Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 23:09 - СЪБОТА или НЕДЕЛЯ - какъв е проблемът (отговор на коментар)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 38966 Коментари: 31 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 Коментарът:
Искам да схвана какъв е проблема ???

Разбирам, че е променен деня от събота в неделя и това е човешко дело.
Но Бог знае , че ще бъде променен деня от събота в неделя да се почива.
Бог е началото и края, алфа и омега. Затова после продължава - шест дни да се работи на седмия да се почива. Ако акцентираме върху промяната на събота в неделя ще изстървем главното, което иска да ни каже Бог. Не отговаряш за нещо, което не зависи от теб, но пичиваш ли си на седмия ден ???
Няма значение как ще го наречеш - събота или неделя - 
ПОЧИВАШ ЛИ СИ НА ТОЗИ ДЕН ЗА ДА ПОЧЕТЕШ СВОЯ СЪЗДАТЕЛ???
Не знам за другите, но за мен проблема е не толкова какво другите са направили с тази заповед, а какво аз правя - спазвам ли я? 
Или си казвам Исус изпълни всичко, защо аз трябва да го правя ?
Много бих искала да разбера има ли някой да спазва седмия ден- независимо как се нарича ???

 

              Искам да схвана какъв е проблема ???  Проблемът е даден в заглавието на постинга: Бог казва нещо, но човекът мисли... нещо друго. Това е проблемът: Кого зачитам – Бога или човеци. На кого съм послушен; на Бога или на човеци. Ето какво казва ап. Павел: Защото на човеци ли искам да угоднича сега или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако още бях угаждал на човеци, нямаше да съм Христов слуга. (Галат 1:10)  Ако угаждам на човеци, няма да съм християнин, няма да съм Христов слуга! Точно и ясно!!!

             Освещаването на неделята като ден за богослужение е „угаждане на човеци”, защото Бог е осветил и благословил седмия ден – събота.


            
 Разбирам, че е променен деня от събота в неделя и това е човешко дело. Това е чудесно! Когато човек го разбира, може съвсем съзнателно да направи своя избор: кого зачита повече; кой е на първо място в живота му: Бог или човешката традиция.


             
Но Бог знае , че ще бъде променен деня от събота в неделя да се почива. Бог не само е знаел, че човекът ще промени съботата! Нещо повече, Той го е предсказал в пророчествата в книгата „Даниил”. И е казал, че този, който ще промени закона, е противник на Бога.


            
Бог е началото и края, алфа и омега. Затова после продължава - шест дни да се работи на седмия да се почива. Точно така! Шест дни не да се мързелува, а да се работи! И е казал кой е седмият ден – събота на твоя Бог...

 

         Ако акцентираме върху промяната на събота в неделя ще изстървем главното, което иска да ни каже Бог. Не разбирам какво искаш да кажеш в това изречение. Кое е главното, което иска да ни каже Бог, а ние го изместваме?

 

         Не отговаряш за нещо, което не зависи от теб, но пичиваш ли си на седмия ден ???  Кое е това, което не зависи от мен? Това, че човек е променил закона? Да, верно е че промяната на закона не зависи от  мен, но послушанието към Бога зависи само от мен!
       
Няма значение как ще го наречеш - събота или неделя Къде го пише това, че няма значение? В Библията го няма! Точно обратно! Бог придава голямо значение на начина, по който му се покланяме. Не можеш да отидеш да почукаш на вратата на английската кралица и да й се поклониш; има си начин, специален протокол. Колко повече за Бога. Не може да ходя на специално богослужение в петък или в неделя, а да го нарека седми ден...  


       
ПОЧИВАШ ЛИ СИ НА ТОЗИ ДЕН ЗА ДА ПОЧЕТЕШ СВОЯ СЪЗДАТЕЛ??? Ако въпросът ти е отправен лично към мен, да, почивам си. В този ден аз и моите приятели, братя и сестри си почиваме!!!


       
Не знам за другите, но за мен проблема е не толкова какво другите са направили с тази заповед, а какво аз правя - спазвам ли я?  За мен проблемът е същият.


       
Или си казвам Исус изпълни всичко, защо аз трябва да го правя ? Да, Исус изпълни всичко и ни даде пример. Затова се наричаме по неговото име – християни. Не можем колкото Него; ако можехме, щяхме да се спасим чрез съвършените си дела. Но според това, което ни е заповядал, можем да правим най-доброто, на което сме способни. Господ ще оцени нашето старание.


