Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 00:07 - Куш, аз не съм религиозна.
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13306 Коментари: 57 Гласове:
22

Последна промяна: 25.04.2013 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 kushel - Ти ли ми слагаш минуси, ма овцо ре... 

16:55

Ти ли ми слагаш минуси, ма овцо религиозна. Всички сте за лудницата изкукуригали тапунгери.

 

Чудила съм се защо някои хора надават ухо какво казва Библията, други – не; защо някои приемат всичко, каквото учи Исус, други – нехаят. Мислила съм си, че е защото християнството не е лесно. На самите Исусови ученици беше тежко: И така, мнозина от учениците Му, като чуха това, казаха: Тежко е това учение; кой може да го слуша?
  
 Мисля си от друга страна: човек може съзнателно да отхвърли нещо, когато го познава. А има хора, които не познават основните учения на Библията, но не се и интересуват. Дори и да са подочули, то не намира място в сърцето им. Така на практика те отхвърлят нещо, което не познават.

Защо? Защо някои приемат Исус, Библията и християнството, а други – не? Предварително искам да кажа, че това, което ще напиша, е лично мое изследване, не съм го нито чела, нито чула някъде. Не го налагам на никого. Просто представям разсъжденията си...

 

В евангелието от Йоан на две места се казва: ... Затова ви казах, че никой не може да дойде при Мен, ако не му е дадено от Отца. (Йоан 6:65) Тук завесата малко се повдига. Никой не може да отиде при Исус (разбирай: да стане християнин), ако не му е дадено от Бог Отец. С други думи: ако ти е дадено от Отца, ще отвориш сърцето си за учението на Исус и християнин ще станеш, и спасителна вяра ще имаш, и т.н. Ако не ти е дадено, ще си останеш индиферентен и ще си се чувстваш самодостатъчен – или ще си останеш невярващ, или ще станеш религиозен и ще се задоволиш с религиозни практики, именни дни и други такива, които нямат нищо общо с учението на Исус Христос и вярата в Него. За такива Словото казва, че не могат да разберат това, което е от Божия Дух и за тях това е глупост: Но естественият човек не възприема това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже то се изпитва духовно. (1Кор. 2:14)

 

И така: на кого дава Господ? Кои са тези богоизбрани, на които е дадено от Отца? И ето още малко отдръпване на завесата: Защото, който има, на него ще се даде, а който няма, от него ще се отнеме и това, което има. (Марко 4:25) Хм! Разбрахте ли на кои дава Отец? На тези, които имат. Тези, които имат, им се дава, а тези, които нямат, от тях се отнема и това, което имат. Каква справедливост!?!

Тъй като аз съм убедена християнка, дълго време приемах тези думи на доверие. Мъчила съм се да си дам отговор какво ще е това, което човек трябва да има, за да му даде Отец достъп при Исус. Мислех: сигурно трябва да е добър. Но... има толкова добри хора, които не са християни. Няма да е това! А има и лоши, които в последствие стават християни и се променят. Както е и с разбойника на кръста например. После се сетих за други достойнства, заради които Бог може „да даде”. Но... пак не пасва, защото едно от ученията на Библията е, че човек няма нищо, с което да се препоръча пред Бога. В Исая 64:6 се казва: цялата ни правда е като омърсена дреха. Никаква правда, никакви достоинства, никакви добродетели не са повод Отец да ни даде да отидем при Исус т.е. да отвори сърцата ни, да станем последователи на Христос – християни.
    Тогава какво е?

 

Мислех, молех се, четях, сравнявах, правех хипотези, но нямах отговор. Докато веднъж, четейки книгата Деяния на апостолите, в 16-та глава, 14 стих прочетох, че Господ отворил сърцето на някаква Лидия – да внимава на това, което ап. Павел говори.
     Господ дал нещо на Лидия: да внимава!
     Апостолът явно е говорел за учението на Исус, което се разбира от следващите действия на Лидия. В резултат на слушането думите на ап. Павел, тя и семейството ѝ се кръщават и стават последователи на  Христос.

Така. Ето, намерих една жена, на която Господ дава: И някоя си богобоязлива жена на име Лидия, от град Тиатир, продавачка на морави платове, слушаше и Господ отвори сърцето й да внимава в това, което Павел говореше. (Деян.16:14)

Какво ѝ дал Господ? Дал ѝ да внимава; отворил сърцето ѝ да внимава какво говори Павел! Разбирате ли? Понякога пасторът казва: "Внимавайте сега какво ще ви кажа!" Но тук се казва, че ако Господ не отвори сърцето ни да внимаваме, няма да можем да се съсредоточим, ще бъдем разсеяни, ще бъдем невнимателни и нищо няма да разберем. Пасторът казва "внимавайте" и сигурно е важно това, което казва. Словото е за всички, но ще внимават само тези, на които е дадено от Отца. Само тези, на които "Господ е отворил сърцето да внимават какво се говори".
     Лидия слуша Павел, разбира и приема учението от него. В последствие тя и домът ѝ стават християни:
И като се кръсти тя и домът й, ни помоли: Ако ме признавате за вярна на Господа, влезте в къщата ми и останете. (Деян.16:15)

Сега остава да разбера какво е намерил Бог у нея, за да я удостои.

