Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 17:42 - Бог ни умолява...
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1809 Коментари: 0 Гласове:
3



 В Исая 45:18 – 22 Бог умолява всеки един човек:

     18. ...така казва Господ, Който сътвори небето,
(Твоя Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди,
Който не я сътвори пустиня, но я създаде, за да се населява):
Аз съм Господ, и няма друг.

19. Не съм говорил в тайно, от място в тъмна земя;
Не съм рекъл: Търсете Ме напразно.
Аз Господ говоря правда, възвестявам правота.

20. Съберете се та дойдете,
Приближете се, всички вие избягнали от народите;
Нямат разум ония, които издигат дървените си идоли,
И се молят на бог, който не може да спаси.

21. Изявете и приведете ги;
Да! нека се съветват заедно;
Кой е прогласил това от древността?
Кой го е изявил от отдавнашното време?
Не Аз ли Господ? и освен Мене няма друг бог,
Освен Мене няма бог праведен и спасител.

22. Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища;
Защото Аз съм Бог, и няма друг.

Няма друг бог с претенцията, че е сътворил света.Само Богът от Библията твърди това за Себе Си. Само Той е истинският Бог.

Той не ни говори тайно, не шепти в тъмни стаички. Всичко, което иска да знаем, го е изявил ясно в Словото Си, така че всеки, който Го търси, може на Го намери.

Господ не дели хората; Той вика при Себе Си всички. Ние, хората сме, които се делим и отдалечаваме от Бога. За такива Бог казва, че „нямат разум – издигат дървените си идоли и се молят на бог, който не може да спаси”.

И пак казва Господ: доведете ги, обсъдете с тях – не съм ли казал това още от древността, че освен Мене няма друг бог спасител!

И пак умолява Бог: Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища; защото Аз съм Бог и няма друг!

Усещате ли колко силно Бог желае всички да Го опознаят и да дойдат при Него за спасение?

Хора, погледнете към Бога и спасени бъдете!

Тайните общества съществуват от стотици години и правят планове как да прекроят света. Едни си отиват, други продължават, но това, което са направили за 500 години е нищо в сравнение с  това, което сега могат да направят за десетина години. Господ ще ги търпи до едно време, после както в ноевите дни ще се намеси и ще унищожи всичко. Тогава с потоп, сега с огън. Ще бъдат спасени само тези, които са вярвали в Него и всичко, написано в Словото.

Не се лъжете: не добрината ви ще ви спаси, а вярата. Така пише в Библията. Делата са само следствие от вярата. Никой не може да каже за другите дали делата им са от вяра или не, защото не знаем какви са мотивите на хората, не знаем какво е вътре в тях, но Господ знае. Така че може да се окаже много добрички хора да са вън от стените на Спасителния град. Казват, че вярват, но в какво вярват? Че има Бог? И демоните вярват и треперят.

Вярващият човек трябва да вярва всичко, записано в Словото Божие – така пише. Ти, който вярваш, че има Бог, вярваш ли, че Исус Христос се е родил чрез свръхестествено зачатие, че е живял на нашата земя? Вярваш ли, че е бил разпнат на кръст и на третия ден е възкръснал? Вярваш ли, че пак ще дойде на земята? Не! Иначе разпъваш масите на Рождество и Коледа; най-възторжено изпращаш картички и поздравления: Честита Коледа! Христос воскресе!

Напразна е такава вяра. И Исус го казва: Напразно ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди! Бог казва в Словото Си, че от изток ще доведе Своите Си. Много от източните народи, които не са Го познавали, но са живели според светлината , която са имали за Бога ще бъдат спасени. Но тези, които са имали достъп до Словото, а са го отхвърлили, няма да бъдат спасени.

Бог гледа на сърце. Закоравели сърца имате: „Нашите предци така са правили, така ще правим и ние...” Но вашите баби не са имали този достъп и това знание за истината. Те имат извинение и ще бъдат спасени, но ти – не! Защото отхвърляш истината. На практика Исус отхвърляш, защото „Аз съм Пътят, Истината и Животът”, казва Той.

На Исус не вярваш, въпреки че гробът Му е празен, защото Той възкръсна, но на светци, които са в гроба вярваш и им се молиш. Има само един Ходатай между Бога и човеците и това е Исус Христос!

Че Исус ще  дойде пак не вярваш, но се кръстиш пред икони, свещи им палиш и чакаш помощ от тях. Имало чудодейни и чудотворни икони! А Бог казва, че това са безполезни идоли, направени от човеци – художници, дърводелци и ковачи. От една част от дървото човек слага в печката и казва „ох, стоплих се”; готви си ядене и казва „ох, наситих се”, а с останалата част от дървото си прави идол и му се кланя. Ще кажеш: попът осветил иконата. Кой е попът? И той е човек. Само Бог има право да освещава! Знаеш ли кое е първото нещо, което Бог освети на нашата земя след като я създаде? Заинтересувай се, ще се изненадаш...

Ето част от Библията, кн. Исая, 44 гл.

16. Една част от дървото той изгаря в огън,
С друга част готви месо да яде,
Изпича печиво и се насища.
Грее се и казва: Ох! стоплих се!

17. И останалото от него прави бог, изваяния си идол.
Коленичи пред него и му се кланя,
И му се моли казвайки:
Избави ме, защото ти си мой бог!

18. Те не знаят нито разсъждават;
Защото са замазани очите им, за да не гледат,
И сърцата им-за да не разбират:

19. И никой не взема на сърцето си,
Нито има знание или разум та да рече:
Част от него изгорих на огън,
Още и хляб изпекох на въглищата му
Опекох и месо та ядох:
И да направя ли останалото от него
гнусота?
Да се поклоня ли на нещо станало от дърво?

 20. Той се храни с пепел; измаменото му сърце го заблуди,
Та не може да отърве душата си нито да рече:
Това нещо в десницата ми не е ли лъжа?

Бог нарича поклонението на дърво гнусота, съзнаваш ли това? „Те не знаят и не разсъждават” – казва Словото. Очите им замазани, за да не гледат и сърцата им – за да не разбират. И така ще е докато не решат да тръгнат по Пътя (Истината и Животът).

Пак ще ви върна на умолителните думи на Исус, този път в Матей 23:37 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288440
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031