Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 10:45 - СЪНЯТ НА НАВУХОДОНОСОР - едно пророчество за това, какво бъдеще ни очаква.
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16663 Коментари: 28 Гласове:
18

Последна промяна: 15.02.2021 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

              Една нощ Навуходоносор сънува сън. Събужда се с усещането, че сънят е важен, но не може да си го спомни. Веднага свиква своя елит от мъдри съветници и иска от тях да му припомнят съня и да му го изтълкуват. Естествено те не могат да му го припомнят, а още по-малко да го изтълкуват! Тъй като мъдреците били с претенции, че могат да явят на царя всяка тайна, а в случая се видяло, че не могат, царят издава указ да бъдат екзекутирани.

              В групата на мъдреците попадат и четирима еврейски пленници от царско потекло, между които и Даниил. При тази надвиснала смъртна опасност Даниил свиква приятелите си и се молят за мъдрост и помощ от Бога. Бог отговаря на молитвите им и в нощно видение показва на Даниил съдържанието и смисъла на царския сън. Той иска аудиенция при царя, за да му разкрие загадката на съня. Даниил не изтъква себе си като някаква гениална личност; той заявява, че има Бог на небето, Който единствено може да разкрива тайни.

             Ето и съня: Навуходоносор сънува монументален образ на войн, конструиран от различни метали: златна глава, сребърни гърди, меден корем, железни нозе и стъпала от желязо и кал. Внезапно камък изневиделица пада от небето върху стъпалата на война и строшава статуята. Вятърът я отвява и на мястото й остава камъкът, който започва да расте и покрива целия свят.

             А ето и тълкуванието, което Бог дава на Даниил:

             Златната глава символизира  Вавилонската империя на Навуходоносор. Представям си как царят се е зарадвал, че неговото царство е сравнено с най-благородния метал.

            Но Даниил му казва, че то ще залезе и на негово място ще се издигне друго царство, не толкова пищно – сравнено в съня със сребърните гърди: В 539 г.пр. Хр. Вавилонската империя била свалена от Мидяните и Персите.
           Самият пророк Даниил бил жив свидетел на падането на Вавилон.

            Тълкуванието продължава с медния корем. Той символизира Гръко-Македонската империя. В битката при Арабела (331 г. пр. Хр.) Александър Македонски разбива последния песийски владетел Дарий ІІІ Кодоман. Така Гръцката империя била установена, покривайки много по-обширни територии отколкото предишните две.

             Железните крака представят четвъртата световна сила – през 168г. пр. Хр. дошъл редът на Римската империя да наложи своето господство.

            Колко уместно е символизирано с желязото, се вижда от следното описание на историка Госен:

             „Всичко в тях беше от желязо...управлението им беше желязно, непреклонно, твърдо...Куражът им – железен, жесток, кръвожаден...Войниците им бяха от желязо; никога до тогава някой народ не е бивал по-страшно въоръжен за сражения... Дисциплината им беше желязна. Сърцата им бяха железни: никога не познаваха милост; те проливаха човешката кръв като вода.”

            В пророчеството следват стъпалата, съставени от желязо и кал.

           Даниил не предсказал пето всемирно царство, а разделението на Римската империя. В началото на 5 век сл. Хр. Рим е в пълен морален и политически упадък. Тогава бива нападнат от варварски племена, които разделят империята и създават отделни държави.
            Също като пръстите от краката на образа, тези племена били десет на брой. В 8-ма гл. на Даниил пророчеството е повторено, като империите са символизирани с животни, а 10-те племена - 10 рога на едно от животните. Седем от тях формирали Европейски държави, но останалите три изчезнали поради несъгласие с Малкия рог, 11-тият, който "израства"  измежду 10-те.

 

алемани – създават Германия

франки – Франция

саксонци – Англия

бургунди – Швейцария

вестготи – Испания

суеви – Португалия

ломбарди – Италия

херули, вандали, остготи – са изчезнали племена или размесени с други народи. 