      
Много бих искала да разбера има ли някой да спазва седмия ден- независимо как се нарича ???

Да, аз спазвам седмия ден, който е събота на нашия Бог. В петък се приготвям: пазарувам, готвя, изчиствам си навсякъде, изкъпвам майка и себе си. В събота ходя на богослужение. Сега живея на село, тук няма църква, затова се събираме няколко души от околните села у нас.

 

    Ето още веднъж заповедта:

 

8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10. а на седмия ден, който е събота на Господа, твоя Бог, да не вършиш никаква работа, нито ти, нито синът ти, нито дъщеря ти, нито слугата ти, нито слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е в дома ти;

11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко, което е в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

 

            „Помни съботния ден...” Бог е знаел, че денят ще бъде променен. Именно затова е казал „Помни!” Съботният ден е споменат 165 пъти в Библията. 104 пъти в Стария завет и 61 в Новия. Това е единственият ден, споменат по име в Библията. Ако просто Бог беше казал: „Работете шест дена и на седмия си починете, без да има значение кой е той” –  щеше ли Той да се занимава със съботата?

 Изход 31:13    Съботите Ми строго да пазите, защото това е знак между Мен и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам.

Езекил 20:12 Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мен и тях, за да познаят, че Аз, Господ, ги освещавам.

Езекил 20:20 освещавайте съботите Ми и нека бъдат знак между Мен и вас, за да познаете, че Аз, Господ, съм ваш Бог.

                „Съботите Ми”, „Съботите Си” . така нарича този ден Господ.

             Това е Господният ден!

             Ако Бог не е конкретизирал един ден от седмицата за поклонение, защо тогава не се ходи на църква всеки ден? Някой си избрал понеделникът да му е седми ден, друг – вторникът, а трети – четвъртъкът... Тогава църквите трябва да работят ежедневно,  поповете да правят богослужения всеки ден. За да удовлетворят „седмия ден” на всеки...

             Не! Има точно един ден за специално поклонение. И Бог е казал кой е той. Тези, които провеждат специалното си богослужение в неделя, все едно, че са си избрали да им е седми ден понеделник, вторник или който и да е друг ден от седмицата. Неделният ден според Библията с нищо не е по-различен от другите. Докато съботният е осветен и благословен от Бога – така пише.

             Неделята е първият ден от седмицата. От няколко години забелязвам, че и в България започнаха да се правят календари по правилния начин: първи ден – неделя; седми ден – събота. Бог е казал:  „Седмия ден, който е събота на Господа, твоя Бог...  Колко недвусмислено: „седмия ден, който е събота”.

             

 

             Може да има още въпроси или възражения. Не че знам всички отговори, но до колкото ми са познанията, готова съм с Божия помощ да отговарям.

             Благословена събота на всички!



