Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 14:04 - Ако ме питат ИМА ЛИ БОГ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1314 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

  Може това да не ни интересува, да сме безразлични поради многото други интереси, които ангажират вниманието ни, но решението на този въпрос е съдбоносно за всеки човек без изключение. Защото ако има Бог, по един начин ще устроя живота си, съобразявайки се с този факт; ако няма Бог, по съвсем друг начин ще планирам и подредя живота си.

 

Тъй като аз вярвам, че има, ако ме питат ИМА ЛИ БОГ, какви доказателства мога да приведа? Веднага ще кажа, че такова доказателство е невъзможно, както впрочем и обратното – да се докаже, че Бог не съществува. В света няма такава лаборатория, в която да се направи опит и да се докаже има или няма Бог. Съществуването на Бога и Неговата творческа сила се приема с вяра; но също толкова, че и повече вяра е необходима, за да се приемат еволюционната и дарвиновата теории.

И все пак, всеки вярващ може да приведе доказателства за своята вяра. Аз за себе си мога да изтъкна няколко факта. Те са:

 

1. Библията.

Това е уникална книга! Тя е едно отворено писмо на Бога към човечеството; едно послание на Небето към нас. За мен тя е живо слово, а какво означава това, ще ви разкажа друг път.

 

2. Природата.

Природата се счита за „втората Божия книга”. Всичко е толкова стройно подредено в областта на Космоса, а също и в един единствен атом! В човешкото тяло има различни органи, но те са така разположени и подредени, че външно тялото изглежда абсолютно симетрично и красиво. Направени сме от материя, но тази материя възприема образи, звуци, аромати; изразява чувства, различава добро от зло, красиво от грозно... Невъзможно е всичко това да е плод на случайност!

Независимо колко силни са вестите от тези две „книги”, ако някой не може да чете, какъвто и чудесен текст да поставите пред него, той няма да означава нищо. Така е и с природата – има хора, на които тя не им говори нищо! Каквото и да им покажете, ако не отворят сърцето си за това, което тя казва, те не само няма да го приемат, но може и да си извлекат погрешни заключения.

 

3. Провидението.

Това е Божията намеса в нашия живот. Например: излизам от къщи; гледам, че навън преросява и се връщам за чадъра. Тогава виждам, че съм оставила яденето на печката, а не съм изгасила котлона. И това е най-дребното. Имала съм случаи на живот и смърт и Бог се е намесвал...

 

4. Лично общуване с Бога.

Ние говорим на Бога в молитва. А Той на нас – чрез обстоятелствата, чрез внушение, чрез хора, но преди всичко и най-вече чрез Словото Си. Една и съща Библия; чета я за не знам кой път и всеки път откривам различни неща – в зависимост от настроението, нагласата с която чета, проблема, който имам. Слагам пръст на прочетеното и си казвам: „Ааа, ето какво казва Бог тук!” Светият Дух на един и същи пасаж понякога навежда вниманието ми на едни неща, друг път – на други. Така Господ ми говори всеки ден.

 

За всеки човек личното общуване с Бога е индивидуално. Аз споделих някои неща за себе си. Това са моите „доказателства”, че Бог съществува.

Бог не е премахнал възможността за съмнения. И както аз имам моите, така съмняващите се и невярващите си имат техните, че Бог не съществува.

 Но аз уверявам тези, които искат да се запознаят с Бога, че ще намерят достатъчно доказателства, за да вярват.




Гласувай:
5



1. vostroto - Съжалявам, Вандела, но Бог няма, ...
30.01.2018 19:19
Съжалявам, Вандела, но Бог няма, поне не и сега, ако някога го е имало, и доказателствата може да ги чуеш и видиш с хиляди по новините... Има хора обаче, хора с божествени постъпки, мила! Именно Те са моята Надежда, Вяра, и моята икона пред която се прекланям!
цитирай
2. vandela007 - Не съжалявайте!
30.01.2018 19:49
Не съм чула нито една новина, която да доказва, че няма Бог. Но съм чела за най-сериозни учени, които дълбаят в науката и стигат до извода, че така стройната подредба на нещата не може да е плод на случайност. Вероятността да се случи това е изчислена до такова малко число, което на практика е НУЛА.
http://vandela007.blog/lichni-dnevnici/2017/12/31/ucheni-osporvat-evoliucionnata-teoriia-na-darvin.1585897
А злобата, омразата, покварата и всичко лошо доказва какво е човекът без Бог.
цитирай
3. zaw12929 - Мълчанието е злато, за тези, които ...
19.05.2018 14:48
Мълчанието е злато, за тези, които не признават Бог!
Техен проблем!
Обичайте Бог! Бъдете добри!
цитирай
4. vandela007 - Мълчанието е злато, за тези, които ...
19.05.2018 15:13
zaw12929 написа:
Мълчанието е злато, за тези, които не признават Бог!
Техен проблем!
Обичайте Бог! Бъдете добри!


Амин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297711
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930