Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 18:02 - МАЛКИЯТ РОГ против верните християни
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1791 Коментари: 3 Гласове:
9



           Осмият белег
          8) Ще воюва със светиите на Всевишния (искрените християни), ще ги изтощава и ще печели победи над тях
.

 

          “Гледах  същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях.”  ( Дан.7:21)

  “Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния...”  (Дан.7:25)

        Какво казва историята?

       Съединяването на църквата с императорската власт в IV век дава възможност на  римските епископи  да се възползват от услугите на императорския меч, за да премахнат всяко несъгласие с техните  учения. Всеки, който си позволи да мисли по-различно от папата и църквата, бива анатемосан и отлъчен от нея, а също и поставен извън закона на държавната власт. Църквата обявява такова учение за ерес, а последователите му– за секта.

          В IX век императрица Теодора /842-856/  заповядва да бъдат избити по жесток начин павликяни (искрени християни и изследователи на книгите на ап. Павел). Оцелелите живи се преселват в планинските местности на Армения.

           В XI век започва гонението срещу богомилите (верни последователи на Христос, наречени “богомили” по името на своя водач Еремия Богомил). Те живеят и проповядват истинското учение на Христос, като осъждат покварата  и отстъпничеството на римската църква и така си навличат нейната  омраза.

            Император Алексий I Комнин /1081-1118/ води битка за изкореняване на омразната ерес в България. Някои биват изгаряни на клада, а други – затваряни в тъмница до края на живота си. Църквата обявява, че чрез тези наказания са задоволени изискванията на държавните и църковните закони!

          В началото на XII век  църквата насочва своята омраза срещу християни, живеещи в България, Босна, Далмация и Италия, наричащи себе си  “катари”. Името им е от гръцки произход и означава “чисти”. Те изповядват чистата Библейска истина. В Италия ги наричат патарени, във Франция – катари, а според седалището им Алби, в Южна Франция – албигойци. Това са искрени християни, които не правят  компромис с вярата си и осъждат  Римската църква, като я наричат “блудница”, а папата – “антихрист”. На Латеранския събор в 1179 г. католиците, под водителството на папа Александър III, решават да бъде употребена сила срещу катарите и албигойците. Съборът обещава опрощение на греховете за две години(!?!) на всички участници в похода и “вечно спасение” на онези, които загинат в борбата. През 1208 г. папа Инокентий  организира голям кръстоносен поход в Южна Франця, в който участват 20 000 рицари и 20 000  пехотинци. Под водачеството на  жестокия Симон  Монфордски през 1209 г. кръстоносците влизат в гр. Безие, изгарят го, а жителите му подлагат на клане. Избити са повече от 40 000 души. Картината няма да бъде пълна, ако не споменем и папския легат Арнолд Амалрик. Когато вижда, че кръстоносците подбират жертвите си от ревност да не убият наред с другите и някой католик, гневно заповядва: ”Убийте ги всички! Господ ще познае своите!” На пленниците отрязват носовете, ушите и езиците... Много от тези обезобразени страдалци умират от раните си. Опустошенията в Южна Франция продължават 20 години.

         След победата си над катарите, папа  Инокентий III свиква през 1215 г. нов събор, на който присъстват много епископи, абати и значителна част от владетелите на Западна Европа. Съборът излиза с постановление за решителна борба с ересите и тяхното окончателно изкореняване. Взема се и решение за нова кръстоносна война. Най-важнато решение на събора обаче е учредяването на Инквизицията – най-невероятната институция за измъчване и убиване на хора. Мъченията и наказанията са непрекъснато усъвършенствани. На едни чупят китките на ръцете, други завързват на специални колела и ги разтягат, докато костите им започнат да се трошат. Трети, оковани с тежки вериги хвърлят в ужасни затвори. За да стане наказанието достояние на повече хора, това се извършва в църковните храмове по време на богослужение или на религиозни празници! И докато мъченикът  се превива от болки, поклониците на църквата отправят проклятията си върху нещастника, а след това издигат глас на благодарност към Бога!!! Най-непокорните изгарят  на клади. На 12 май 1234г. в Тулуза на клада са изгорени 6 младежи, 11 жени и 12 мъже.

       Един от най-страшните инквизитори е Конрад Марбурски, на чиято съвест освен всички беди, които нанася, лежи и смъртта на кралица Елизабет Тиринска, убита лично от него след жесток побой с бичове. В този черен списък фигурира и името на Томас де Торквемада. За 18 години /1483-1501/ той успява да “обработи” чрез всички възможни мъчения над сто хиляди души, като голяма част от тях изгаря лично.

       Европа е обхваната като октопод от пипалата на папската институция, която подпалва религиозни войни срещу всички, които се осмеляват да й противоречат. Историкът Скот в своята книга “Църковна история” пише: „Никоя статистика не е в състояние да установи точния брой на жертвите, които поради пазенето на евангелието и съпротивлението си на покварената Римска църква са били избити по различни начини.” Много историци говорят, че жертвите са между 50 и 100 милиона души!!!

       Пророчеството ни казваше, че малкият рог ще насочи  цялата си смъртоносна енергия срещу светиите на Всевишния, ще ги изтощава  и ще печели победи над тях. Не е ли странно това? Вместо да насочи своите усилия срещу покварата и насилието, които пълзят отвсякъде като отровни змии и тровят обществото, една християнска църква, обявила се за непогрешима, насочва цялата си омраза срещу мирни и честни хора, преследва ги  и унищожава безмилостно, само за това, че не вярват в Бога като нея. За нас е напълно неразбираемо, че тези мъчения и убийства се извършват от представящи се за вярващи хора, в името на Бога!!!

          Сам Христос предсказва учудващо неразумното поведение на тази зловеща институция. На своите ученици Той казва:

        “Това ви казах, за да се не съблазните... даже настава час, когато всеки, който ви убие, ще мисли, че принася служба на Бога. И това ще сторят, защото не са познали нито Отца, нито Мене.”

                                                               (Йоан 16:1-3)

       Може да се каже, че Инквизицията на папската институция през средните векове е най-голямото отрицание на християнството, най-големият “шедьовър” на злото, ювелирният продукт на Сатана за погубване на неговите врагове – истинските христови последователи.

         Творецът видя всичко това и го предсказа, а историята потвърди напълно и тази част от Божественото предсказание.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Здравей ,Ваня ... Знаеш ,че следя от началото
24.09.2011 18:19
тези твои публикации - с интерес прочетох и днес
продължението . Да ,историята потвърждава Божествените предсказания .
И колкото и да са познати историческите събития , така отбелязани доказват
истинността на предсказанието ,казва го историята .
Поздрави за постинга и приятна вечер !
цитирай
2. vandela007 - Така е, Таня.
24.09.2011 19:30
тези исторически събития са ни познати. Свикнали сме с тях, както например с времето и пространството. За нас те съществуват реално и с конкретни измерения: години, дни, часове, части от секунди, дати... За пространството също има измерителни единици и количества. учудването ни идва, когато се замислим: от кога започва времето; до къде се простира пространството!!

Така е и с пророчествата. В Библията има хиляди изпълнени пророчества. Хората не ги познават. Но знаят историческите събития; свикнали са стях и не се впечатляват. Учудването идва, когато свържат пророчество с история.
За мен това пророчество е възхитително! То укрепва вярата ми в Бога и доверието ми в Билията.
цитирай
3. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 18:29
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287455
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031