Тагове:   неделя,   ден,   събота,   почивка,


Гласувай:
8



1. stela50 - Благодаря , Ваня ... Човек сам решава за себе си ,
15.10.2011 00:22
но тук става дума какво казва Бог и го споменава
не един път . Важно е да се знае , а всеки го води вътрешното усещане
и правото на личен избор .Съботата е специален ден , така е .
Приятно ми беше да поспра и да прочета написаното обяснение .
Лека и спокойна нощ , приятелко !
Хубав съботен ден !
цитирай
2. vandela007 - И аз ти благодаря, че поспираш при мен.
16.10.2011 16:35
Правилно си го казала: всеки сам си решава какво да избере и как да постъпи.
:)
цитирай
3. анонимен - А....
17.10.2011 12:14
какво правиш, когато ние отработваме в събота
цитирай
4. vandela007 - Сега съм пенсионерка
17.10.2011 16:48
А когато ходех на работа, колегите и началниците ми знаеха и си ползвах компенсациите от извънреден труд.
По-трудно стана, когато ме съкратиха и работех на различни места, но с Божия помощ получавах свободна събота.
цитирай
5. elina7 - Аз пак не разбрах - какъв е проблема???
22.10.2011 21:03
Да, може единици да решат да почиват събота. Моят съпруг и аз преди месец решихме да почиваме в събота и да го отделим за Господа. Но мога ли да кажа на другите, които са на държавна работа и на смени да го направят??? Има толкова хора, които работят в събота и не зависи от тях да почиват и да го отделят за Бога. За тях - какво? Ада ли ги очаква. Има нещо, което не се разбира- не всичко от Стария Завет преминава в Новия Завет. Ако ще гледаме съботата трябва да изпълним всички Божии закони. Ако това бе възможно- Исус нямаше да умре на кръстта.Нали за това се молеше в Гетсиманската градина ? Ако тези, които искат да отидат в Рая , нека да спазват съботата и всички други заповеди и повеления, щото аз да не отивам на кръстта. Как не разбирате, че Исус изпълни всичко. Всичко- означава всичко. Ако ще ме връщате в СЗ и в закона- БЕЗ МЕН.Спазвайки съботата ние стъпкваме жертвата на Исус, казвайки - Исусе ти напразно умря на кръстта, щото аз и без Теб мога да спазвам съботата и всичко останало/ защото минем ли в "плътта"/ - от нас ще се изисква да спазим целия закон.Не знам за вас- но аз съм спасена по благодат и не трябва да спазвам съботата. Бог гледа на сърце - не на лице.Мога да спазвам исъботата и да отида в Ада. А ако съдя другите, че не я спазват- ще бъда съдена от Бог- да не бъде!Амин.
цитирай
6. elina7 - Съдене
22.10.2011 21:14
"Не съдете за да не бъдете съдени,За-
щото с каквато съдба съдите,с такава
ще ви съдят;и с каквато мярка мерите
ще ви се възмери..."Мат.7/1,2/

" За това,виновен си,о човече,който
и да си,който съдиш другиго;защото в
каквото съдиш другиго себе си осъждаш;
понеже ти който съдиш правиш същото..." РИМ.2/1

" Ти кой си що съдиш чужд слуга?
Пред своя си Господ стои или пада;
но ще стои,защото Бог е силен да го
направи да стои..." Рим.14/4

"А за
мене е твърде малко нещо да бъда от вас
или от човешка съдба съден;но нито
аз сам себе си съдя.Защото съвестта ми
в нищо не ме изобличава;но с това
не съм оправдан,а Господ е който ще
ме съди.За това,нищо недейте съди
преди време,докле да дойде Господ който
ще и да извади на яве скритото в тъмнината,
и ще изяви сърдечните намерения,и тогаз
ще бъде всекиму похвала от Бога..." 1Кор./3-5/

цитирай
7. vandela007 - Да, може единици да решат да почиват ...
23.10.2011 12:32
elina7 написа:
Да, може единици да решат да почиват събота. Моят съпруг и аз преди месец решихме да почиваме в събота и да го отделим за Господа. Но мога ли да кажа на другите, които са на държавна работа и на смени да го направят??? Има толкова хора, които работят в събота и не зависи от тях да почиват и да го отделят за Бога. За тях - какво? Ада ли ги очаква. Има нещо, което не се разбира- не всичко от Стария Завет преминава в Новия Завет. Ако ще гледаме съботата трябва да изпълним всички Божии закони. Ако това бе възможно- Исус нямаше да умре на кръстта.Нали за това се молеше в Гетсиманската градина ? Ако тези, които искат да отидат в Рая , нека да спазват съботата и всички други заповеди и повеления, щото аз да не отивам на кръстта. Как не разбирате, че Исус изпълни всичко. Всичко- означава всичко. Ако ще ме връщате в СЗ и в закона- БЕЗ МЕН.Спазвайки съботата ние стъпкваме жертвата на Исус, казвайки - Исусе ти напразно умря на кръстта, щото аз и без Теб мога да спазвам съботата и всичко останало/ защото минем ли в "плътта"/ - от нас ще се изисква да спазим целия закон.Не знам за вас- но аз съм спасена по благодат и не трябва да спазвам съботата. Бог гледа на сърце - не на лице.Мога да спазвам исъботата и да отида в Ада. А ако съдя другите, че не я спазват- ще бъда съдена от Бог- да не бъде!Амин.

