен това Той загатва и за действията на спиритизма – вътрешните стаи”. Спиритизмът заявява, че не е необходимо никакво второ пришествие, защото духът на Христос е тук и ние можем да общуваме с Него.

 

Общото на всички тия заблуждения е „тайното” пришествие на Исус Христос. И днес много евангелски общества учат, че Христос ще дойде тайно, невидимо и ще грабне избраните Си, за да ги отведе на небето, а останалите хора по-късно ще констатират това. Но Христос ни казва истината за Пришествието в Мат.24:27,30,31 “Защото както светкавицата излиза от Изток и се вижда дори до Запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син и ще заплачат всички земни племена, като видят Човешкия Син, идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.” Христос сравнява пришествието с ярко природно явление, което не остава скрито от ничие око – светкавицата, и след това подчертава, че всички земни племена ще Го видят, идещ в небесна слава и величие. Той няма да дойде Сам, а с огромен брой ангели, представители на небесните цивилизации. Човешкото въображение не е в състояние да си представи величието, мащаба и грандиозността на това събитие. То ще бъде видяно абсолютно от всички обитатели на нашата планета, а не тайно и мистично. В Откр.1:7 се казва, че ще Го види всяко око”.

Втората особеност на пришествието е, че то ще бъде физически реално събитие. Христос ще дойде лично и буквално – Деян.1:9-11 ...Той се възнесе и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето двама човека в бели дрехи застанаха при тях и рекоха: Галилеяни, защо стоите, та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде, както Го видяхте да отива на небето.” Раздялата с апостолите беше тъжна, но ангелите заявиха, че Исус, Когото те така добре познаваха, Когото обичаха, с Когото живяха няколко години и с Когото сега се разделяха, същият Той ще дойде пак на Земята.

Съществуват редица фалшиви теории за духовното идване на Христос. Твърди се примерно, че когато човек се покае, за него идва символично второ пришествие. Или когато човек умре, за него пришествието на Христос е настанало. Тези възгледи нямат нищо общо с библейската истина за Второто пришествие.

Каква ще бъде съдбата на всеки човек, живял или живеещ на Земята, при идването на Господа? Съгласно Св. Писание в края на земната история, при Второто пришествие, цялата човешка раса ще бъде разделена на четири категории с различни съдби. Можем да ги определим по следния начин.
Първата категория са мъртвите праведни. Това са всички хора, живели на Земята от сътворението на човека до Второто пришествие и приключили живота си като покаяни вярващи, с уредени сметки с Бога и ближния, и окачествени като праведни. При славното Второ идване на Исус те ще бъдат извикани на живот, възкресени от мъртвите за вечен, безсмъртен живот в един нов свят.

Втората категория ще са живите праведни. Това са онези, които ще живеят като верни християни в последната генерация на човешкия род и ще посрещнат живи великото събитие. Библията ни казва, че те ще бъдат преобразени мигновено, за да получат безсмъртие и заедно с първата група ще посрещнат Спасителя: 1Сол.4:13-17 – един от най-насърчителните текстове на Божието слово: “А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казваме, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред. После ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.” Тук ап. Павел желае да утеши вярващите, които имат починали близки, със сигурната надежда на Евангелието. Той изтъква, че скръбта на християнина не трябва да е безутешна, защото при великото Пришествие Бог ще събере живи и мъртви, за да не се разделят никога вече.

И така: Първо починалите в Исуса” ще бъдат възкресени, а след това живите Божии чада ще се присъединят към тях и тази внушителна група ще посрещне и поздрави Спасителя в атмосферата. Това ще бъде неописуемо тържество на радост и признателност. “И в оня ден ще рекат: Ето, Тоя е наш Бог; чакахме Го и Той ще ни спаси; Тоя е Господ; Чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му” (Ис.25:9)

Но трябва да знаем и страшната истина за съдбата на неправедните. Третата и четвъртата категории са мъртви грешни” и живи грешни”. Мъртвите грешни са всички, които са живели и починали в грехове и престъпления, а живите грешни са хората на последното поколение, които никога не са приели Божията милостива покана да изоставят злите си дела и да приемат Божията благодат. Затова трябва да претърпят вечна гибел. Те ще видят славата на Небесния Цар и ще бъдат умъртвени от нея. И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; защото е дошъл великият ден на Неговия гняв и кой може да устои?” (Откр.6:15-17). Текстът описва страха и срама, който непокорните ще изживеят, когато погледите им се срещнат с Небесния Съдия. Те са считали за унизително да се молят на Бога. Сега се молят на мъртвата природата - да ги избави от всепроникващите очи на Божия Син.

Триумфът на добрите и ужасът на злите са еднакво неописуеми!

Заслужава си да размислим сериозно в коя група бихме желали да се намерим в оня съдбоносен час.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - как е настроението :) ето, тук съм съгласна..
02.03.2018 20:29
Пришествието: Мат.24:23-26 “Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос или тук – не вярвайте. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах ви. Прочее ако ви кажат: Ето в пустинята е, не излизайте; или: Ето, Той е във вътрешните стаи, не вярвайте.”

