Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2012 17:43 - ХРИСТОВОТО СЪДИЛИЩЕ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 954 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 01.09.2012 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил - било добро или зло. (2Коринт.5:10)

    В християнския живот има много начини за мотивиране. Един от тях е осъзнаването на факта, че някой ден ще даваме сметка за живота си пред Христос, защото Той ще съди човечеството.

Много по-удобно е да смятаме, че християните ще бъдат въведени в небето без никакви въпроси за верносста им на земята. Но според Писанието това няма да стане. Ап. Павел предупреждава, че в деня на последния съд всеки християнин ще дава сметка за своите действия. Това очакване го мотивира да се стреми да угоди на Бога: Затова и ревностно се стараем, било у дома или настрани, да бъдем угодни на Него. (2Коринт.5:9)                                              

Християнинът знае, че макар да е възможно да пренебрегне тихия глас на Духа през живота си на земята, ще дойде време, когато ще трябва да обяснява защо е отхвърлил съвета на Бога. Никога не допуска лекомислено, че заради всичко, което е направил за Неговото царство, Бог ще си затвори очите за греховете му. Напротив, разбира, че на когото много е дадено, от него много ще се изисква: И от всеки, на когото много е дадено, много и ще се изисква; и на когото много са поверили, от него повече ще изискват. (Лука 12:48)  

Християнският живот дава огромна свобода, но внася и всепроникващо усещане за отговорността ни пред Бога и другите; ще бъдем призовани да отговорим как сме откликнали на Божията покана.

От ап. Павел научаваме, че отговорността е нещо здравословно; тя ни дава силен мотив да сме послушни на Бога.

                                                                 

                                          Ричард Блекаби

 

 

Християните... А нехристияните?

Писах в един коментар. Нехристияните и те ще бъдат съдени. Ще има оправдани хора, които не са познавали Исус, защото Господ не държи сметка за времената на незнание: Бог, не държи сметка за времената на невежеството... (Деян.17:30)

Такива хора ще бъдат съдени и оправдани според съвестта си, според светлината и знанията, които са имали за Бога. Защото: ... човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце. (1Царе 16:7)

Но тези, които са се срещнали с Исус и са отхвърлили възможността да Го опознаят, всъщност Него са отхвърлили. Те няма да бъдат оправдани.

 

В последното време, в края на световната история, Светият Дух ще направи да няма човек, който да не е чул за Исус Христос и спасението чрез Него. Ще има само приели и отхвърлили Го. Всеки е свободен да направи своя избор, но никой не може да избегне последствията от него. Сега е благодатно време, сега е спасителен ден: Затова, както казва Святият Дух: "Днес, ако чуете гласа Му не закоравявайте сърцата си.” (Евр.3:7,8).

Защото Ето, идат дни, казва Господ, когато ще изпратя глад на земята - не глад за хляб, нито жажда за вода, а за слушане на думите Господни. Те ще се скитат от море до море да търсят словото Господне и ще обикалят от север до изток, но няма да го намерят. (Амос 8:11,12)

Затова: Търсете Господа, докато може да се намери, призовавайте Го, докато е близо. (Исая55:6)
image




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. x2012x - Тази ли е църквата на Агнеца , която го предава всеки ден?
01.09.2012 18:40
Църквата предаде Христос и се отдаде на печалбарство и разврат. Ние , като гледаме "отците" как живеят разбираме ,че я няма ИСТИНАТА ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1299286
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930