Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2010 14:21 - Денят на страшния съд
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2662 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Кой е авторът на страданията? Бог ли? Дори бесовете знаят, че не е Той.       Ето един случай, описан в Матей 8:28,29:  „И...срещнаха Го двама, хванати от бяс, които излизаха от гробищата, твърде свирепи, така щото никой не можеше да мине през оня път. И ето, извикаха, казвайки : Какво имаш Ти с нас, Божи Сине? Нима си дошъл тука да ни мъчиш преди време?” („преждевременно” – в други преводи) Казват „преди време” – тези зли демони знаят, че времето за наказание още не е дошло. Такова време ще настъпи;  някога, но не е сега.        Йов говори за  „нечестивия, който се пази за деня на погибелта; в ден на гняв ще бъде закаран.” (Йов 21:30)         Йоан говори за времето, когато ще „дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите; да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите...и да погубиш погубителите на земята.” (Откр. 11:8)         Ап. Петър заявява, че нечестивите са „пазени до деня на страшния съд” (2Петр. 3:7)         Да, съдният ден ще дойде и сега Бог не не тормози. Ако за всяко нещо ни наказваше сега, нечестивите винаги биха страдали, а праведните биха се радвали на цъфтящо здраве и успехи. Псалмистът казва: „Завидях на нечестивите, като гледах благоденствието им... а аз съм измъчван цял ден и наказван всяка заран... и мислех как да разбера това, но ми се виждаше много трудно. Докато влязох в Божието светилище, тогава разбрах сетината им.” (Псалм 73) Накрая, в съдния ден, ще се въздаде справедливост за всички. Тогава „сетината” на нечестивите ще бъде погибел; тогава ще получат наказанието си от Бога. Не сега.       В дните на Христос евреите са смятали, че греховете се наказват в този свят. На всяка беда се гледало като наказание за някакво престъпление, извършено от самия страдалец или от неговите родители. Затова всеки нещастник поемал допълнителното бреме да бъде смятан за голям грешник. При един случай учениците питат Исус: „Поради чий грях, негов или на родителите му той се е родил сляп?” Исус отговаря: „Нито поради негов грях, нито на родителите му.” (Йоан 9:1-3) Езическата идея, че нещастията върхлитат хората като наказание от Бога, не е одобрена от Исус. Той я отхвърля, тъй като тя няма нищо общо с християнския начин на мислене.            Друг път казват на Исус за галилеяните, чията кръв Пилат смесил с жертвите им, че навярно са били много нечестиви хора, щом ги е сполетяло това нещастие. „Исус в отговор им рече: Мислите ли, че тия галилеяни са били най-грешни от всички, понеже са пострадали така? Казвам ви – не ... Или мислите, че ония 18 души, върху които паднала Силоамската кула и ги убила, са били престъпници повече от всичките човеци? Казвам ви – не.”            Никой, който страда в този живот, в никой случай не е по-грешен от останалите човеци. Това казва Исус. Наказанието се получава в Съдния ден. За сега този ден е някъде в бъдещето. Кога – Билията не казва. Но има белези, по които се разбира, че живеем в края на световната история.

                                                (СЛЕДВА)




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Йоан 3:16
07.11.2010 15:12
16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
цитирай
2. raders - Няма такива белези и никой не може да ...
07.11.2010 15:17
Няма такива белези и никой не може да прогнозира края на световната история. Безброй пророци са го правили и всички просто са лъгали. То може да се случи всеки момент, но не се знае кога.
цитирай
3. vandela007 - Белези на последното време - 1.
07.11.2010 17:48
В Матея 24:36 се казва, че денят на Второто пришествие не го знае никой, само Бог Отец. Ето белезите, които мога да споменаи от които личи, че ще е скоро:

1. В края на времето знанието ще се умножи. (Виж Даниил 12:4) Преди 70 години дядо ми е орал с рало, а каво е нивото на знанията сега...

2. „В последните дни ще настанат усилни времена; човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбеви, а не боголюбиви.” (2Тимотей 3:1-4) Без коментар, точно така е...

3. „...когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?” (Лука 18:8) Някой има ли съмнение, че вярващите са малко?

4. „И ще чуете за войни и военни слухове, но внимавайте, да не се смущавате, понеже тия неща трябва да станат, но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ и царство против царство...” (Матей 24:6,7)
цитирай
4. vandela007 - Белези на последното време - 2.
07.11.2010 17:50
5. „Дойдете сега вие, богатите, плачете и ридайте поради бедствията, които идват върху вас...златото и среброто ви ръждясаха...Вие сте събирали съкровеща в последните дни...” (Яков 5:1-4) Никога богатствата не са били толкова концентрирани в една шепа хора, управляващи света.

