Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 13:53 - Паднали ангели (дяволи, зли духове, демони)
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4535 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 19.01.2011 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                     (продължение)                                                                                    В Библията се казва, че ангелите са създадени преди човека. Най-високо в йерархията им и пръв след Бога е бил най-главният ангел, Луцифер – „излъчващ светлина”. По някаква причина той се възгордява, иска да заеме мястото на Бога, започва бунт срещу Него и от осеняващ херувим става дявол и сатана. Увлича след себе си последователи – ангели; така се създава бунтовническото войнство на падналите ангели, наричани още дяволи, зли духове или демони. 

         Божието слово ни разкрива някои много странни неща за тях. Всяка форма на окултизъм е свързана с падналите ангели. Демонизмът е начинът им на изява чрез човешки посредници. Злокобната сянка на спиритизма се спуска над милиони хора в света.

         Само допреди няколко години разказите за появявания на духове не се приемаха сериозно. Днес рядко може да се срещне вестник, който да не пише за астрология, свръхестествени явления и сензационни прояви на екстрасенси; по телевизията медиуми ни предсказват бъдещето; само с едно СМС-че можеш да научиш какво те чака...

          Милиони хора се питат: „Всичко това шарлатанство ли е или сатанинска проява? Действителни ли са появите на духове или са плод на болно въображение? Коя е силата, стояща зад всички тези потвърдени разкази за материализирани духове?”

          Тези явления не могат да бъдат пренебрегвани! Разказите стигат до всеки от нас. Едва ли има човек, който да не е разговарял с някой свой познат, имал връзка с мъртвите.

          В повечето случаи появата на духове съвсем не е призрачна и зловеща. Хората разпознават по гласа, дрехите и жестовете свои починали любими, приятели и роднини. Често те споменават грижливо пазени семейни тайни и предават достоверна информация, известна само на двама-трима души.

           Мнозина твърдят, че не вземат важно решение без да се консултират с медиум, който от своя страна ги свързва с духовете на починалите. Дори висши правителствени служители го правят преди да се заемат с някой важен държавен въпрос.

            Има ли причина да се безпокоим от тази ситуация? Може ли да се разчита на подобни свръхестествени вестители за надеждно и честно ръководство?

            Сатанизмът, магьосничеството, паранормалните явления, хипнозата, астрологията и още много други такива „науки” обещават да донесат щастие и успехи, надминаващи границата на въображението.

            Независимо дали вярваме в Бога или не, дали вярваме в дявола или не, честността и разумът изискват всяко нещо, което надхвърля очевидните природни процеси и закони, да бъде обяснено с намесата на духовните сили на Бога или на дявола.

              Ако настоятелните гласове, повлияли на милиони хора, наистина дават съвети от Бога, тогава би трябвало да се радваме на това нарастващо влияние. От друга страна, ако тези явления се пораждат от сатанински сили, ние сме изправени пред един от най-ужасните дяволски планове, които можем да си представим. Възможно ли е да има по-страшна самозаблуда от това, да се вслушваме в сатанинските гласове и да вярваме, че Бог ни говори!

              Запомнете, че Божият метод да ни говори е чрез Свещеното писание: „И ако ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове и до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегнете ли при мъртвите заради живите? Нека отидат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях.” (Исая 8:19,20 )  Тук Бог ни казва, че познанието, надхвърлящо човешките възможности, трябва да бъде получавано от Неговото слово, а не от нечисти духове. Но противно на този съвет, милиони хора се обръщат към съвременното магьосничество и спиритизъм, за да получат отговор на проблемите си. За тях Божието слово е една от книгите, нищо, че се нарича „Божие”!  Приемат го като заглавие на книга и...толкоз.

 

                                                   (следва)

 




Гласувай:
15



1. yotovava - Важно е да вярваме
16.01.2011 14:12
в Бога и в себе си.
Поздрав
валя
цитирай
2. vandela007 - Да!
16.01.2011 16:28
И аз така казвам: Важно е да вярваме в Бога, а не на екстрасенси, астролози, врачки, медиуми и подобни на тях.
Поздрав и от мен!
цитирай
3. estirbg - Тепърва ще видим много "чудеса"!
16.01.2011 21:36
Последно време е и Сатана много се е активизирал! Трябва много да внимаваме да не ни излъже и здраво да се държим за Словото Му...
цитирай
4. vandela007 - .
18.01.2011 16:10
Права си, гаранция няма за никого. Злите духове са много интелигентни, познават добре слабостите ни и лесно могат да ни подмамят, ако не познаваме истината в Словото.
цитирай
5. анонимен - Значи
19.01.2011 08:16
Ангелите имат възможност да избират с кого да бъдат- с Бога или с Луцифер?
цитирай
6. vandela007 - .
19.01.2011 13:48
Да, и с хората е така; и те си избират с кого да бъдат. Има само два пътя. Среден няма...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1297540
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5419
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930