             Даниил предсказа, че въпреки усилията им, Европейските народи няма да успеят да се обединят до там, че да създадат пета световна империя. Карл Велики, Чарлз Пети, Луи XIV, Наполеон, Уилям II и Хитлер поред са се опитвали да поставят Европа под властта на един владетел, но мечтата на всеки един от тях се е проваляла.

             Според пророчеството тези новообразувани държави никога няма да се слеят, както желязото не се смесва с калта.

            Накрая сънят на Навуходоносор завършва с падането на неръкотворен камък.            

              На много места в Библията Исус е символизиран с камък (крайъглен камък). Пророчеството визира Божията решителна намеса в историята на човечеството – едновременно трагична и възвишена развръзка:  Второто пришествие на Исус Христос! Той ще дойде и ще установи на земята Своето вечно царство!

              Бог не ни е дал това пророчество, само за да задоволи нашето любопитство по история. Той иска да ни предупреди, че човешката история върви към своя край и изпълнението на едно много важно събитие: завръщането на Исус Христос.

             Вавилон, Мидо-Персия, Гръко-Македонската и Римската империи са в историята. Ние живеем в стъпалата на война. Те са направени от желязо и кал. И до днес е така: някои от държавите в Европа са силни като желязо, а други – слаби като кал. По-важното е, че Бог казва: „…няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта.” С други думи ни казва: Никога Европейският съюз няма да бъде едно цяло! Въпреки обединената европейска валута, въпреки плановете за глобална политика на Европейския парламент и за създаване на Европейска конституция.

             Въобще не мога да допусна, че пророчеството ще се окаже невярно!!! Вероятно най-влиятелните европейски държави в рамките на Съюза ще се стремят към икономически спогодби, ще се споразумеят по определени политически и обществени принципи; могат да се обединят около общи цели, но никога няма да се създаде нещо като „Съединени Европейски Щати”.

               Покритието между пророчество и история е чудо, което носи божествения печат на Библията. Отговаряйки на Навуходоносор, Бог желае да пробуди духовните ни интереси и разкривайки бъдещето, да ни посочи времето, в което живеем, а именно в пръстите на нозете.

              Заслужава си човек да се замисли върху това удивително пророчество. Защото остава само камъкът да падне – Второто пришествие на Исус Христос!  Човешката история върви към своя край. Всичко написано в Библията ще се сбъдне. Време е всеки да направи своя избор - най-важния в живота: ЗА  или  ПРОТИВ Христос.

                      ИЗБОР - СЪДБА!!!






Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Ваня!
14.08.2011 10:53
Беше ми интересно да прочета. Поздрави и светъл ден!
цитирай
2. stela50 - Здравей , мила приятелко ...
14.08.2011 12:48
Много хубаво тълкуване , подкрепено с исторически факти
и достоверни събития ... Заслужава си да се запознаем с
това удивително пророчество .
Поздравления за интересния и размислящ постинг !
цитирай
3. vostroto - :)...
14.08.2011 13:10
:)...
цитирай
4. vandela007 - Беше ми интересно да прочета. По...
14.08.2011 14:13
malchaniaotnadejda7 написа:
Беше ми интересно да прочета. Поздрави и светъл ден!

На мен отначало ми беше интересно, а после повярвах...
Хубав ден и на теб, Наде!
цитирай
5. vandela007 - Много хубаво тълкуване, подкре...
14.08.2011 14:18
stela50 написа:
Много хубаво тълкуване , подкрепено с исторически факти
и достоверни събития ... Заслужава си да се запознаем с
това удивително пророчество .
Поздравления за интересния и размислящ постинг !

Учудващо е наистина какви удивителни пророчества има в Библията! Това е само едно от тях...
цитирай
6. vandela007 - :). . . Снизходителна усмивка и. . . . ...
14.08.2011 14:19
vostroto написа:
:)...