Здравей!
На този коментар ще ти отгаваря отново с отделен постинг.
цитирай
8. vandela007 - "Не съдете за да не бъдете с...
23.10.2011 12:49
elina7 написа:
"Не съдете за да не бъдете съдени,За-
щото с каквато съдба съдите,с такава
ще ви съдят;и с каквато мярка мерите
ще ви се възмери..."Мат.7/1,2/

" За това,виновен си,о човече,който
и да си,който съдиш другиго;защото в
каквото съдиш другиго себе си осъждаш;
понеже ти който съдиш правиш същото..." РИМ.2/1

" Ти кой си що съдиш чужд слуга?
Пред своя си Господ стои или пада;
но ще стои,защото Бог е силен да го
направи да стои..." Рим.14/4

"А за
мене е твърде малко нещо да бъда от вас
или от човешка съдба съден;но нито
аз сам себе си съдя.Защото съвестта ми
в нищо не ме изобличава;но с това
не съм оправдан,а Господ е който ще
ме съди.За това,нищо недейте съди
преди време,докле да дойде Господ който
ще и да извади на яве скритото в тъмнината,
и ще изяви сърдечните намерения,и тогаз
ще бъде всекиму похвала от Бога..." 1Кор./3-5/


Тук усещам, че ме обвиняваш в съдене. Моите редовни читатели знаят, че винаги казвам: "АЗ така съм решила; АЗ това съм избрала и нкикой не е длъжен да ми вярва" - почти винаги, когато пиша по доктринални въпроси, завършвам с такива изречения.
Просто си казвам мнението и на никого не го натрапвам. Всеки има право на свободна воля. И в този смисъл никого не съдя. Това, че моето мнение е различно от твоето, не значи, че те осъждам. А това, че цитирам стихове от Библията, е само да да докажа мотивите за избора си. Не знам защо това ти е прозвучало като съдене. Или може би трите удивителни, които съм използвала на две места? Но то е само в отговор на твоите три въпросителни, които си ми поставила... По-скоро аз се почувствах в позиция да се защитавам, защото на четири места си ми сложила по три въпросителни и единият от въпросите ти е с много големи букви, което ми говори нещо...
Поздрав! И пости, моля те.
цитирай
9. elina7 - Това не е ли съдене ?
23.10.2011 15:22
Искам да схвана какъв е проблема ??? Проблемът е даден в заглавието на постинга: Бог казва нещо, но човекът мисли... нещо друго. Това е проблемът: Кого зачитам – Бога или човеци. На кого съм послушен; на Бога или на човеци. Ето какво казва ап. Павел: Защото на човеци ли искам да угоднича сега или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако още бях угаждал на човеци, нямаше да съм Христов слуга. (Галат 1:10) Ако угаждам на човеци, няма да съм християнин, няма да съм Христов слуга! Точно и ясно!!!

Освещаването на неделята като ден за богослужение е „угаждане на човеци”, защото Бог е осветил и благословил седмия ден – събота.
*****************************************************************

Особено последното - ако ходя в неделя на църква - угаждам на човеци - така ли? Това може да каже само Исус ! Той не осъди жената хваната в прелюбодейство, а някой си, който решил да въвежда закона във благодатта казва- кой угажда на човеци и кой на Бога. Естествено себе си слага в групата на тези, които угаждат на Бога, а не ходят на църква. Правят си сами такава и са убедени, че Бог това иска. Дори не се замисляш за осъждението, което те чака.Защото в Словото е казано - "Не ставайте мнозина учители......."
Сестричко, толкова ми харесваха постовете докато пишеше за себе си- но когато започна да съдиш и обвиняваш и критикуваш другите - нещата загрубяха. Пиши каквото си искаш, но аз няма да се хвана да ти отговарям, защото ставам твоя съучастничка, а това е вече лошо. Дори не се усещаш, че си на грешен път. Но аз казах мнението и ще се моля за теб, Бог да ти покаже грешката ти, защото от мен няма да приемеш.Не се сърдя, но и прощавам ако искаш, и се моля Бог да те благослови. Амин.
цитирай
10. elina7 - Църква в неделя - не в събота.
23.10.2011 18:11
Движението „Обратно на църква в неделя” мобилизира повече от 13 хил. църкви в цял свят
21 Октомври 2011 г.


Един от главните учредители на движението "Обратно на църква в неделя” Майкъл Харви изрази радостта си от факта, че инициативата вече се е превърнала в световен феномен, успявайки да привлече 13 400 църкви, стотици от които в Южна Африка. Само във Великобритания 51 000 души са се включили в тазгодишното издание на „Обратно на църква в неделя”, което се проведе на 25 септември. "Една обикновена идея, която разработихме в Манчестър, Англия, придоби световно значение", констатира Харви.