 

От оскъдния доклад за Лидия преди Господ да отвори сърцето ѝ за Божиите истини, научаваме две неща за нея:

Първо, тя е богобоязлива жена. Богобоязлива не значи, че се страхува от Бога. Означава, че има почитание, уважение и нещо повече: готовност да се подчини на Божията воля. Готовност за послушание и вярност. Сега се сещам, че и в Йоан 7:17 се казва същото:  Ако някой иска да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога...

Ако някой има настройка да върши Божията воля, ако има готовност да слуша какво казва и какво иска Бог, ако има страхопочитание, уважение, преклонение пред величието на Всемогъщия, тогава Господ ще му даде разум и той ще разбере учението и ще го приеме. Понякога човек сам не осъзнава че има в себе си тези неща, но Бог чете в сърцата. Той предузнава, знае кои ще Го приемат, Той знае дълбоките копнежи на всяко сърце и дава на тези, които ги имат: "Които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразени с образа на Неговия Син..." (Римл.8:29) Коментарът е излишен! 

Второто нещо, което научаваме за Лидия, е че тя слушаше това, което Павел говореше. Тя беше отишла да слуша. Слушането показва интерес. Обикновено на Рождество и Възкресение по читалища и салони се провеждат тържествени вечери. Колко ходят да слушат? Малко. Салоните празни. Хората нямат интерес, не се интересуват и не вярват. Ще разпънат масите, ще наредят седем постни ястия на Коледа и козунаци и шарени яйца на Великден, даже ще ви разкажат за традициите и легендите, но няма да повярват, защото вярата идва от слушане: ... вярата е от слушане, а слушането - от Христовото слово. (Римл.10:17)

И така: много хора са чували за Исус, но малцина са тези, които са приели християнството за свой живот. Само тези, на които е дадено от Отца, те могат да отидат при Исус. А Отец дава на тези, в чиито сърца вижда готовност да откликнат. Тези, които я нямат, може да ходят на църква, може да изпълняват църковните обряди и ритуали; може да са активни църковни служители; може да четат Христовото слово, но няма да го разберат. Защото на вас е дадено да знаете тайните нанебесното царство, а на тях не е дадено. (Мат.13:11)... така че като гледат, да не виждат, и като слушат, да не разбират (Лука 8:10)      Това е толкова страшно! Да изживееш живота си в заблуда!

Ти, който четеш това – никога не е късно да се замислиш върху тези неща. ...както казва Святият Дух: "Днес, ако чуете гласа Му не закоравявайте сърцата си.”  И може би сърцето ти ще закопнее за Исус и Небесната родина? Със сигурност Отец ще види този копнеж и ще те направи да си внимателен за Божиите неща, за Божието слово. Ще ти подари вяра и ще те направи да разбираш. Тогава ще прогледнеш и ще видиш красотата на Божията любов, а Бог ще запълни духовната неудовлетвореност в сърцето ти. Нещо, което само Той може да направи!

Успех!

image

image




Гласувай:
23



1. анонимен - Ти си просто луда религиозна. Не ...
19.09.2012 00:14
Ти си просто луда религиозна.Не чети Евангелието като настолна книга ,а си прекопай градината или свърши нещо друго,все е пошугодно богу от безделието ти.
цитирай
2. injir - Не слушай анонимните, нито пък т...
19.09.2012 00:35
Не слушай анонимните, нито пък този, който е атеист. Ти наричаш ли го овен, като е такъв невярващ?
цитирай
3. lyuliak - хубави неща
19.09.2012 01:12
си писала за Лидия. Замислих се..
цитирай
4. hopfen - Жал ми е понякога за този човечец, Кушеля,
19.09.2012 01:30
той дори и да прочете това което сте написали надали ще го разбере.
Наздраве!
цитирай
5. анонимен - Не отца,
19.09.2012 06:19
а овца :-D
цитирай
6. studopor - До vandela007
19.09.2012 08:04
Не сЪм вярващ. Не казвам "атеист", а "невярващ" умишлено. Вярвам, но не в това, което е писано в Библията или Корана или която и да е подобна книга. Не искам да споря дали има или няма Бог. Няма и да те осЪждам за писанията ти или да те корегирам.
Просто исках да ти кажа, че трудЪт, който си положила наистина ме впечатли. Много хора сядат и четат Библията и разбират всичко написано вЪтре буквално. Ти за разлика от тях си потЪрсила адаптация на написаното. ТЪрсила си смисЪла, което само по себе си е достойно за уважение!
цитирай
7. antoninus - Защо библейското християнство е непопулярно
19.09.2012 09:03
Йоан 8 глава 12 Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота.