Снизходителна усмивка и....мълчание. Нищо.
Ела пак!
:)))
цитирай
7. vostroto - Забавно е като четиво, но пророч...
14.08.2011 15:49
Забавно е като четиво, но пророчеството тотално не е вярно , разбира се!:)
Най-малкото заради това, че липсват България - най-старата европейска държава, която носи първоначалното си име,и третата в Европа, след падането на Римската Империя!
Ами къде са после Русия, и Полша, която е била с територия сходна на тази, с която е сега?
На такова "пророчество" освен да се усмихваш, какво друго да правиш:)))
цитирай
8. vandela007 - :)
14.08.2011 16:27
Да! България, Полша и Русия не са споменати. Споменати са само 7 държави, които са се образували от ТОГАВАШНИТЕ племена, нападнали Римската империя: алемани – създават Германия
франки – Франция
саксонци – Англия
бургунди – Швейцария
вестготи – Испания
суеви – Португалия
ломбарди – Италия
херули, вандали, остготи – са изчезнали племена или размесени с други народи.

Аз не съм запозната с историята, въобще съм слаба по история и се доверявам на хора, които са запознати и са писали.
Ако можеш, допълни горния списък с племена, които са участвали в разпадането на Римската империя в 168 г. пр. Хр. и са създали държава.
Освен това пророчеството следва една определена линия. Аз споменах още в постинга си "Наближават избори", че това пророчество се доразвива в Даниил 7-ма глава. Там от 10 рога (които представляват 10-те пръста от Съня) се издига един малък рог. Целта на ТЕЗИ ПРОРОЧЕСТВА е да се разкрие същността на този малък рог, а не да се дадат подробности за държавите на Европа. Даже числото 10 от пророчествата би трябвало след разпадането на Римската империя вече да се разглежда символично - символизиращо съвременна Европа, защото сега държавите й са пет пъти по десет.
цитирай
9. watchtowerman - Поздравления!
14.08.2011 19:28
Бих вметнал само, че пророчеството на пророк Данаил има връзка с Апокалипсис-а на Йоан. И двамата, включени в Библията, говорят за едни и същи "последни" събития от настоящата човешка история...
цитирай
10. vandela007 - Бих вметнал само, че пророчеството ...
14.08.2011 20:40
watchtowerman написа:
Бих вметнал само, че пророчеството на пророк Данаил има връзка с Апокалипсис-а на Йоан. И двамата, включени в Библията, говорят за едни и същи "последни" събития от настоящата човешка история...

Така е: книгите Даниил и Откровение са двете пророчески книги за последното време, преди Второто пришествие.
Благодаря за допълнението.
цитирай
11. vandela007 - Не го прочетох, защото знам, че в...
14.08.2011 20:47
raders написа:
Не го прочетох, защото знам, че всички пророчества са откровени идиотизми

Имаш право, аз също не чета неща, за които знам, че няма да харесам. Всеки си избира в какво да вярва. Аз съм си избрала да вярвам в Бога, разкрит в Библията и вярвам във всичко, написано в нея, защото я възприемам като Божие слово.

И ми харесва, че не се криеш зад "анонимен".
цитирай
12. raders - Не го прочетох, защото знам, че в...
14.08.2011 21:31
vandela007 написа:
raders написа:
Не го прочетох, защото знам, че всички пророчества са откровени идиотизми

Имаш право, аз също не чета неща, за които знам, че няма да харесам. Всеки си избира в какво да вярва. Аз съм си избрала да вярвам в Бога, разкрит в Библията и вярвам във всичко, написано в нея, защото я възприемам като Божие слово.

И ми харесва, че не се криеш зад "анонимен".


Изглежда, че си добър човек, но в библията има доста неща, които си противоречат сами на себе си, поради което не мога да вярвам, че е Божие слово. Разбира се, всеки търси в нещо утеха...
цитирай
13. vandela007 - "Изглежда, че си добър ч...
14.08.2011 21:57
Ами добре, посочи ми едно противоречие?

Освен това християнството не е утеха...
цитирай
14. raders - Ами добре, посочи ми едно против...
14.08.2011 22:09
vandela007 написа:
Ами добре, посочи ми едно противоречие?

Освен това християнството не е утеха...


