Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 20:40 - ПРОРОЧЕСТВА И ИЗБОРИ
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6640 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 15.08.2011 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              Знам, че изборите са важно нещо.  Знам, че очакваме да влезем в Еврозоната и Шенген и това... за някои също е важно. Знам, че портмонето ми е леко – това пък за мен е важно...

             Обичам нашата мила България с всичките й неуредици. Не ми е все едно каква ще е съдбата й и кой ще я управлява. Следя събитията и се старая да се ориентирам. Ще гласувам и искам да съм направила правилния избор.

             Така ИСКАМ, но на практика знам, че когото и да изберем, няма никакво значение. Животът го даказва, вече 20 и кусур години. И ще го изберем не защото е най-достойния, а защото противниците му са повече очернени. И други причини има  разбира се, но не е моя работа да правя анализи и коментари. Има си политолози.

           

            Бойко Борисов се тупа по гърдите, че България няма милиарди и трилиони външен дълг в евро и долари, и че не е намалил заплатите и пенсиите. Аз пък искам България да има много големи външни дългове и да ми намалят пенсията от 1400 € на 1000, защото сега като нямаме дългове е 93€.

           

             Скоро в нета четох, че кризата, която преживяваме, е нищо в сравнение с тази, която ни очаква след като САЩ фалират. Въобще не искам да споменавам всеизвестните неща, които стават напоследък в природата и намесата на човечеството за разрушаване екобаланса на земята. Но в този ред на мисли дойдох до извода, че целият свят пътува в увеселително влакче към бездна, в едно страшно безхаберие. И че всичко, написано в Библията ще се сбъдне. Че белезите за последното време, описани в нея, един по един вече се проявяват.

           А аз съм се закахърила за изборите през октомври!

 

           Но на фона на всичко това, което става в света, ИМА една надежда; един избор, който всеки човек трябва да направи в живота си. Този избор е съдбоносен за всеки ЛИЧНО.

 

           Вчера изложих пред вас пророчеството от Даниил 2 глава. Едно пророчество, което обхваща период от 6 век пр. Хр. до края на световната история. Повечето от нещата  в пророчеството са се сбъднали: Вавилон залязва, на негово място идва Мидо-Персия; на мястото на Мидо-Персия се издига Гръкомакедонската империя, а след нея – Римската. Рим обаче не се наследява от нито една световна империя. Разпада се на отделни държави, които съществуват и до ден днешен. Според пророчеството те никога няма да се слеят и да образуват нещо като Съединени Европейски Щати.

           Никой не може да се бори с Бога, защото Той е казал: НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЛЕЯТ ЕДИН С ДРУГ, КАКТО КАЛТА НЕ СЕ СМЕСВА С ЖЕЛЯЗОТО!

          По-същественото е, че от цялото пророчество остава само едно събитие да се сбъдне: падането на неръкотворения камък. Второто пришествие на Исус Христос, когато Той ще установи Своето вечно царство на нашата земя.

 

 image

 

           Може би ви звучи като фантазия? По коя логика обаче толкова много събития от пророчеството са се изпълнили, а последното да не се сбъдне? Лъжец ли е Бог? 

            В Амос 3:7 се казва:  „Господ няма да направи нищо без да открие Своето намерение на слугите Си, пророците.”  Нещо повече – в Даниил 7 глава Бог повтаря видението от 2-ра глава, като дава още подробности и го потретва в 8-ма глава с още повече подробности.

 

           Исус Христос ще дойде и ще спаси тези, които са Му повярвали и са Му са се доверили. Тези, които са направили своя избор за Него. Най-важния избор в живота на всеки човек.

          Избор – съдба!