Йоан 3 глава 20 Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;

Мнозинството хора предпочитат басните и лъжеапостолите, тъй като не харесват да бъдат изобличавани лошите им дела.
цитирай
8. kleotemida - Чудесен постинг!
19.09.2012 09:50
Да те пази Бог и закриля!
И дано отвори очите и сърцата на закоравялите.
цитирай
9. анонимен - Във века на информацията да си хр...
19.09.2012 10:02
Във века на информацията да си християнин е престъпление спрямо себе си! Търсете си българската вяра, "особеното българско битие", уроди погърчени!
цитирай
10. vandela007 - Не чети Евангелието като настолна ...
19.09.2012 10:36
анонимен написа:
Не чети Евангелието като настолна книга ,а си прекопай градината или свърши нещо друго,все е пошугодно богу от безделието ти.


имаме трактор
цитирай
11. анонимен - Във века на информацията да си хр...
19.09.2012 10:38
Във века на информацията да си християнин е престъпление спрямо Бог и спрямо себе си! Търсете си българската вяра, "особеното българско битие", уроди погърчени!
цитирай
12. vandela007 - Не слушай анонимните, нито пък т...
19.09.2012 10:38
injir написа:
Не слушай анонимните, нито пък този, който е атеист. Ти наричаш ли го овен, като е такъв невярващ?


Исус казва: Мен хулеха и вас ще хулят...
цитирай
13. kamosutrov - Направо ти се чудя! Защо му обръщаш внимание?
19.09.2012 10:40
Тоя е направо атеист-фанатик. Обратното на религиозния фанатик. Не стига, че е ограничен и нищо не разбира, ами и страда, че някой не го харесва и оценява отрицателно писанията му. Пусни му плюсче и ще получи еякулация. То пък бива, бива, ама да изпада в истерия, че не е харесван. Те, атеистите в огромната си част са незнаещи и влюбени в себе си. Което ги прави твърде жалки като опоненти.
цитирай
14. baimomchil - Тоя самовлюбен мустак
19.09.2012 10:41
ходи наред и кълне, разбрал недоразбрал. Тва кушлука е най-големият боклук в блог.бг, абсолютен лицемер при това - визирам статията му за смъртта на Митко, а в същото време лично на мен ми е пожелал да умра :)

Паляк тотален и абсолютна утрепка. Няма нужда цял пост да му посвещаваш - няма и да те разбере с облъченият си промит мозък.
цитирай
15. vandela007 - Благодаря ти!
19.09.2012 10:42
lyuliak написа:
писала си за Лидия. Замислих се..


Така го почувствах, така го написах - може да ми напишеш нещо, дори и критика или опровержение.
цитирай
16. vandela007 - той дори и да прочете това което сте ...
19.09.2012 10:46
hopfen написа:
той дори и да прочете това което сте написали надали ще го разбере.
Наздраве!

Да, аз също мисля, че не го е прочел - за съжаление...
цитирай
17. vandela007 - ?
19.09.2012 10:48
анонимен написа:
а овца :-D

Не ми стана ясно... съжалявам.
цитирай
18. vandela007 - Не сЪм вярващ. Не казвам "а...
19.09.2012 10:52
studopor написа:
Не сЪм вярващ. Не казвам "атеист", а "невярващ" умишлено. Вярвам, но не в това, което е писано в Библията или Корана или която и да е подобна книга. Не искам да споря дали има или няма Бог. Няма и да те осЪждам за писанията ти или да те корегирам.
Просто исках да ти кажа, че трудЪт, който си положила наистина ме впечатли. Много хора сядат и четат Библията и разбират всичко написано вЪтре буквално. Ти за разлика от тях си потЪрсила адаптация на написаното. ТЪрсила си смисЪла, което само по себе си е достойно за уважение!

Благодаря ти, уважавам всеки човек, носещ в сърцето си някаква духовност. Ако човек искрено търси Истината, Господ ще се изяви в живота му и той ще Го познае.
цитирай
19. kleotemida - И защо така бре, Миме?
19.09.2012 10:54
анонимен написа:
Във века на информацията да си християнин е престъпление спрямо себе си! Търсете си българската вяра, "особеното българско битие", уроди погърчени!