Той НЯМА да дойде,
защото,ТОЙ не е Човек,нито БОГ,
а,ИДЕЯ/нали, има разлика..
ние,най-верните и смирени,ще пораснем с едно измерение..нагоре..
така е сътворена Вселената,и Еволюцията, а др.са сладки приказки..за лека нощ..
усмивки и спокойна нощ,г-жа Вендела!
с уважение,Юлия
цитирай
2. vandela007 - Като знаеш толкова много,
02.03.2018 23:08
кажи ми, моля, кой ум е измислил ЦЯЛАТА Библия?
Две големи теми са развити в нея. Главната тема на стария Завет е, че ще дойде Месия - Спасител на човечеството. А главната тема на Новия Завет е, че Христос дойде и изкупи човешкия род. И че Той ще дойде втори път за спасение на всички, които са Го приели.
Целта на първото Му идване преди 2000 години е да се справи с греховете на човечеството, като принесе Себе Си в изкупителна жертва. С този велик акт човешкият род е спасен от вечно унищожение. Проправен е път за освобождаване на всеки човек от греха и смъртта.
Целта на Второто идване на Божия Син ще бъде да прибере плода на Своето дело, да премахне завинаги злото, неправдите, мизерията, и престъпленията, и да установи Своето вечно владичество на мир. Втори път Христос ще посети нашата планета като Велик Цар и Съдия, като славен Бог, за да постави всяко нещо на мястото му.
Кой измисли този спасителен план и го написа преди хиляди години?

Въобще разбираш ли какаво те питам? Как Исус Христос "изкупи" човешкия род? От кого го изкупи? Кой уби Исус - лошите ли, или смъртта Му има съдбовно значение за всеки човек на земята?

Какво ли съм те запитала и аз......
В света има три типа хора: 1. Такива, които се интересуват от Бог, Бибилия, Исус Христос; и не само се интересуват, а и го живеят; 2. Такива, които се интересуват, но не го живеят и 3. - ти и такива като тебе дето се подиграват.
цитирай
3. troina - мила Вендела,аз съм така сериозна,
03.03.2018 10:36
че, бих могла да уплаша доста хора,които са в Словото..
нищо лично ,моля те!
сам,големият ми син е върл Християнин, и какво от това?
Библията е сътворена от мн.автори,най-вече с цел
да държи Народа в покорно, полузаспало състояние..
не напразно е наречена Опиум за народа..
зачете си отново, колко противоречия ще откриеш
или, ги подминаваш невъзмутимо?
убийства,жестокост, кръвосмешение,
и какви ли не безобразия..се леят от СтарияЗавет
в Новия Завет, вече нещата стават по-розови,
деликатно прикрити и..завоалирани,
Сложна работа!
не бих искала, да бъда груба,нито безпардонна с теб, за Бога!
ноо, Истината не е между редовете,а навън в Живия Живот!
другото са приказки за ..успиване..
казваш,Еволюцията е започнала с т.н.“грехопадение“..
падение, Даа,в трето ниво на материалния Свят, но,не и ..„грехопадение“..има тънка разлика..
многоо коварна и ловка идея, се прокарва с това „разпъване на Кръста“,
за да се уличат, унижат,и..покорят..народните маси..да се имплантира тежко чувство на вина..
Змията /изкусителка/ е Знанието, мъдростта, Истината,Светлината,а не Греха.
позволи ми, като много сериозен читател, да не се съглася с теб..
с уважение,Юлия
цитирай
4. vandela007 - Матей 7:6 "Не давайте свето ...
03.03.2018 14:14
Матей 7:6 "Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат."
цитирай
5. barin - Здравей, vandela007. Исус може да ...
07.03.2018 21:54
Здравей, vandela007. Исус може да се прероди на Земята отново.Според предсказанията силните духове слизат на Земята веднъж на 1800-2000 г. Винаги дават примерит Авраам, Исус Христос и Петър Дънов, учителя. За последният не съм напълно съгласен, че импонира и може да се причисли към предишните. Имало е и преди Авраам, но не съм срещал някой да се наеме да ги определи. Може да е Енох например предишния или Гилгамеш, на който му приписват български произход дори.
Поздрави!
цитирай
6. vandela007 - Аз вярвам
08.03.2018 13:53
само но предсказанията на Библията, според която Исус Христос няма да се прероди, а ще дойде от Нбето с голямо, внушително величие като Цар на вселената.
цитирай
7. vania23 - Здравейте, Вандела!
12.03.2018 18:08
Аз наскоро прочетах Новия Завет. Както знаете той завършва с Откровението на Йоан. Много страшно ми прозвуча всичко в него. Разговарях с евангелист по темата. Той ми обясни, че темата е много сложна и Откровението е трудно за разбиране. И всеки път ме предупреждава, че остава много малко до Второто пришествие. Но така са говорели и преди 100, и преди 200, и преди 500 години.
Надявам се да ме разберете правилно, аз не споря по никакъв начин с Вас. Вие със сигурност сте чели много по-задълбочено Библията от мен. Само ми се иска да Ви попитам, не се ли страхувате, когато четете Откровението на Йоан?
цитирай
8. vandela007 - Мило момиче!
12.03.2018 20:59
vania23 написа:

...не се ли страхувате, когато четете Откровението на Йоан?


В момента подготвям следващия си постинг,който засяга въпроса: Кои са белезите на времето, които показват, че Пришествието на Исус Христос е наближило.
Не само че не се страхувам, ами непрекъснато се моля това да стане по-скоро. Защото Исус Христос ще сложи край на всичко лошо. Да, този свят ще има край, но ИМА ЕДНО СПАСЕНИЕ!!! Всички, които са живяли с вяра в Христа, ще бъдат запазени. Ще бъде страшно,но то трябва да стане. Господ ще установи Неговото царство на обновената земя. Следи следващите ми постинги, ще пиша по тези въпроси. Пожелавам ти спокойна вечер и Божият мир да е над теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288507
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031