Тагове:   избори,   исус,   пришествие,


Гласувай:
5



1. mileidi46 - Mnogo mi xaresa sravnenieto ti m...
15.08.2011 20:59
Mnogo mi xaresa sravnenieto ti mila,4e se namirame v nqkakvo uveselitelno vlak4e,koeto leti kum bezdnata...taka e!!
No eto vupreki,4e ne te razbiram-sled kato tozi svqt na izmisleni i da ne kaja zlokobni pravila,koito ni otnexa i vuzduxa da di6ame...ti kazva6-az 6te glasuvam?!
Za kogo? za su6tata ruxva6ta sistema vinovna ,za vsi4ko spoletqlo ni dotuk? kak 6te razbere6,4e nqkoi e tozi,koito 6te opravi ne6tata? Eto,4e si protivore4i6!!!6te 4akame mesiqta,glasuvaiki za ubiizite si?!I zamislqla si kakvo 6te stane,ako nikoi ne glasuva..zqla Bulgariq !!Nqma za kogo.Ili pak 6te se izbere,,po-malkoto zlo! za da si go otgledame tezi sledva6ti godini,za porasne,da stane po-golqmo ot predi6noto????
ne sum suglasna! Nikoga ne sum glasuvala prez jivota si..i suvestta mi e 4ista! Az ne iskam nikoi da mi prodava vuzduxa i svetlinata na tazi zemq...Nikoi ne e ovlasten ot Bog i az nqma da glasuvam za tqx!!
цитирай
2. stela50 - Не са случайни пророчествата ...те винаги се сбъдват .
15.08.2011 22:02
...Но на фона на всичко това, което става в света, ИМА една надежда; един избор, който всеки човек трябва да направи в живота си. Този избор е съдбоносен за всеки ЛИЧНО...
Всеки прави своя избор и се надява да е правилния ,
изборът ,от който зависи не само неговата съдба...
Поздрави и хубава вечер , Ваня !
цитирай
3. vandela007 - Миледи,
15.08.2011 22:22
Съжалявам, че не си ме разбрала.
цитирай
4. vandela007 - . . . Но на фона на всичко това, което ...
15.08.2011 22:31
stela50 написа:
...Но на фона на всичко това, което става в света, ИМА една надежда; един избор, който всеки човек трябва да направи в живота си. Този избор е съдбоносен за всеки ЛИЧНО...
Всеки прави своя избор и се надява да е правилния ,
изборът ,от който зависи не само неговата съдба...
Поздрави и хубава вечер , Ваня !

Говоря за това: всеки да направи своя избор: ЗА Исуса Христа или ПРОТИВ Него.
Но може би си права, че от този... например мой избор може да не зависи само моята съдба, а и на близките ми, и всички, които ме познават - виждайки моя пример, моя избор... да им повлияя по някакъв начин.
Но на практика никой не може да избере Исус за някого, освен за себе си. Може да съм идеалната майка и християнка, но ако децата ми не Го изберат, моят (избор) нищо не ги ползва...
цитирай
5. mileidi46 - :)))
15.08.2011 23:33
vandela007 написа:
Съжалявам, че не си ме разбрала.

Govorime za edno i su6to ne6to-no po razli4en na4in! Za6to da ne sum te razbrala..az govorq samo za moeto li4no otno6enie kum ,,izbrannizite" i 4e te sa nesuvmestimi s bojiite zakoni i proro4estvata,za koito ti pi6e6!! I kazax 4e nqma da glasuvam za tqx.I nikoga ne sum glasuvala!!!reakziqta mi doide ot paralelnoto ti razglejdane na izborite sus proro4estvata:)) ili moje bi ne sum iztulkuvala pravilno replikata ti-,,az 6te glasuvam!"!
Kakto i da e.Vseki sam izbira za sebe si..nali taka!! to kakvoto e pisano-6te stane!
leka no6t mila,i sujalqvam za neqsnotata..Leka no6t ti pojelavam..:)
цитирай
6. vandela007 - Мила Милейди!
16.08.2011 15:38
В началото на постинга си се опитвам да разсъждавам като нормална гражданка на България: знам, че държавата трябва да се управлява от някого, старая се да се ориентирам и да направя правилния избор. И разсъждавайки си, разсъждавайки си, казвам: "ДА...ТАКА ИСКАМ, НО........" Действителността е друга: как да разсъждавам и постъпвам като нормална гражданка, като държавата ни не е нормална!?! И като гледам пророчествата, по-хубаво няма да става. В целия свят е така - щом САЩ вървят към фалит!
Явно краят на световната история идва. Време е всеки да се определи на коя страна ще е: на страната на Исус или на другата. Средно положение няма.
Затова написах това пророчество за съня на Навуходоносор - да се види, че живеем в "пръстите на нозете и остава САМО КАМЪКЪТ ДА ПАДНЕ".
ТОВА Е ВАЖНИЯТ ИЗБОР, КОЙТО ВСЕКИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА НАПРАВИ: ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ НА СТРАНАТА НА ИСУС.
А дали ще гласувам за президент и местна власт - това няма никакво значение за съдбата ми! АМА НИКАКВО!!!!!!!!