Не сме ли ние тези, които решаваме какви да бъдем и кое е престъпление? Особено пук в личностен план? Точно във века на информацията? И на толерантността? Или ние трябва да бъдем толерантни към всички, които плюят християнството и опошлиха де що можаха от нравите и добродетелите на поколенията от хилядолетия, зачеркнаха основните човешки и морални ценности, а пък на вас ви е позволено всичко? М?
Всъщност, дребно човече, ти наясно ли си кое е българско и коя е българската вяра, та се произнасяш с тон на ментор и последна инстанция?
Аман от "правоверни" нахалници!
цитирай
20. vandela007 - Във века на информацията да си хр...
19.09.2012 10:58
анонимен написа:
Във века на информацията да си християнин е престъпление спрямо Бог и спрямо себе си! Търсете си българската вяра, "особеното българско битие", уроди погърчени!


Във века на информацията Господ чрез Светия Дух ще направи всички да чуят за Исус, Неговото учение, за края на света и спасението което Той предлага.
Ще има спасени, които не са познавали Христос, но никой, който Го е отхвърлил, няма да бъде спасен.
цитирай
21. vandela007 - Тоя е направо атеист-фанатик. Не ...
19.09.2012 11:02
kamosutrov написа:
Тоя е направо атеист-фанатик. Не стига, че е ограничен и нищо не разбира, ами и страда, че някой не го харесва и оценява отрицателно писанията му. То пък бива, бива, ама да изпада в истерия, че не е харесван. Те, атеистите в огромната си част са незнаещи и влюбени в себе си. Което ги прави твърде жалки като опоненти.

Аз никога не слагам минусче, колкото и да не харесвам нещо. Чудя се и аз, как ми хрумна да му сложа този минус...
цитирай
22. vandela007 - разбрал недоразбрал. . . . . Няма ...
19.09.2012 11:08
baimomchil написа:
разбрал недоразбрал.....
Няма нужда цял пост да му посвещаваш - няма и да те разбере с облъчения си промит мозък.

Постингът ми не е посветен на него, но той само стана повод да го напиша, затова го има в заглавието...
цитирай
23. vandela007 - Йоан 3 глава 20: Понеже всеки, ...
19.09.2012 11:12
antoninus написа:

Йоан 3 глава 20: Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;

Мнозинството хора предпочитат басните и лъжеапостолите, тъй като не харесват да бъдат изобличавани лошите им дела.

Така е - Божието слово изобличава и хората не харесват това.
цитирай
24. vandela007 - Да те пази Бог и закриля! И дано ...
19.09.2012 11:13
kleotemida написа:
Да те пази Бог и закриля!
И дано отвори очите и сърцата на закоравялите.

Чудесно пожелание! Благодаря за този коментар. Бог да пази и теб!
цитирай
25. kamosutrov - Винаги му слагай минус. От името на Бог! :-)))))))))
19.09.2012 11:51
vandela007 написа:
kamosutrov написа:
Тоя е направо атеист-фанатик. Не стига, че е ограничен и нищо не разбира, ами и страда, че някой не го харесва и оценява отрицателно писанията му. То пък бива, бива, ама да изпада в истерия, че не е харесван. Те, атеистите в огромната си част са незнаещи и влюбени в себе си. Което ги прави твърде жалки като опоненти.

Аз никога не слагам минусче, колкото и да не харесвам нещо. Чудя се и аз, как ми хрумна да му сложа този минус...

Ти си момиченце и не ги знаеш тези неща, но той е бивше ВКР /военно контраразузнаване/. Преведено на разбираем език, "доносник под пагон". Основната им работа беше да слухтят при войската и да доносничат, кой какво е казвал против БКП-то. Идеологически подковани и твърде ограничени. Що народ са вкарали в "дисципа" за нищо. "Дисципа" е наказателната рота. Военен затвор. Един Господ знае, колко души му тежат на съвестта. Пък и лъже, като за световно.
цитирай
26. анонимен - Накъдето си тръгнала, аз оттам съм ...
19.09.2012 13:07
Накъдето си тръгнала, аз оттам съм се върнал. С тази разлика, че съм чел и запомнил какво пише в християнските парцали, копи-пейст от еврейски бакалски тефтери. Спасение според тях няма не този, който отхвърля Христос (щото христосовци има много, ама това не е тема за твоята глава), а онзи, който отхвърля Свети дух. Смешни и жалки сте - недообразовани, незнаещи, недочели, с промити мозъци, имащи вместо свои мисли цитати от Великия еврейски парцал "Библия"...
цитирай
27. vostroto - "Обичай ближния си" - ...
19.09.2012 13:24
"Обичай ближния си" - достатъчно е само тези няколко думи някои да проумеят, но наистина да ги проумеят, преди да пишат глупостите си...
Поздрави, Вандела, и не се сърди на недораслите...:)
цитирай
28. kleotemida - Вижда се, че се връщаш... пък и ни е ясно, че освен градация има и ДЕградация и няма начин при така демонстрирания богат речник да не я забележим.
19.09.2012 13:41
анонимен написа:
Накъдето си тръгнала, аз оттам съм се върнал. С тази разлика, че съм чел и запомнил какво пише в християнските парцали, копи-пейст от еврейски бакалски тефтери. Спасение според тях няма не този, който отхвърля Христос (щото христосовци има много, ама това не е тема за твоята глава), а онзи, който отхвърля Свети дух. Смешни и жалки сте - недообразовани, незнаещи, недочели, с промити мозъци, имащи вместо свои мисли цитати от Великия еврейски парцал "Библия"...

