Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2012 19:49 - ИНСТРУМЕНТИТЕ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 813 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Една от опасностите в християнския живот е да приемаме за своя заслуга това, което Господ прави. Подобен е проблемът на асирийците. Те са слаб народ, докато Бог не решава да ги благослови, за да ги използва като инструмент и ги изпраща да накаже чрез тях нечестивите израелтяни: Ще го изпратя против един нечестив народ и ще му дам заръка против народа, на който се гневя, за да извърши грабеж и да улови плячка, и да ги стъпче като калта по пътищата.

Но колкото повече Той ги благославя, толкова по-самонадеяни стават асирийците. Когато получават добра реколта, фермерите приписват заслугите на своите спосбности. Когато армията им печели победа, военачалниците приемат признанието за себе си. Когато народът има благоденствие, царят го отдава на своята военна и политическа мощ: Защото той казва: Със силата на своята ръка извърших това и с мъдростта си, понеже съм разумен; и преместих границите на народите, разграбих съкровищата им и като силен свалих седящите нависоко;

Най-накрая Бог посочва абсурдността на техните заключения: Горко на асириеца, жезъла на гнева Ми, тоягата, в чиято ръка е Моето негодувание! Ще накажа, казва Той, плода на надменното сърце на асирийския цар и славенето на надигнатите му погледи.

Господ казва, че ги е използвал като инструменти: Дали секирата ще се възвеличава против този, който сече с нея? Ще се големее ли трионът против този, който го движи? - Като че ли жезълът би поклатил тези, които го вдигат. Или тоягата би повдигнала този, който не е дърво!

 

 

Понякога е по-лесно да управляваме бедността и слабостта, отколкото богатството и силата. Бедността ни кара да осъзнаем нуждата си от Бога. Благоденствието ни убеждава, че повече нямаме нужда от Него.

Писанието разглежда няколко примера на хора, които приемат, че са независими, само за да осъзнаят в послидствие своята крайна бедност, отделени от Бога. Самсон е най-силният човек, но забравя, че силата му идва от Всемогъщия. Когато Господ отнема силата му, Самсон се превръща в жалък роб. Саул е първият цар на Израел, но когато Бог отнема Духа Си от този горд монарх, той се превръща в параноичен незначителен човек, търсещ съвети от окултните сили.

 

Внимавай как боравиш с успеха, който Бог ти дава! Докато се наслаждаваш на Неговите благословения в семейството, работата или служенето си, помни, че си само инструмент в ръцете на Господаря.

                                         Ричард Блекаби

                     image       




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Благодаря
28.10.2012 02:25
Тенкс Боже за вечерята от кифтета и пих уиски, които сам си ги купих, така че айде нема нужда:))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1301080
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930