Краят на света идва. Бог ще сложи край на тази земя. Ще я присъздаде на ново. На нея ще живеят всички, които са живяли с вяра в Него. Затова казвам: ХОРА! НАПРАВЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! ИЗБЕРЕТЕ ИСУС ЗА ВАШ ПОКРОВИТЕЛ И СПАСИТЕЛ, НО ЗА ВАС ТОВА СА ПРАЗНИ ДУМИ.
цитирай
7. bobby99 - Аз пък...
16.08.2011 21:14
Като прочетох заглавието, си помислих, че ще научим кой ще е следващият ни президент...
:)
цитирай
8. анонимен - Ти плашиш ли ни, че идва краят на с...
17.08.2011 09:09
Ти плашиш ли ни, че идва краят на света?
цитирай
9. menyanthe - Нали знаеш, че ако досега си полу...
17.08.2011 13:29
Нали знаеш, че ако досега си получавала 1400 евро и изведнъж започнеш да получаваш 1000 евро, дори и да ти стигат, пак ще негодуваш, защото дори няма и да подозираш, че е възможно да си по-зле?

Някакси не успяваме да оценим това, което имаме, гледайки в паницата на другите (и аз също в това число, че и мен ме тегли нанякъде другаде).

Чудя се какви ли са пенсиите в Китай?
цитирай
10. vandela007 - Като прочетох заглавието, си по...
17.08.2011 15:04
bobby99 написа:
Като прочетох заглавието, си помислих, че ще научим кой ще е следващият ни президент...
:)

"Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това и ще пожъне." (Гал 6:7)
Следващият президент може да го кажат врачките и екстрасенсите. Може и да познаят, но се знае и коя сила стои зад тях.
Божиите пророчества са много по-дълбоки, за много по-важни неща, глобални, засягащи цялото човечество.
цитирай
11. vandela007 - Ти плашиш ли ни, че идва краят на с...
17.08.2011 15:17
анонимен написа:
Ти плашиш ли ни, че идва краят на света?

Разбира се, че не! Лекарите също могат да кажат тревожни неща, откривайки симптоми на болест. Някои могат да го приемат като плашене и да нехаят - тогава ще си понесат последствията. Други да го приемат като предупреждение, да вземат мерки и да избегнат лошото.
Просто представям пред вас пророчествата. Навеждам мисълта към това, което смятам за правилно, но никой не е длъжен да ми вярва.
Аз изявявам пред вас моята вяра.
Не размахвам пръст: "Слушайте ме, щото ще горите в пъкъла!"
Не е моя работа да ви убеждавам.
Освен това пъкълът не е едно вечно горящо място. Това твърдение не е Библейско. Бог е Любов и никога не би се наслаждавал вечно на мъките на своите творения, та дори и те да не са пожелали да Го слушат. Но това е друга тема...
цитирай
12. vandela007 - Нали знаеш, че ако досега си полу...
17.08.2011 15:22
menyanthe написа:
Нали знаеш, че ако досега си получавала 1400 евро и изведнъж започнеш да получаваш 1000 евро, дори и да ти стигат, пак ще негодуваш, защото дори няма и да подозираш, че е възможно да си по-зле?

Някакси не успяваме да оценим това, което имаме, гледайки в паницата на другите (и аз също в това число, че и мен ме тегли нанякъде другаде).

Чудя се какви ли са пенсиите в Китай?

Да бе, права си! Аз бях в Гърция, когато се заговори за намаляване и видях как го преживя една пенсионерка. Но те уверявам, че във всички случаи гръцките пенсионери живеят по-добре от нас.

Кво, ти да не си решила да "мръднеш" към Китай? Сладурана! Избери си нещо по-близко... :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1298062
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930