Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 19:54 - Един мой коментар към една чужда статия
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: Коментари: Гласове:
3



      В блога на merita има една много хубава статия от сп. „Стражева кула”, озаглавена ”Как се покланяме на Бог”. Написах коментар, но с малко допълнения искам да го поместя и тук.

Има ли значение как се покланяме на Бог? А има ли значение как се покланяме на английската кралица? Не можем да отидем до вратата ѝ и просто да почукаме. Има си протокол. Колко повече да се поклоним на Бога!

Вече доста години тъпча пътя към църквата и едно нещо съм разбрала: послушанието и поклонението са две много важни неща! Колко пъти Адам и Ева не послушаха, докато Бог ги изгони от Едемската градина? Само един път.

Колко пъти Каин се поклони на Бога по свой си начин, докато получи Божието неодобрение? Само един път. Авел се поклони по правилния начин, но си спечели омразата на Каин и последва първото братоубийство на нашата планета.

 

Списание „Стражева кула” дава примери за неправилно поклонение при израилтяните – смесено: поклонение на Бог Йехова с поклонение на езическите богове и богини.

Примери за такова поклонение има и в наше време. Правилно отбелязва списанието, че Бог е изявил волята Си в заповеди и закони. Някои от тях са отпаднали. Исус Христос прикова на кръста наредбите и постановленията, изразени в церемониалния закон (жертвоприношения и други свързани с тях служби), тъй като Той стана истинската жертва и символите отпаднаха.

Има други заповеди обаче, които не са отпаднали. Също както и при древните израилтяни, така и сега, чистото християнство е смесено с езичество. Например: никъде в Божието слово не е казано, че Втората Божия заповед:  „Не си прави кумир или каквото и да е изображение на нещо, което е на небето горе, на земята долу или във водата. Да не им се кланяш, нито да им служиш” е отпаднала. Но! С цел да привлекат в църквата повече езичници, християнските свети отци са премахнали Втората Божия заповед. И за да не се чувстват езичниците неудобно в новата си вяра, се въвежда поклонение не на идоли, но на статуи и икони. На иконите можем да се молим, да им принасяме дарове, да си ги държим в къщи или на работното място като талисмани. Това никъде го няма в Библията. Точно обратното!

А за да станат заповедите пак 10, разделят Десетата заповед на две.

Тъй като езичниците се покланят на много богове, за да не им липсват боговете, християнските отци въвеждат поклонение на светци. Всеки си избира един светец за покровител и му се моли като на бог. А че Писанието казва, че само Исус Христос е Посредник между нас и Отец, това няма никакво значение! И още: езичниците имат богини, а в християнството няма богини; вече се сещате: въвежда се поклонение на Дева Мария – да удовлетвори потребността от женско божество на езичниците. И вълкът сит, и агнето цяло!

И последно: понеже езичниците се покланят на бога-Слънце, в неделя – ето още един компромис! Християните започват да се покланят като езичниците на Слънцето – излъчващо светлина. Не е ли това името на Луцифер? ИЗЛЪЧВАЩ СВЕТЛИНА!?! ЛУЦИ – ФЕР! СВЕТЛИНА – НОСИ!

 Какъв поклон пред бившия Луцифер и сегашен Дявол и Сатана!!! Как ли се радва той, когато неделен ден, в деня на слънцето – неговия имен ден „ИЗЛЪЧВАЩ СВЕТЛИНА”, църквите се пълнят с хора! Той ликува, защото хората се покланят в неговия ден, в негова чест! Това е победа за него над Бога! И как ли страда Бог, когато гледа всичко това...

И както пише и сп. „Стражева кула”: на Бог не Му е все едно КАК Му се покланяме. Някои, които не обичат да се покоряват, казват: „Не е важно как се покланяме! Важно е, че обичаме – Бога и ближните си! Любовта е важна!”

Да! Любовта е важна, но как изразяваш любовта си чрез непослушание? Или щекажеш: така правят всички; каквото за тях, такова и за мене. Точно затова Библията казва, че малцина ще бъдат почетени от Бога за спасение! Когато Исус дойде втори път на земята и отлъчи едните за спасение, а другите за погубление, тогава няма да ти е все едно в коя група ще си. До сега винаги съм избягвала острия назидателен тон в статиите си. За пръв път го правя, отвътре ми дойде. Но от сърце желая да се замислиш: накъде вървиш. Ти! Да, точно ти! Разбира се това се отнася и за мен. Колкото повече знае човек, толкова повече се изисква от него.  

Ангелите в небето не казват „Бог е Любов, Любов, Любов Любов!” Казват: „Бог е Свят, Свят, Свят, Свят!” – така казват.

Бог е Свят и всички думи, които е произнесъл са СВЯТИ! Никой няма право да ги променя и да си прави нови учения. Исус произнася едни страшни думи: напразно Ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди.

  Ужас!




Гласувай:



1. merita - Благодаря че сподели коментара си. ...
23.06.2013 23:18
Благодаря че сподели коментара си.Дано повече хора се замислят над казаното.
Време е да се разбере , че фалшивата религия т.н Вавилон Велики ще бъде свалена .Тази блудница ще баде унищожена.За съжаление традиционата ни православна религия е част от тази фалшива религия, която не дава правилно познание и въвежда в заблуда искрено вярващите хора.
цитирай
2. vandela007 - В същност
15.01.2014 14:32
Източникът на заблудите е Католическата църква. Не че там няма искрено вярващи, които ще бъдат спасени за вечността; говоря за институцията католицизъм.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1300337
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930