:) Не бих могъл да ги вместя тук всичките. Прекалено са много. Има една книга на един полски изследовател Зенон Косидовски - "Библейски сказания", в която са посочени доста от тях. Ако те интересува, прочети я, но знам, че фанатиците трудно възприемат истината като такава. Разбира се, християнин съм, но не приемам християнството като религия, а като философия. И не вярвам в непорочното зачатие...:) Всичко хубаво!
цитирай
15. estirbg - Ванче,
14.08.2011 22:50
когато запознаваме читателите с пророчеството на Даниил и когато даваме тълкуването за падането на неръкотворен камък, символизиращ Исус и неговото Второ пришествие, обезателно трябва да предупредим, че ПРЕДИ НЕГОВОТО ЗАВРЪЩАНЕ ЩЕ СЕ ЯВИ САМИЯТ ЛУЦИФЕР И ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА БОЖИЯ СИН, ЗА ДА ИЗПЪЛНИ НАТРАПЧИВОТО СИ БОЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОКЛОНЕНИЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. ЗА ТАЗИ ИЗМАМА ВСЕКИ ЕДИН ТРЯБВА ДА Е ПОДГОТВЕН, ЗАЩОТО БОГ Е КАТЕГОРИЧЕН -
"друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. " ОТКРОВЕНИЕ 14-9:11
ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ СА ЗАПОЗНАТИ С ПРОРОЧЕСТВАТА И АКО СЕ ОПРАТ САМО НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ ДАНИИЛОВОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ ЛЕСНО МОГАТ ДА ПОПАДНАТ В КЛОПКАТА НА САМОИЗМАМАТА. ТРЯБВА ДА ПРЕДУПРЕДИМ ВСИЧКИ, ЧЕ ПЪРВО ЩЕ ДОЙДЕ ПСЕВДОИСУСА(САМИЯТ лУЦИФЕР) И МАЛКО СЛЕД НЕГО ЩЕ ДОЙДЕ ИСТИНСКИЯТ ИСУС!!! ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ДОБРЕ ДА ЗАПОМНИ за ДА НЕ СЕ ПОДДАДЕ НА СЕТИВНИ МАНИПУЛАЦИИ!!!
цитирай
16. haralanov - Крайъгълният камък
15.08.2011 09:11
Крайъгълния камък е израз от Стария завет.Останал е от Хирам.Архитекта на храма на цар Давид.Типичен масонски израз.
цитирай
17. анонимен - Не знам защо смесвате история с г...
15.08.2011 09:41
Не знам защо смесвате история с география. Описаните събития стават в Северна Африка, а тълкуванието го прехвърляте на Европа, не е лошо да се замислите върху грешката си и за кого може би става въпрос и какво общо има Христос с Европа, та вярата е пръсната по целия свят, защо трябва само Европа да понесе последиците от съня?
цитирай
18. анонимен - А защо неръкотворният камък да не е ...
15.08.2011 10:39
А защо неръкотворният камък да не е няколкостотин метров астероид, примерно? Отговаря на описанието без противоречие, а и след като ни "зарадва" и се забие в Земята, ще изпепели всичко на стотици, а може би на хиляди километри. С времето дъждът и вятърът ще разнесат пепелта и ... ще остане само растящият камък.
цитирай
19. dedenze - Ще ми се да вярвам, че Исус Христос ще се върне и оправи нещата.
15.08.2011 14:50
Възможно е, но реално трябва да избие и изчисти повечето от човеците за да успее. Ще установи своето вечно царство, дано останат и поданици!?
цитирай
20. vandela007 - Ами добре, посочи ми едно против...
15.08.2011 15:24
raders написа:
vandela007 написа:
Ами добре, посочи ми едно противоречие?

Освен това християнството не е утеха...


:) Не бих могъл да ги вместя тук всичките. Прекалено са много.

Знам, че фанатиците трудно възприемат истината като такава. Всичко хубаво!