Иначе ти личи, кой ти движи нервната система. Убедена съм, че нито е Христос, нито е Святият дух. Друг ти командва пръстчетата по клавиатурата, но дано Бог се смили над теб!
цитирай
29. kamosutrov - Според мене, накъдето е тръгнало момичето, никога не си бил там, че и не си се върнал.
19.09.2012 13:48
анонимен написа:
Накъдето си тръгнала, аз оттам съм се върнал. С тази разлика, че съм чел и запомнил какво пише в християнските парцали, копи-пейст от еврейски бакалски тефтери. Спасение според тях няма не този, който отхвърля Христос (щото христосовци има много, ама това не е тема за твоята глава), а онзи, който отхвърля Свети дух. Смешни и жалки сте - недообразовани, незнаещи, недочели, с промити мозъци, имащи вместо свои мисли цитати от Великия еврейски парцал "Библия"...

Още повече, не правиш разлика между Библия и Евангелие. Дали знаеш /случайно и без да искаш/, че Исус е еретик за евреите? Виж сега. Нямаш пари, иначе да те запиша за няколко урока по история. Но и да имаш, не би платил. Тъпите фанатици знаят всичко.
цитирай
30. анонимен - Леле, леле, леле!Вероятно цял ж...
19.09.2012 14:47
Леле,леле,леле!Вероятно цял живот си мислила и разсъждавала върху глупостта за бог!"Както казва свЯтия дух..."Ами,че то била много просто,сигурна ли си този дух го е казал или някой си го е изсмукал от пръстите си и те кара да вярваш в измислици?
цитирай
31. vandela007 - той е бивше ВКР /военно контрара...
19.09.2012 14:50
kamosutrov написа:
той е бивше ВКР /военно контраразузнаване/. Преведено на разбираем език, "доносник под пагон". Основната им работа беше да слухтят при войската и да доносничат, кой какво е казвал против БКП-то. Идеологически подковани и твърде ограничени. Що народ са вкарали в "дисципа" за нищо. Един Господ знае, колко души му тежат на съвестта.

Не знаех, но на такива съвестта им е прегоряла...
цитирай
32. vandela007 - Накъдето си тръгнала, аз оттам съм ...
19.09.2012 14:53
анонимен написа:
Накъдето си тръгнала, аз оттам съм се върнал. С тази разлика, че съм чел и запомнил какво пише в християнските парцали... Смешни и жалки сте - недообразовани, незнаещи, недочели, с промити мозъци, имащи вместо свои мисли цитати от Великия еврейски парцал "Библия"...

Само едно ще ти кажа: не богохулствай, спомни си Титаник.
цитирай
33. vandela007 - "Обичай ближния си" - ...
19.09.2012 14:58
vostroto написа:
"Обичай ближния си" - достатъчно е само тези няколко думи някои да проумеят, но наистина да ги проумеят, преди да пишат глупостите си...
Поздрави, Вандела, и не се сърди на недораслите...:)

Аз не се сърдя. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска или да не вярва, но е жалко. И е грозно, когато хората се обиждат заради вярата си.
цитирай
34. vandela007 - Леле, леле, леле!Вероятно цял ж...
19.09.2012 15:01
анонимен написа:
Леле,леле,леле!Вероятно цял живот си мислила и разсъждавала върху глупостта за бог!"Както казва свЯтия дух..."Ами,че то била много просто,сигурна ли си този дух го е казал или някой си го е изсмукал от пръстите си и те кара да вярваш в измислици?

