Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2011 22:45 - МАЛКИЯТ РОГ - различен от останалите десет
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1438 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 28.08.2011 22:49


          Преминаваме към изследването на третата основна характеристика на малкия рог според пророчеството.

 

3/  Малкият рог е много по-различен от другите и има човешки очи и уста.

 „Като разглеждах роговете, ето между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки и уста, които говореха надменно.”        (Даниил 7:8)

 

   „А  за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите.”   (Даниил 7:24)

         Този белег (за различието) като че ли е най-лесен за тълкуване, защото духовното царство на папството е наистина коренно различно от всички други царства. Другите царства са политически – папството е духовно. Другите  царства имат определени граници – духовното царство на папството е без граници. Другите царства владеят земи – това царство владее души...

 

  А как да разбираме човешките очи и уста, които има този странен рог? Това означава, че малкият рог ще има поглед над всичко и над всички.

Защо някой иска да има поглед над нещата? За да ги управлява и контролира!

Как някой управлява и контролира? Като издава заповеди и закони. А заповеди и закони издават само хората; затова устата (и очите) на малкия рог са ЧОВЕШКИ. Така казва пророкът.

          Историята потвърждава, че папската институция винаги се е стремяла, стреми се и ще се стреми към хегемония не само над християнския свят, а и над всички други религии (поглед над всички). Вижте клипчетата в края.

          Историята потвърждава също, че папската институция има силата да издава специални закони.

 

 

 Ето един цитат от друго обяснение на тези характеристики на малкия рог:  „Пророкът подчертава специално произхода на очите на този малък рог – те са човешки. Човек говори с очите си. Например често си служим с определения от рода на: “лукави” очи, ”хитри” очи, “зли” очи и т.н. В Библията също намираме подобни определения:

   “Защото оскърбени люде Ти ще спасиш; а очи горделиви ще смириш.”  (Псалм 18:27)

 

   “Шест неща мрази Господ, даже седем са мерзост за душата Му: надменни очи, лъжлив език, ръце, които проливат невинна кръв.”  (Притчи 6:16,17)

 

    “Не яж хляба на оня, който има лошо око, нито пожелавай вкусните му ястия”    (Притчи 23:6)

           Така че използването на „очи” в пророчеството означава хитростта и лицемерието, с които щеше да си послужи малкият рог, за да се докопа до властта. Тук няма ветрове, които да духат от морето; т.е. няма размирици, стълкновения, бунтове и войни, от които произлязоха другите царства. Тук има само хитри човешки очи, има лицемерие и остроумна предвидливост. Проследявайки историята, виждаме, че точно по този начин папството завоюва своите духовни и политически позиции на първа сила. То няма армия, с която да води своите битки срещу враговете си, но има  хитрост и лукавство, има и  уста, които използва великолепно. Забележете, че в пророчеството устата също са човешки, а това съвсем не е без значение. Само човешките уста могат да говорят. С устата си човек управлява, издава закони. Това означава, че този рог ще управлява по особен начин и ще издава специфични закони, които никое друго царство преди него не е имало.”

              Край на цитата.

 

 

             При разглеждането на останалите белези ще установим по категоричен начин  историческото изпълнение на пророческото слово. И така, откъдето и да  погледнем, царството на римската църква беше във всякакво отношение по-различно от другите царства.

             Така се изпълни и третият белег.   










Гласувай:
9



1. stela50 - Здравей ,Ваня ...вече трети път се опитвам да прочета продължениео ,
29.08.2011 12:02
но всеки някой ме прекъсва ,звъни телефон ... но все пак успях .
Да ти призная много малко съм чела по тези теми и ми е наистина интересно
и полезно . А и пророчествата винаги са се сбъдвали и е добре човек
да знае малко повече за тях .Особено ме впечатлиха човешките очи на Малкия рог и тълкуването ,подкрепено с цитати от Библията .
Много мъдро казано ...“Не яж хляба на оня, който има лошо око, нито пожелавай вкусните му ястия” (Притчи 23:6). Човек говори с очите си...
Поздрави за постинга и приятен ден !
цитирай
2. vandela007 - Колко трудно Му е на Бог с нас!
30.08.2011 10:32
И с мен колко Му е трудно - преди да повярвам и сега.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287965
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031