Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2014 22:38 - ЛЮБОВ вместо омраза
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По време на Втората световна война млада жена на име Маргарет Ковел има достатъчно основание да се отдаде на омразата. Нейните родители мисионери са убити от японски войници на Филипините. Отначало Маргарет е завладяна от чувство на омраза към японците. Постепенно започва да научава подробности от последните часове на родителите си. Устните им шепнели молитви, докато стояли на колене пред извадените саби на своите мъчители. Последните им думи били молитва за техните екзекутори.

Маргарет размишлява за любовта, която е подтиквала родителите ѝ да служат на Бога. Накрая взема решение. Заминава за военнопленническия лагер за японци в САЩ и се записва като доброволка за социален работник. Месеци наред се грижи за нуждите на ранените японски войници и проявява добротата си към тях. Тези мъже са учени да се отнасят с презрение към своите врагове. Те са смутени от съвестната ѝ работа. Питат се защо тя полага толкова големи грижи за тях.

Маргарет им разказва за родителите си. Те остават поразени. Митсуо Фучида е един от тези, които след време чуват нейната история. Той е ръководил нападението над Пърл Харбър, но в края на войната е тежко огорчен и смутен. Примерът на Маргарет Ковел го разтърсва. Кара го да погледне на живота от съвсем друга перспектива. Накрая той се посвещава на тази любов, която се излъчва от евангелието на Исус Христос. Фучида става известен евангелизатор в своята страна и убеждава много от сънародниците си да заменят болката и омразата за себепожертвувателната Божия любов.

 

Маргарет ни показва каква трябва да е нашата позиция, когато всички наоколо са изпълнени с омраза и гняв. Показва ни какво можем да постигнем дори и в най-тежките времена, когато приемем Христовата любов.

Бих искал да стоя редом с хора, като Маргарет Ковел. Бих искал да стоя редом с вярващи от всички векове, които са се противопоставяли на грохота на насилието и са прогласявали своята вярност към безусловната любов. Желая да изразявам любовта си към Бога, като следвам волята Му, като стоя близо до Исус и приемам Неговото прощение и благодат.

Бих искал и ти да си част от същия кръг на любов – сега и през последните дни на човешката история. Нека заедно да си го обещаем. Не допускай което и да е движение, независимо от неговата популярност, или който и да е глас, независимо от неговата сила, да те отклонят от твоето скромно и чисто посвещение на Христос. Неговата любов е всичкото, от което се нуждаем. Любовта Му ще ни държи в безопасност! Любовта Му ще ни отведе у дома!

*****

Скъпи Татко, желаем да поставим Твоята любов в центъра на живота си. Молим Те, пази ни от чувства на враждебност и злоба! Молим Те, изкорени ги от сърцата ни. Не желаем да дадем място в сърцата си на дявола. Искаме да чуваме Твоя милостив глас. Искаме да строим върху Твоето прощение. Искаме да бъдем ръководени от Твоята воля. Благодарим Ти за това, че пожертва живота Си на кръста, за да ни дадеш сигурност. Благодарим Ти, че ни приемаш за Свои деца. Пази ни така, както сме до нозете Ти. Молим се в името на Исус. Амин!

                           (Марк Финли) 

         image



Тагове:   война,   мир,   благодат,   любов,   прощение,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297271
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930