Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 23:36 - Кой е осмият цар (въобще не става въпрос за никакъв холограмен образ!
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2309 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 18.02.2013 00:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Малко след като пуснах предния постинг, ми попадна един клип, който не мога да не споделя: „Кой е осмият цар”.

Ще го видите, но сега само с няколко думи: в клипа се разглеждат събитията от Откр. 17 гл. Казва се, че това е едно от най-важните пророчества за последното време. Тази глава говори за хронологичната последователност на 8 царе. Идването на 8-я ще е последно, след което идва краят на света. Разкриването личностите на първите 7 царе и определянето при кой цар живеем в момента, ще ни даде да разберем колко близо сме до Пришествието.

Текстът от 17-та глава започва с ангел небесен, който завежда духом Йоан в пустиня. Там той вижда богато украсена блудница, която седи на червен звяр. За звяра се казва, че  има седем глави и десет рога. И още:  Звярът, който си видял, беше, но го няма вече; обаче скоро ще излезе от бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма вече, но пак ще дойде.   

 После ангелът дава пояснение, че Седемте глави са и седем царе, от които петима паднаха и единият е сега, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои и звярът, който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте и отива в погибел;

 

Така: имаме звяр със 7 глави, на него седи блудница; 7-те глави са 7 царе, от които 5 са в миналото, единият сега е, 7-ят ще дойде, но ще постои малко и после един, който е бил, после го няма, но ще излезе от бездната, ще дойде и накрая ще бъде погубен. За него се казва, че е осмият, но от седемте!!!

 Доста сложно!

Коя е блудницата? В Библията добра и чиста жена символизира вярна църква; лоша и блудна жена символизира невярна църква. Много сериозно изучаващи Библията теолози определят блудницата като Римо-католическата институция.

Пропускам някои подробности от клипа.

Папата изпада в ситуация да владее християните от целия свят, а да е подчинен на държавния глава на Италия. След преговори между държава и църква, на 11.02.1929 г. Мусолини и Пий 11-ти подписват договор, с който Ватикана става самостоятелна държава, а папата – признат за абсолютен монарх на Ватикана. Така титлата „цар” в Откр. 17:10 се дава на епископа на Рим за първи път. Започва изброяването на 7-те царе (ще ги видите в клипа). Т.е. сега живеем във времето на 7-я цар – Бенедикт 16.

Осмият трябва да излезе от „бездната”. В клипа ще видите обясненията на това, какво е бездна – това е място, затвор за паднали ангели. Следователно 8-ят няма да е човек. Той ще е паднал ангел (наричаме ги още демони или дяволи), ще се въплати в един от 7-те според пророчеството и ще управлява църквата за кратко. Колко кратко – никой не може да каже. Тълкуването в клипа е, че „възкресеният” от 7-те ще е Йоан-Павел 2. Защото и в пророчеството ангелът казва на Йоан: петима паднаха и единият е сега. „Единият” е шестият – Йоан-Павел2.

Трудно е да повярваме в това „възкресение”. Бях го чувала и преди и винаги ми се е струвало невероятно, но никога не съм изследвала подробно този въпрос. И колкото и невъзможно да ми звучи все още, не мога да не отбележа две неща:

Първо: в 17 гл. на три пъти се казва, че осмият цар беше, няма го и пак ще дойде. Аз вярвам в Бога и в Словото Му. Но като оня баща ще кажа: „Вярвам, Господи! Помогни на моето неверие.”

Второ: казва се, че незаписаните в книгата на живота ще се зачудят. С други думи – вярващите, които са изследвали словото, ще са предизвестени и няма да се учудят.

Ако е правилно това тълкувание, след някой и друг месец трябва да видим Йоан-Павел "възкръснал"!!!






Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1299433
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930