Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2012 20:20 - КРОТКИ ИЛИ ИЗБУХЛИВИ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Срещали ли сте свадливи християни? А несвадливи?

Понякога мотивите ни може да са много благородни – да защитим добра кауза, но Бог казва: Господният слуга не бива да се препира, но трябва да бъде кротък към всички, способен да поучава, търпелив. (2Тим.2:24)

Не трябва да има свадливи християни. Истината на Бога е в нас – не трябва да се страхуваме или обезсърчаваме от онези, които не я приемат.

Понякога хората може да не са съгласни с теб по отношение на Божието слово. Може да оспорват начина по който Бог те води или да поставят под съмнение вярата ти в Него. В такива моменти спорът никоа не помага. Никога няма да вкараш някого в Божието царство чрез дискусия. Никога няма да убедиш някого, че Бог ти е говорил, като го надговориш. Само Бог може да убеди другите в истинността на Словото Си към теб. Ако позволиш Той да те защити – когато и както реши, ще дойде време, когато ще стане явна мъдростта на решението ти.

Ако се окаже, че често се караш с другите, трябва да помолиш Бога ясно да разкрие мотивите ти и да ти прости, че не се подчиняваш на недвусмислената Му заповед.

Ако мотивът ти за спорове идва от желанието да бъдеш прав или реабилитиран, или да спечелиш уважението на слушателите си, действаш егоистично и Бог няма да те удостои с почит. Той не се интересува колко си прав. Интересува се колко си послушен. Божията заповед не е да печелиш споровете, а да бъдеш любезен и прощаващ, когато другите се отнасят лошо с теб.

Не донасяш на Бога никаква слава, когато печелиш дебат в Негово име. Но показваш христоподобен характер, когато проявяваш търпение към онези, които не се отнасят добре с теб или разбират погрешно мотивите ти.

Споровете никога няма да спечелят хората на твоя страна, но ако ги обичаш както Христос, ще спечелиш много приятели след време!

                                              

                                                       Ричард Блекаби

image




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1301181
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930