анонимен, само за миг ако можеш наистина да осъзнаеш какво си написал, ще се изчервиш от срам.
цитирай
35. анонимен - Нямам причина "хубавице&...
19.09.2012 15:40
Нямам причина "хубавице"да се изчервявам!Моят довод,че няма бог!АКО ИМАШ В ГЛАВАТА СИ МОЗЪК,А НЕ ЦИТАТИ ОТ БИБЛИЯТА,ИЛИ ЕВАНГЕЛИЕТО,АРГЕМЕНТИРАЙ СЕ С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ФАКТИ,ЧЕ бОГ СЪЩЕСТВУВА!А пропо ,колко на брой са боговете взети заедно,според световните религии и колко от тях са са "създали света" според религиозните пасквили,че ми е трудно да ги преброя?
И защо всяка друга религия отрича боговете на другите религии?Това ми наподобява на рекламите по телевизиите,където всеки един производител на някакъв продукт,отрича косвено/защото не им е разрешено директно/подобен аналог на друг производител!Примерно не е бог,а аллах!Е и?Не е исус,а мохамед!
цитирай
36. анонимен - Уважаеми "вярващи" и в частност vandela007,
19.09.2012 17:42
Още едно доказателство, колко зомбирани хора пъплят по планетата Земя.
Крайно време е да се примирите, че няма бог. Всичкото преливане от пусто в празно на религиозна тема е чисто губене на време. Никой не е бил на мястото на събитията около нулевата година, че да се напъва да ни кара да ги приемем за истина. Колкото повече се отдалечаваме от едно събитие, толкова повече се изкривява истинността му.
Митове и легенди. Колко от вас вярват, че наистина са се случили?
Сражения с дракони, лами и всякакви чудовища?
Хайде, де!)
Сражавате се със собствените си фантазии, провокирани от собствените ви проекции върху заобикалящата ви реалност.
А тя е различна за всеки от вас
Накарайте десет човека, свидетели на престъпление да ви разкажат какво са видели и ще получите десет различни ситуации.
Как тогава сте готови да вярвате, че нещо случило се преди 20 века е автентично?
Спрете се за малко и седнете да помислите.
Явно мисленето не е сред вашите приоритети.
Колко по-лесно е да заучавате готови текстове и да ги разнищвате, според възможностите си.
Повтаряйте колкото си искате цитати от т.н. "свещени" книги. Разобличавате се сами с действията си. Празната декларативност, че уважавате всяко чуждо мнение, мигом се разрушава от маловажното действие, с поставяне на минус върху мислите на другомислещия, да речем.)
Убеден съм, че не съм обидил никого с изложението си, защото умея и прилагам цивилизован тон в дискусиите, за разлика от кресливите коментари на някои по-горе.

Намирам за безсмислени подобни дискусии, защото никой няма да промени възгледите си, под въздействие на написаното.
цитирай
37. vandela007 - до анонимен 35
19.09.2012 18:32
Нямам намерение да се аргументирам. Няма да разбереш. Но не съм от тези, дето чуват глас, имат видения през нощ, през две или тълкуват сънища. ПРОСТО на теб не ми се обяснява каква е връзката ми с Бога и как Го чувствам.
цитирай
38. vandela007 - до анонимен 36
19.09.2012 18:41
Това, че уважавам чуждото мнение не означава, че съм съгласна с него. С поставянето на минус аз показах това. Но не съм му казала, че е на грешен път; не съм казала, че моята вяра е истинска; нито, че атеистите са лоши хора. Не съм го обидила, не съм го нарекла заблудена овца, че е луд или каквото и да е там...

Един път сложих един минус и стана такъв проблем...
цитирай
39. kleotemida - Уважеми, невярващи, крайно време е да проумеете, че има Бог. Не да се примирите, само да проумеете, защото в един момент Той не само ще ви примири, но и смири,
19.09.2012 19:40
Аноинмен 36 - Аз вярвам, бе брат, и не само че вярвам, аз ЗНАЯ, че има Бог. Пък ти се прави на мислещ, колкото си искаш. Но освен да се правиш, няма да е зле и да помислиш малко. Пък и да се поогледаш. Толкова доказателства има наоколо за съществуването на Бог, особено в този век на информацията, че направо е страшно отричането Му. Човек или трябва да е сляп, или да си е сложил перде на мозъка, за да не вижда доказателствата.

