Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2017 14:19 - Йосиф - бащата на Исус
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3113 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.08.2017 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                               ЗАБРАВЕНИЯТ ПАРТНЬОР

 

  18. А рождението на Исуса Христа биде така: след като бе сгодена майка му Мария за Иосифа, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух.

  19. А мъжът й Иосиф, понеже беше праведен, а пък не искаше да я изложи, намисли да я напусне тайно.

  20. Но, когато мислеше това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: Иосифе, сине Давидов, не бой се да вземеш жена си Мария; защото зачнатото в нея е от Светия Дух. (Матей 1:18-20)

В разказа за рождението на Исус Христос идва ред на Йосиф. И той е хванат натясно.

Повечето от нас никога не обръщаме внимание на него или на силната болка, която навярно изпитва поради своята роля в Божия план. Той е просто там, сякаш е една от къщите по улицата, които подминаваме всеки ден, но не знаем нищо за нея. Той е само съпруг на Мария. Но да не забравяме, че партньорите на най-известните личности, са хора, подкрепяли и направили възможно изпълнението на ролята на известните.

Така е и с Йосиф. Той остава зад кулисите. Но не е просто съпруг на Мария. Участва и като земния баща на Исус. Точно Йосиф завежда Мария и Младенеца Исус в храма, да Го посветят на Господа. Точно Йосиф отвежда семейството в Египет, за да избегнатмашинациите на Ирод; точно той връща семейството си и се установява в Назарет; точно той придружава 12 годишния Исус на Неговия бар мицва; и точно Йосиф, дърводелецът, обучава Исус в същия занаят. И по време на тов обучение, те прекарват неизброимо много часове заедно, докато възрастният мъж помага, оформя и наставлява Младия. С две думи Йосиф е ключов герой в разказа за изкуплението. Незабележим за нас, но доста обозрим и важен в живота на нашия Господ и Спасител.

Йосиф посреща кризата на живота си, когато открива, че Мария е бременна. Знае със сигурност, че детето не е от него. Но от кого, тогава? Тя има своята версия зя ангела и Духа, обаче това звучи меко казано невероятно.

Като човек в правото си, може да направи сцена. Но понеже е добър и обича Мария, решава да я напусне тайно. Тогава ангелът посещава и него, променя посоката на живота му – и на нашия, също.

Тук се крие важен урок. Твърде склонни сме да пренебрегваме човека или хората, които се жертват, за да стане възможна обществената дейност на по-известните личности.

      Днес е редно да прекратим тази вредна несправедливост. Помисли за жертващите се, но невидими хора в твоя живот и остави за момент пътя си, за да им пуснеш картичка или да им телефонираш с признателност – днес! 

image

                              image

               image  



Тагове:   Мария,   баща,   дърводелец,   Йосиф,   исус,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287737
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031