6. „И ще има големи трусове и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето, а по земята – бедствия на народите, като ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните. Човеците ще умират от страх и от очакване на онова, което ще постигне Вселената, защото небесните сили ще се разклатят.” (Лука 21:11,25,26) Небивали земетресения (чести), недохранване, грипове разни, СПИН, епидемии, огромни пожари с недоказани причини, екологични катастрофи, масово умрели риби, наводнения, свлачища, вулкани, урагани, тайфуни, цунами, замърсен въздух, земята едва диша...

7. Безгрижието на света в Ноевите и Лотовите дни ще бъде и в последните дни „...подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви” (Лука 17:26-30)

8. В края на световната история ще има хора, които няма да вярват на белезите, няма да им обръщат внимание: „В последните дни ще има подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Къде е обещаното Му пришествие, защото откакто са се поминали бащите ни, всичко си стои така, както от началото на създанието.” (2 Петрово 3:3,4)
цитирай
5. vandela007 - Белези на последното време - 3.
07.11.2010 17:54
9. „Когато казват: Мир и безопасност!, тогава ще ги постигне внезапно погубление...и никак няма да избягнат” (1Солунци 5:3) Ако пуснете Радио Ватикана, папата говори само за мир, а неговите съюзници, илюминатите – за Нов световен ред. И пак за мир! Празни приказки...

10. Ще се появят лъжехристи: „Тогава ако някой ви каже: Ето, тук е Христос или тук, не вярвайте! Защото ще се появят лъжехристи, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят ако е възможно и избраните.” (Матей 24:23,24) По отношение на този белег, заинтересувайте се от проекта „Синият Лъч”. Но той е от миналия век, сега има и по-съвършени проекти, които да имитират пришествието на Исус Христос с ефект в небето, който ще се вижда от всяка точка на земята и ще бъде не холограма, а...материален!

11. „И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всички народи и ТОГАВА ще дойде свършекът.” (Матей 24:14) Евангелието се проповядва по целия свят, дори по изолираните острови (като остров Питкерн например). И ако за другите белези се казва, че това не е краят, за разпространението на евангелието по целия свят се казва: ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ СВЪРШЕКЪТ!!
цитирай
6. raders - вечните глупости
07.11.2010 19:54
Планетата Гея /земята/ ще просъществува още няколко милиарда години /три, четири и повече/ докато угасне слънцето и до тогава винаги ще има живот на нея. Разбира се, човечеството ще си отиде много по-рано /не се знае кога и по какви причини/, но това не означава, че ще свърши света. Разбира се, тези неща не ги пише в библията; затова пък са верни.
цитирай
7. vandela007 - .
07.11.2010 20:15
И аз не съм съгласна с част от мнението ти, но не казвам, че пишеш вечни глупости....
Не знам кой ти е казал, че земята ще съществува още НЯКОЛКО (доста определено!) години. Може и повече. В Библията не пише, че ще бъде унищожена, така че може да се окежеш прав за няколкото милиарда годинки.
Пише, че ще бъде обновена, каквото и да значи това.
цитирай
8. raders - Извинявай, но винаги ме втриса, ...
12.11.2010 21:07
Извинявай, но винаги ме втриса, когато някой се опитва да прави прогнози за бъдещето на планетата и на хората, базирайки се на библията. Това е все едно да отидеш на лекар и той да ти каже: виж какво, съгласно библията, ти утре ще умреш. Това е колкото инфантилно, толкова и жестоко. Най-вече защото информацията е взета от едно неграмотно писание, писано някога от неграмотни хора, които дори не знаят за какво става въпрос. В библията има толкова много щуротии, че се чудя как е възможно съвременни хора да я вземат насериозно. Що се отнася до моята информация, тя е точна и се базира на научни доклади. Слънцето ще грее още почти толкова, колкото е гряло досега - тоест- около 4.5 милиарда години, след което ще се промени много и животът на земята ще изчезне. Но човечеството ще изчезне много по-рано /не се знае кога и от какво/.Това са точните прогнози.
цитирай
9. vandela007 - .
12.11.2010 23:02
И ти като мен си вярващ. Да се довериш на "точните прогнози" на науката за милиарди години напред, се иска ГОЛЯМА ВЯРА!
Жив и здрав да си! Всеки си избира в какво да вярва.
цитирай
10. анонимен - Ей това много ми хареса: "Н...
20.01.2011 14:02
Ей това много ми хареса: "Никой, който страда в този живот, в никой случай не е по-грешен от останалите човеци. Това казва Исус. "
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288294
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031