Но като казваш кое е по-лесно, я се опитай ти поне за месец да заучаваш и прилагаш на практика "готовите текстове", да ги живееш.
Че няма да го направиш, няма, защото за такива като теб "Тежко е това учение; кой може да го слуша?"... Тежко е, защото на вас ви е по-лесно да вършите, каквото вършите и да нямате съдник, да нямате коректор, сами да сте си съдника и коректива. Е, за съжаление (по-точно - за радост) и коректив има, и съдник. И колкто по-рано го проумеете, толкова по-добре.
Бог да ви помага!
цитирай
40. hristo27 - Куш помни ли как неговите партийни ...
19.09.2012 20:29
Куш помни ли как неговите партийни любими ръководители недопускаха хората до църквите по Коледните и Великденски празници. И същите ТЕ, когато бяха на власт, палеха свещи на тези празници!
цитирай
41. kamosutrov - Взимам повод от "...сражения с дракони". Ами иди в нюйоркския музей по естествена история
19.09.2012 20:50
анонимен написа:
Още едно доказателство, колко зомбирани хора пъплят по планетата Земя.
Крайно време е да се примирите, че няма бог. Всичкото преливане от пусто в празно на религиозна тема е чисто губене на време. Никой не е бил на мястото на събитията около нулевата година, че да се напъва да ни кара да ги приемем за истина. Колкото повече се отдалечаваме от едно събитие, толкова повече се изкривява истинността му.
Митове и легенди. Колко от вас вярват, че наистина са се случили?
Сражения с дракони, лами и всякакви чудовища?
Хайде, де!)
Сражавате се със собствените си фантазии, провокирани от собствените ви проекции върху заобикалящата ви реалност.
А тя е различна за всеки от вас
Накарайте десет човека, свидетели на престъпление да ви разкажат какво са видели и ще получите десет различни ситуации.
Как тогава сте готови да вярвате, че нещо случило се преди 20 века е автентично?
Спрете се за малко и седнете да помислите.
Явно мисленето не е сред вашите приоритети.
Колко по-лесно е да заучавате готови текстове и да ги разнищвате, според възможностите си.
Повтаряйте колкото си искате цитати от т.н. "свещени" книги. Разобличавате се сами с действията си. Празната декларативност, че уважавате всяко чуждо мнение, мигом се разрушава от маловажното действие, с поставяне на минус върху мислите на другомислещия, да речем.)
Убеден съм, че не съм обидил никого с изложението си, защото умея и прилагам цивилизован тон в дискусиите, за разлика от кресливите коментари на някои по-горе.
Намирам за безсмислени подобни дискусии, защото никой няма да промени възгледите си, под въздействие на написаното.

И ще видиш с очите си някои скални рисунки. Аз съм виждал снимки, но са във фотото на моя близка. Бе, що сте толкоз прости и незнаещи?
цитирай
42. kamosutrov - :-))) Стани рецидивистка. Бог нищо не е рекъл за минусите.
19.09.2012 20:52
vandela007 написа:
Това, че уважавам чуждото мнение не означава, че съм съгласна с него. С поставянето на минус аз показах това. Но не съм му казала, че е на грешен път; не съм казала, че моята вяра е истинска; нито, че атеистите са лоши хора. Не съм го обидила, не съм го нарекла заблудена овца, че е луд или каквото и да е там...
Аз не обичам всички ближни и на някои от тях с удоволствие слагам минуси. На лошото хубаво не казвам.
Един път сложих един минус и стана такъв проблем...

цитирай
43. kamosutrov - Клео, ама те са фанатици. А на фанатиците има само един начин за противодействие.
19.09.2012 20:55
Подигравката. Нали същите тия ходеха като гламави да се кланят на препарирания си вожд и учител?
цитирай
44. анонимен - кушел е профанът на блога, прости ...
19.09.2012 21:16
кушел е профанът на блога, прости му!
цитирай
45. анонимен - "Религиозността е признак на ...
19.09.2012 21:31
"Религиозността е признак на злокачествено невежество" Куш

Оше от гимназист се занимавам с различните религии.Като студент съм се вмъквал нарочно в разни секти, особено в църквичката на "Коларовска" до пощад "Славейков". С един прятел от Якоруда влизах тайно в джамията, за да видя за какво става въпрос. Няма религия, с която да не съм се запознал, като започнеш от зороастризма и стигнеш до сциентологията и повярвай ми всичките тия глупости не заслужават сериозно внимание. Плагиятствали са една от друга и колкото са по-стари, толкова са по-глупави. Религията е рудиментарен остатък от отдавна минала епоха. Само луди хора могат да я вземат насериозно в ХХІ век.
цитирай
46. анонимен - кушел е профанът на блога, прости ...
19.09.2012 21:34
анонимен написа:
кушел е профанът на блога, прости му!


А защо не си покажеш сурата, да видиш какво е Кушел или вече си напълнил гащите. :)))
цитирай
47. wonder - Коментарът на потребителя, пре...
19.09.2012 21:54
Коментарът на потребителя, предизвикал този постинг говори за липса на първите 7 годинки, пълна некултурност, нисък интелект, войнстваща простащина и пълно опериране на усещането за собствена непълноценност и нищожност, както и отсъствие на елементарни обноски за общуване във виртуална среда.
цитирай
48. donkin - Браво! Това ми хареса!
19.09.2012 22:30
vandela007 написа:
анонимен написа:
Не чети Евангелието като настолна книга ,а си прекопай градината или свърши нещо друго,все е пошугодно богу от безделието ти.


