Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2016 14:59 - Христовото лице
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       От всички теми, които са раздвижвали перото на предани духовни поети, както и гласовете на посветени вярващи певци през течение на вековете, никоя не се равнява на тази за лицето на Христа.

Това очарование, с което мисълта за Христовото лице изпълва човешкото сърце, има зад себе си по-дълбока причина от тази, която мнозина допускат. В писмото си до Коринтските вярващи ап. Павел казва: „Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово“. Апостолът започва от сътворението, когато светът бе заобиколен от мрак, без нито лъч светлина. А където няма светлина, няма и живот. Такъв свят в своето хаотично и мрачно състояние представлява живота на грешника – без надежда за бъдещия вечен живот. И ап. Павел казва, че както Бог събуди земята за живот, казвайки: „Да бъде светлина и стана светлина“, така събужда и изгубеното човечество, огрявайки „сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово“.

Исус Христос дойде на земята като Слънце на правдата. Безброй пъти изгубени мъже и жени са поглеждали към Него и лицата им са се просветлявали, като са отразявали нещо от Божията слава. Божията слава е Неговият характер; когато показа на Мойсей славата Си, Той заяви: „Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност“. Като виждаме този характер отразен в лицето на Исус, сърцата ни копнеят да бъдат облечени в същите чисти и свети качества и Бог задоволява това наше желание чрез преобразяване на живота ни: 2 Коринтяни 3:18 „А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, от Духа Господен“.

При всяко тежко изпитание в живота ни, при всяка криза, през която минаваме, силата, мъдростта и куража, от които се нуждаем, ще ни бъдат открити и придадени, като гледаме твърдо в лицето на Исус Христос: Евреи 12:1-2 „…нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще, като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол“.

Амин!



Тагове:   Бог,   светлина,   Господ,   лице,   христос,   исус,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288657
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031