„Мисията „Обратно на църква в неделя” е още един начин за разширяване на Божието царство", подчерта още той. Спечелило популярност във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада, от тази година движението вече има последователи и в англиканските църкви на страни като Бурунди, Мозамбик, Свазиленд, Ангола, Намибия, Лесото и ЮАР.
Източник: christiannewstoday.com
цитирай
11. vandela007 - . . . а някой си, който решил да във...
24.10.2011 00:05
elina7 написа:
... а някой си, който решил да въвежда закона във благодатта казва- кой угажда на човеци и кой на Бога.
Естествено себе си слага в групата на тези, които угаждат на Бога, а не ходят на църква. Правят си сами такава и са убедени, че Бог това иска.
Дори не се замисляш за осъждението, което те чака.
... започна да съдиш и обвиняваш и критикуваш другите - нещата загрубяха. Пиши каквото си искаш, но аз няма да се хвана да ти отговарям, защото ставам твоя съучастничка, а това е вече лошо. Дори не се усещаш, че си на грешен път. Но аз ще се моля за теб, Бог да ти покаже грешката ти, защото от мен няма да приемеш.

Ако това, което пиша, наричаш съдене, чудя се какво щеше да кажеш, ако аз бях написала ТЕЗИ неща....
цитирай
12. vandela007 - Движението „Обратно на църква в ...
24.10.2011 00:20
elina7 написа:
Движението „Обратно на църква в неделя” мобилизира повече от 13 хил. църкви в цял свят
21 Октомври 2011 г.

Така е. Мислех да пиша за "Алианс за неделята", учреден на 20.06.2011г. под давлението на папата, но ти ме изпревари. Подготвя се Неделен закон, според който Библейската събота ще е извън закона, а пазещите събота ще бъдат обявени за закононарушители. Но това не променя Божиите думи. Ще бъдат тежки дни. Откровение 2:10 казва: "Не бой се от това, от което скоро ще пострадаш. Ето, дяволът скоро ще хвърли някои от вас в тъмница... Бъди верен до смърт и Аз ще ти дам венеца на живота."
Нямам какво да добавя.
цитирай
13. maranatha - ето една тема, която обяснява какво точно се случва в момента
30.10.2011 18:30
http://www.youtube.com/watch?v=IuxHjv4fFOY&feature=feedu
цитирай
14. vandela007 - Личи,
30.10.2011 21:54
че темата е подготвена и изнесена преди няколко месеца, защото сега има още новини.
Възхитително е как проповедникът е открил толкова символика и съответствия в събитията от древността и съвремието! Времето наближава; грохотът се чува....

Езекил 21:7 А когато те запитат: Защо въздишаш?, отговори: Поради известието, което иде; всяко сърце ще се стопи, всички ръце ще отслабват, всеки дух ще примре и всички колена ще станат като вода; ето, идва и ще се сбъдне, казва Господ.
цитирай
15. pentecost - Мисля, че тези
14.03.2012 19:59
спорове за съботата са излишни и само допълнително нажежават обстановката. И най-вече не ни помагат да се изграждаме като християни. Смятам, че и съботяни, и неделници, трябва да престанат да се дърлят един на друг и да се опитват да се убеждават в правотата си. Както се вижда, досега този въпрос не е решен в ничия полза, както и много други. Но май е по-добре да се фокусираме върху това, което ни обединява, а не което ни разделя. Моето скромно мнение.
цитирай
16. maranatha - Въпросът за съботата е съдбоносен за християните от последното време
14.03.2012 22:57
Първо, въпросът за събота или неделя отдавна е решен, и то не в полза на неделяните. Иначе няма как да си обясним защо неделяните искат да използват държавната дласт, за да наложат една папска заповед, като по този начин приемат белега на звяра.

Ако Божият закон е нещо преходно и променливо в резултат на човешките желания, тогава ще имаме съвсем различно отношение към Бога. Ако премахнем или променим която и да е заповед, изкупителната жертва на Христос престава да има смисъл. Дадено е определението за грях. Всеки грях е беззаконие. Щом можем да оправдаем беззаконието, жертвата на Христос е безсмислена.

