Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2017 17:45 - РЕВОЛЮЦИОННО ОПОВЕСТЯВАНЕ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
2



                                         

Ангелът продължава да говори на Йосиф. В следващото изречение му казва нещо, което Йосиф едва ли е разбрал: „Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус, защото Той е, Който ще спаси людете Си от греховете им“. (Мат.1:21) Тук ангелът оповестява очаквания Месия.

Историята на Израил е преживяла три големи робства: египетско, вавилонско и по времето на Исус – римско. Първите две намират своето политическо решение и евреите очакват същото и за третото. Месианската им надежда лежи върху цар от Давидовия род, който ще ги освободи от подтисника.

И ето сега Йосиф чува, че Месията ще ги освободи не от римското владичество, а от…греховете им. Това е ужасно разочарование за евреите от времето на Христос, включително и за учениците. Една от най-трудните задачи на Спасителя е да предаде истинското естество на Своето месианско царство на един народ, предпочитащ модела на царя – завевател.

Ако се вгледаме в срцата си, навярно ще открием, че и ние сме много подобни на евреите от онова време. Много по-приятно е да се оттъвеш от един враг („Нека си го получи, Господи. Дай му каквото заслужава…“), отколкото от любимите ти пороци, които така те изкушават и те примамват!

И така, революционният апел от Мат.1:21 е, че Исус е дошъл да ме спаси от собствените ми грехове. Чрез Неговия безгрешен живот и смъртта Му, Той избавя Своя народ от наказанието на греха. Христос понася на кръста това, което заслужаваме ние; за да може с нас да се постъпи така, както Той заслужава. Осъден е за нашите грехове, в които няма никакъв дял, за да можем ние да бъдем оправдани чрез Неговата правда, в която нямаме никакъв дял. Той понася смъртта, която се полага на нас, за да можем ние да получим живота, който е Негов.

Исус ни подарява дара на Светия Дух, който ни дава сила над греха в живота ни, а когато се върне на земята, ще ни даде наградата на вечния живот. Неговият народ включва теб и мен днес. Бог не само иска да ме спаси (и всеки от нас) от осъждение, но копнее да преобрази живота ми, така че да бъда повече като Него ден след ден. Има сила в евангелието за мен всеки ден. Исус иска да се вкопчим в тази сила точно сега.

Благодаря Ти, Татко, за избавлението чрез Исус!



Тагове:   спасение,   Месия,   грехове,   исус,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1301236
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930