имаме трактор

цитирай
49. kleotemida - Абе, Куш, ти правиш ли разлика между вяра и религия? М? (Ако сега речеш "ДА", нЕма да ти повЕрвам, вЕрвай ми.)
19.09.2012 22:41
kushel написа:
"Религиозността е признак на злокачествено невежество" Куш

Оше от гимназист се занимавам с различните религии.Като студент съм се вмъквал нарочно в разни секти, особено в църквичката на "Коларовска" до пощад "Славейков". С един прятел от Якоруда влизах тайно в джамията, за да видя за какво става въпрос. Няма религия, с която да не съм се запознал, като започнеш от зороастризма и стигнеш до сциентологията и повярвай ми всичките тия глупости не заслужават сериозно внимание. Плагиятствали са една от друга и колкото са по-стари, толкова са по-глупави. Религията е рудиментарен остатък от отдавна минала епоха. Само луди хора могат да я вземат насериозно в ХХІ век.

Рудиментарен ти е органът за мислене, иначе би разбрал вече за толкова време, че това, с което ти си се занимавал и това, което ти си разбрал, може да не е онова, което другите знаят и разбират. Анадън му?
Вмъквал се бил... Това да не ти е домашният анцунг? Във ВЯРАТА, че и в религията дори, няма вмъкване. Сеирджиите пък още по-малко. Щото нито религията, още повече пък вярата не е това "да видя за какво става въпрос". Тази материя, Кушеле, се чувства и съпреживява, а не се наблюдава. Но ти и това не си разбрал. Ами няма как да се разбере, като само се прескачат църковните огради. Язък, че си похабил толкова време за прескачания, вместо за придобиване на знания (ама не визуални).
цитирай
50. анонимен - Проблемът не е в "Религиозността",
19.09.2012 22:53
kushel написа:
"Религиозността е признак на злокачествено невежество" Куш

Оше от гимназист се занимавам с различните религии.Като студент съм се вмъквал нарочно в разни секти, особено в църквичката на "Коларовска" до пощад "Славейков". С един прятел от Якоруда влизах тайно в джамията, за да видя за какво става въпрос. Няма религия, с която да не съм се запознал, като започнеш от зороастризма и стигнеш до сциентологията и повярвай ми всичките тия глупости не заслужават сериозно внимание. Плагиятствали са една от друга и колкото са по-стари, толкова са по-глупави. Религията е рудиментарен остатък от отдавна минала епоха. Само луди хора могат да я вземат насериозно в ХХІ век.

а в Егото Ви.
цитирай
51. borjanmljakov - Не се занимавайте с кушел.
19.09.2012 23:54
Той е комунист и лайно.
цитирай
52. анонимен - за мен основната причина мнозина да ...
20.09.2012 13:22
за мен основната причина мнозина да не приемат християнството е ,че обичат греха това ми го каза един ангел преди много време и всеки път като се поровя в живота на човека откривам винаги това за основна причина жалко е че хората продават нещо НЕОПИСУЕМО ЦЕННО за нещо толкова грозно и фалшиво като греха.
цитирай
53. анонимен - а самия факт колко грозни думи уп...
20.09.2012 13:30
а самия факт колко грозни думи употребява куш показва какъв е човека затънал в грехове- бълва тиня и кал. е може и още по-надолу да стигне няма граница за злото но святоста, чистотата на душата, съвършенството, любовта и уважението са прекрасни неща напълно противоположни на греха
цитирай
54. анонимен - а самия факт колко грозни думи уп...
20.09.2012 13:48
а самия факт колко грозни думи употребява куш показва до къде стига човека затънал в грехове бълва тиня и кал е може и още по-надолу да стигне няма граница за злото но святоста, чистотата на душата, съвършенството, любовта и уважението са прекрасни неща напълно противоположни на греха
цитирай
55. анонимен - zhsDFiIl
30.10.2012 23:39
dL7Uwo <a href="http://hdnpiypeqhyi.com/">hdnpiypeqhyi</a>, [url=http://tmnleqvrpzsk.com/]tmnleqvrpzsk[/url], [link=http://nhwlzpezydvx.com/]nhwlzpezydvx[/link], http://dhbnnewkasya.com/
цитирай
56. анонимен - п»їcheap jerseys
01.11.2012 12:00
bcpna <a href=http://www.cheappopularjerseys.com>cheap nfl jerseys</a> ,
lhxsm <a href=http://www.Popularjerseyscheap.com>cheap nfl jerseys</a> ,
edqig <a href=http://www.goodnfljerseysforsale.com>cheap nfl jerseys</a> ,
fwoxk <a href=http://www.wholesalehotjerseysforyou.com>cheap jerseys</a> ,
wdhge <a href=http://www.wholesalehotjerseysforyou.com>www.wholesalehotjerseysforyou.com</a> ,
ezpns <a href=http://www.popularjerseyswholesale.com>www.popularjerseyswholesale.com</a> ,
цитирай
57. анонимен - cialis mail order
01.11.2012 12:02
t05q http://cialis-it.net/#wd72 foto cialis 5 mg s30y http://bviagrauk.co.uk/#jm71 buy viagra in switzerland s93y http://icialisonline.net/#xc12 cialis soft tabs cheap
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287821
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031