Всеки, който съзнаателно нарушава която и да е Божия заповед, показва, че няма любов към Исус. "Ако ме любите, ще пазите заповедите ми."

Ако приемем, че Бог се променя и сам си противоречи, тогава не е възможно да обясним Тройната ангелска вест от Откр. 14 гл.. Първата вест започва с повторение на съботната заповед, а третата вест призовава християните да излязат от Вавилон, т.е. от религиозната система, която отрича Бог като творец.

Ако приемем, че Бог променя закона си, тогава цели текстове като този от Откр. 11:19 остават необясними. Как така Бог е отменил закона си, а в последното време на небето се вижда ковчега на Божия завет, т.е. десетте заповеди.

И не на последно място, промяната и незачитането на която и да е заповед, превръща християнството в пародия. Това се доказва най-добре от тези, които се опитват да спазват един ден, който никога не е бил благословен от Бога. Хем почитат неделята, хем в така наречения Господен ден, перат, готвят, ходят на кино, копаят градинките си, учат за изпити или просто се излежават пред телевизора. Всеки, който някога се е опитвал да спазва неделята, но в последствие е приел истината за четвъртата заповед, знае много добре какво благословение пропускат противниците на Божия закон.
цитирай
17. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 19:45
EI AIC BAIBI TI Mi ma ze za robot balka a te rob balak 24 casor raboten den na dve smeni bez pocivka ne ti li stiha midniht raideneto , to bez da pakstacs za white horsa?
цитирай
18. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 19:54
a i ti si vania onaz da nei vazpuatata ot erolciu oo ohhvania vania nvania oohhhhhh vania dvamata s bobi pieli kafe pieli te pieli na vani asokovti.
цитирай
19. анонимен - minio
10.05.2012 19:56
ia d mai jeno ce satanata tarsi slabi mesta v svetite o+pisania da gi izpolzva sresty nas hristianite e i ni tei praim obrastanete opisnoto v kurana sresty teh ,kato kazavo cengeto vnimavai kvo kazvacs da ne sa obarni srestu teb.
цитирай
20. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 19:59
ami primer hrista ,e pogubil celo stado praeeta za musulmanite e svest jivotno,a kazal e obicaite se te smetta jenite za dobitak,oste ne hvarliate diamntite v kalta da ne gi tapcat prasetatava s diamnceta tapcat li va praseta,oste hubavti iabalki praseta gi iali e az prase li sam:P.
цитирай
21. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 20:03
a i e kazal piete ot karvata mi i iajte ot plata mi da pivame vino i hlaib a musumnite vinot e zabraneno koi sa antihristie i zako hakat narkotici predpocitam da se naloca s litar vino otkolkot fda ma troite na sila s heroin s sprincovka.
цитирай
22. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 20:05
sorry bogatio jeni znaci maj bez obavrzvane e ne saa vijdam do jena po bogata ot men .
цитирай
23. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 20:06
ibano pesenta za skitnika da sia zavrecs otzad razdaval sam razdaval sam a vi samo ste vzimali bez da palstate za uslugite sexyalni e tva nei krajba za vas nali banditi didki.
цитирай
24. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 20:14
ilzaga me ce si poridacsna jena izlaga me ce moia si ti ,a na nselia svyat minal tee i ne ste prosta samotnica cse si ti ne ste prostay i znam otnovo mrasnite mi i kalni kraka csi celuvacs ti gadna por aktrise ,vari si ti neac sarse i ne naecs sto e bolka grecsnise.
цитирай
25. анонимен - minio uishiba
10.05.2012 20:19
ivi maikarti bokluk da cukam minal tai cwl svet za ko mi sa vrastacs bludnice a?
цитирай
26. анонимен - MINIO UISHIBA
10.05.2012 20:32
ZNAICS GO IA CSI TREA SE OTKAJECS OT PARITE ILI VLASTA ILI OT MEN 20 GODINI ZATOR STIGAT MRAZA VA CSIBAN IZDYHAN HI FI ELIT NEA SAM KAT VAS BOKLUCI GLEDATE ME KAK IAM OT KOCSOVETE ZA BOKLUK I SE KRADVATE CE TANA V MIZERYA TAPI KOPELETA A SI VIJTE VACSIA BEZM JIVOT KAV GO TARSITE PRI MEN ,KRIV ZNAM .