Аз затова казах: посочи ми ЕДНО.
Абсолютно си прав: фанатиците не ТРУДНО, а въобще не приемат истината.
цитирай
21. vandela007 - Благодаря ти!
15.08.2011 15:26
estirbg написа:
когато запознаваме читателите с пророчеството на Даниил и когато даваме тълкуването за падането на неръкотворен камък, символизиращ Исус и неговото Второ пришествие, обезателно трябва да предупредим, че ПРЕДИ НЕГОВОТО ЗАВРЪЩАНЕ ЩЕ СЕ ЯВИ САМИЯТ ЛУЦИФЕР И ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА БОЖИЯ СИН, ЗА ДА ИЗПЪЛНИ НАТРАПЧИВОТО СИ БОЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОКЛОНЕНИЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. ЗА ТАЗИ ИЗМАМА ВСЕКИ ЕДИН ТРЯБВА ДА Е ПОДГОТВЕН, ЗАЩОТО БОГ Е КАТЕГОРИЧЕНИ -
"друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. " ОТКРОВЕНИЕ 14-9:11
ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ СА ЗАПОЗНАТИ С ПРОРОЧЕСТВАТА И АКО СЕ ОПРАТ САМО НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ ДАНИИЛОВОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ ЛЕСНО МОГАТ ДА ПОПАДНАТ В КЛОПКАТА НА САМОИЗМАМАТА. ТРЯБВА ДА ПРЕДУПРЕДИМ ВСИЧКИ, ЧЕ ПЪРВО ЩЕ ДОЙДЕ ПСЕВДОИСУСА(САМИЯТ лУЦИФЕР) И МАЛКО СЛЕД НЕГО ЩЕ ДОЙДЕ ИСТИНСКИЯТ ИСУС!!! ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ДОБРЕ ДА ЗАПОМНИ за ДА НЕ СЕ ПОДДАДЕ НА СЕТИВНИ МАНИПУЛАЦИИ!!!

цитирай
22. vandela007 - Крайъгълния камък е израз от Стария ...
15.08.2011 15:44
haralanov написа:
Крайъгълния камък е израз от Стария завет.Останал е от Хирам.Архитекта на храма на цар Давид.Типичен масонски израз.

Да, строителят на храма е Хирам, но не съм чела за краъгълен камък, свързан с неговото име.

Ето в Стария завет:
Исая 28:16 Затова така казва Господ Йехова:
Ето, полагам в Сион камък за основа,
камък избран, скъпоценен, крайъгълен, за твърда основа;
който вярва в него, няма да прибърза да бяга.
Казва: "Който вярва в него" - в камък не може да се вярва; цялата Библия говори за вяра в Исус Христос.

Ето и в Новия завет:
1 Петрово 2:6 Защото е писано в Писанието:
"Ето, полагам в Сион крайъгълен камък, избран, скъпоценен;
и който вярва в Него, няма да се посрами."

Ефесяни 2:20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като крайъгълен камък е сам Христос Исус,

Особено във втория стих от Ефесяни, директно се казва, че Исус Христос е крайъгълният камък.
цитирай
23. vandela007 - Не знам защо смесвате история с г...
15.08.2011 15:51
анонимен написа:
Не знам защо смесвате история с география. Описаните събития стават в Северна Африка, а тълкуванието го прехвърляте на Европа и какво общо има Христос с Европа, та вярата е пръсната по целия свят, защо трябва само Европа да понесе последиците от съня?

Прав сте, някои събития наистина стават в Африка. В пророчеството се казва: “Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха...” (Даниил 7:8)
По-нататък небесният пратеник, който говори с Данаил пояснява:
“ А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе” (Даниил 7:24)
Библията сама обяснява себе си: роговете са царства; от тях ще излизе един друг, малък рог, различен от другите и той ще изкорени (покори) три от десетте. Вече споменах, че тези три са херулите, остготите и вандалите. Те били пречка за малкия рог; с първите две той се справя на територията на съвременна Европа, а с вандалите – в Африка. През 428 год те завземат Северна Африка, смятана за “дъщеря” на Римската църква. Император Юстиниан помага на малкия рог с армия и кораби и разгромява вандалите.
Да, християнството е разпространено по целия свят, но пророчеството визира държавите и събитията, от които произлиза МАЛКИЯТ РОГ. Всичко се върти около малкия рог, а след това по целия свят...
цитирай
24. vandela007 - А защо неръкотворният камък да не е ...
15.08.2011 16:00
анонимен написа:
А защо неръкотворният камък да не е няколкостотин метров астероид, примерно? Отговаря на описанието без противоречие, а и след като ни "зарадва" и се забие в Земята, ще изпепели всичко на стотици, а може би на хиляди километри. С времето дъждът и вятърът ще разнесат пепелта и ... ще остане само растящият камък.