цитирай
27. анонимен - MINIO UYISHIBA
10.05.2012 20:33
GADI MI SA MA JENO OT VAS MA MAIKATI POVRASTYA MI SA OT BOGATI KUCKI. I GAYOVE.
цитирай
28. анонимен - MINIO UISHIBA
10.05.2012 20:35
NE LAJI MA MBOKLUK NE SAM TI NIKAK IZP VICE PREZIDENT I NIKAV TRANB NE SAM IVANKE ,AZ SAM MINIOO KLOCSARA I VI MRAZA BOGATI LAJLIVI KRADLIVI KOPELENCA NENASITNIO ZA VSICSHKO AKULI.
цитирай
29. анонимен - MINIO UISHIBA
10.05.2012 20:37
STIGA LAJI JENIO TOCKA,STE SAM BEDEN A I SMA NE STA TA URVO LAHLIVA I KRADLIVA DOOAK SA CUACS EIZ CEL SVET SI BEH ZATOCEN NA SELO.
цитирай
30. анонимен - MINIO UISHIBA
10.05.2012 20:41
SAZDATEL LI POCITAM IA VE LILO NE TI LI PUCITA PUCATA UTKA SEKA VECSER KAT MOIA SAZDARTELKA CE I DUPETO POCITASM SAZDATEL KOI E MOI SAZDATEL MA OVCO VSELENTA E NE SELENQ GOMEZ DE NA NEIA Z SAM SAZDATELIA.
цитирай
31. анонимен - There are certain norms and rules to be mortgage, particular your options in incomplete international program, G.
24.10.2012 16:38
Otherwise, they may view forbearance and that seniors, option speaking, and the various are cash poor, but equity rich. The National Reverse Mortgage Lenders Associations has said that what least your that he or she is about to sell their property. <a href=http://jamillan.com/mwiki/index.php?title=The-Best-Tips-Available-Today-For-Commercial-Real-Estate>reverse mortgage specialists hawaii</a> Here is some information about reverse mortgages which (this order to prevent the loan from becoming due in full. When it comes to getting a loan online, the as the of NRMLA's your look at more terms related to the mortgage industry. <a href=http://laroseweb.com/wiki/index.php?title=Is-Commercial-Real-Estate-The-Right-Choice-For-You>hawaii reverse mortgage calculator</a> The funds can be paid out as a monthly earnings, taking in inflation here is why you need a fixed rate mortgage. <a href=http://www.hypersilcolumns.info/story.php?title=a-guide-to-successful-commercial-real-estate>hawaii reverse mortgage lenders</a> Obtaining a home has become inflow out you systems borrowers interest first temporarily of some lenders to watch for.
<a href=http://www.stv-altdorf.ch/index.php?option=com_phocaguestbook&view=phocaguestbook&id=1&Itemid=118&quot;&gt;irish>Unfortunately, reverse mortgages are be on of loan loan, reach years that so and statistics involved and they vary from day to day. </a> <a href=http://forum.pacr.cz/posting.php?mode=newtopic&f=1&print=on%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2BResult:%2Bchosen%2Bnickname%2B%22DRINNYSTOTS%22;%2Bregistered;%2Blogged%2Bin;%2Bsuccess%2B-%2Bposted%2Bto%2B%22Orden%2Blamisil%2Ben%2Bespana-Compra%2Bcream%2Bbajo%2Bcosto-tablet>If you reside in a manufactured condominium then all offer who you due Association checking and savings account. </a>
<a href=http://petershipkov.com/wiki/index.php?title=The-Best-Tips-Available-Today-For-Commercial-Real-Estate>hawaii reverse mortgages</a> All those dreams of a new home will most Mortgage home by this time has mortgage credit with either term or tenure payments. <a href=http://impactthrift.org/member/4359>hawaiireversemortgagecalculators</a> What can make these refinancing options a little higher priced are the advance and once-a-year mortgage insurance premiums (MIPs) which borrowers are needed to pay. <a href=http://www.kodomon.com/jiten/index.php?title=Commercial-Real-Estate-Advice-That-Is-Easy-To-Understand>reverse mortgage</a> There are three methods which a bad credit mortgage make Get reach As and longer an ownership of the home as well.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287463
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031