А защо когато цялото пророчество е символично и Библията сама пояснява символите, последният елемент да е буквален камък - астероид?
В следващите видения на Даниил, които повтарят пророчеството от съня на Навуходоносор, но го допълват с повече подробности, се разбират повече неща....
цитирай
25. vandela007 - Възможно е, но реално трябва да и...
15.08.2011 16:10
dedenze написа:
Възможно е, но реално трябва да избие и изчисти повечето от човеците за да успее. Ще установи своето вечно царство, дано останат и поданици!?

Сигурно така ще стане, защото в Лука 18:8 се казва: "Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?"
На всеки ще отдаде правото - кой каквото си е заслужил; самият въпрос: Ще намери ли вяра на земята, подсказва колко малко ще бъдат.
Но като възкреси и мъртвите Негови поданици, ще станат едно ГОЛЯМО МНОЖЕСТВО - така пише.
цитирай
26. vandela007 - Не знам защо смесвате история с г...
15.08.2011 16:27
анонимен написа:
Не знам защо смесвате история с география.


Съжалявам, забравих да спомена, че постингът ми няма за цел да разказва историята, и географията на събитията. Като виждате с по едно изречение само споменавам: „Вавилон пада, на негово място се издига Мидо-Персия....” И така за всички; най-много да спомена някоя година, но тя е само за достоверност и не допринася нищо за същността на пророчеството, чиято цел е да проследи появата на малкия рог.
цитирай
27. анонимен - E dobre de vandela007 via vervate li ...
16.10.2011 18:25
E dobre de vandela007 via vervate li v taa bibliq , koi znae tva koi go e pisal i za6to , vpro4em ne e mn slojno religiqta se izpolzva za kontrol nad 4ove4estvoto nz kvi fanatici ste vie kato iskate da vqrvate v ne6to mi po-dobre vervaite v izvunzemni ima logika da su6testvuvat 6to pak to4no vqrvate v taaa bibliq i religiqta nz. Nqkoi be6e kazal, 4e nai-golqmata laja na sveta izmislqna nqkoga ot 4ovek e religiqta!!!!. a i edva li tia koito sa q pisali ili kogato tam sa izbirali koi kanoni da sa za pred ob6testvoto tva edva li e cqlata istina, mislq 4e ima golqma 4ast koqto e skrita i dostapna samo za nai-vis6ite krugove koito imenno iskat da upravlqvat 4ove4erstvoto - Vaticana, illuminati i tem podobni.spored tebe vandela007 ti dali ima6 dostap do cqlata informaciq , nqma6 estestveno nema i da ima6 za tva po -poleka s tia vqrvaniq za tova kakvo pi6e v bibliqta.Bibliq, Koran, Talmud i si4ki religiozni knigi sa vsu6tnost 1 cqlo no razdeleno na par4eta vsu6tnost i vuv vsi4kite ima istina. A za6to e razdeleno mi 6toto po-lesno e da ima - razdelqi i vladei otkolkoto horata da sa obedineni da sa edno cqlo kakvito vsu6tnost sme.
цитирай
28. vandela007 - Човече,
16.10.2011 19:11
Всеки си избира в какво да вярва. Аз съм си избрала да вярвам на Бога, описан в Библията. Вярвам, че тя е Божие слово; че е написана от хора, вдъхновени от Бога, но пишещи според манталитета си (а не под диктовка); вярвам, определянето на канона също е станал под Божие ръководство; че Бог се грижи по специален начин Библията да се съхрани до ден днешен и че въпреки, че има различни преводи и изменения, основното в Писанията си остава.
Много съм впечатлена обаче, че слагаш Ватикана на първо място сред управляващите света. Абсолютно съм съгласна с теб и това го описвам в следващите си постинги - след този.
Благодаря ти за мнението.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1287673
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031