Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 11:17 - Медицински злоупотреби убиват 500 пъти повече американци, отколкото случайни смъртни случаи от оръжие ... имаме нужда от контрол на доктора
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Медицински злоупотреби убиват 500 пъти повече американци, отколкото случайни смъртни случаи от оръжие ... имаме нужда от контрол на доктора

09/26/2018 / От Изабел З.

image   https://www.newstarget.com/2018-09-26-medical-malpractice-kills-500-times-more-americans-than-accidental-gun-deaths.html

Всички сме чували статистическите данни за случайни смъртни случаи на оръжие в САЩ. Много от тях са преувеличени, разбира се, но дори една смърт е твърде много. Въпреки това, когато тези статистики са поставени в перспектива чрез сравняването им с други видове случайна смърт, това е още по-трагично; медицински злоупотреби убиват 500 пъти повече американци от случайни смъртни случаи на оръжие! Не означава ли, че трябва да има 500 пъти повече обаждания за контрол от доктор, отколкото за контрол на оръжието?

Шокиращите данни за злоупотреби със злоупотреби са доста твърди. Това е взето от осемгодишно проучване от уважавания университет "Джон Хопкинс" , което открива, че има поне 250 000 смъртни случая поради злоупотреби в Америка всяка година. Това е достатъчно зле само по себе си, но CNBC съобщава, че този брой всъщност е в нисък клас, тъй като други проучвания са установили, че такива смъртни случаи надхвърлят 400 000 годишно. Тъй като лекарите, коронистите и погребалните директори рядко отбелязват човешки грешки в сертификатите за смърт и това е, което CDC разчита на статистиката за смъртността, такива случаи са драстично недостатъчни . Така или иначе, е безопасно да се каже, че най-малко 250 000 души умират от медицински злоупотреби всяка година.

Колко хора случайно умират в ръцете на пистолет всяка година? 500. Отново изгубените 500 човешки жертви все още са опустошителни, но е ясно, че непропорционален обществен гняв е насочен към оръжията в сравнение с лекарите, които правят грешки. Дори когато погледнете цялостните смъртни случаи на оръжия, а не просто случайни - и убийства и самоубийства в сместа - ще получите цифри като 36 000 от 2015 г. Две трети от тях, между другото, бяха самоубийства. Така че, дори и да смятате смъртните случаи с умишлено оръжие, броят на смъртните случаи от злоупотреби всяка година е все още седем пъти по-висок.

 

Къде е цялото ярост над тази водеща причина за смъртта?

Разбира се, много по-лесно е да се политизират оръжията, отколкото лекарите, поради което тези статистически данни за злоупотребите обикновено се държат в тайна. Основните медии със сигурност не придават на темата почти толкова внимание, колкото си заслужава, а това не се дължи в голяма степен на желанието им да задоволят своите рекламодатели, много от които са фармацевтични компании, чиито продукти са замесени в такива смъртни случаи. Те няма да искат тези страшни истории да се съобщават, защото повече хора могат да се страхуват от лекарите - кой трябва да се отбележи, че по същество служат като техни търговци.

Световните здравни организации считат, че безопасността на пациентите е "сериозна глобална грижа за общественото здраве", като най-малко 42,7 милиона пациенти са пострадали по време на хоспитализация. Рискът на пациентите, които изпитват нежелано събитие в болницата, сега е един от 300. Междувременно най-малко 7 милиона души по света страдат от инвалидизиращи хирургични усложнения, от които един милион умират в резултат на това.

В САЩ 250 000 годишни смъртни случаи правят медицинските грешки третата водеща причина за смъртта зад сърдечни заболявания и рак. Според проучването на Джон Хопкинс, 10 процента от всички смъртни случаи в Америка са резултат от медицинска грешка. Те са използвали статистически данни и други проучвания, включително данни от инспектората на отдела по здравеопазване и човешки услуги, цени на болничните доходи и данни от Агенцията за изследвания в здравеопазването.

Смъртни случаи, дължащи се на медицинска грешка, могат да бъдат причинени от персонал с недостатъчни умения, системен дефект, предотвратим неблагоприятен ефект, грешка в грижите или преценката, разрушаване на компютъра, медикаменти или смесване на дозата и недиагностицирани хирургични усложнения.

Университетът "Джон Хопкинс ", д-р Мартин Макари, казва: "Причините за смъртност, обявени от CDC, дават информация за финансирането на научните изследвания и приоритетите в областта на общественото здраве на страната ни. Точно сега ракът и сърдечните заболявания получават тонус на внимание, но тъй като медицинските грешки не фигурират в списъка, проблемът не получава финансирането и вниманието, което заслужава ".

Ако контролът от лекарите е получил половината от вниманието, колкото контрола на оръжията, колко много биха могли да бъдат спасени?

Източници за тази статия включват:

Breitbart.com

NaturalNews.com

CNBC.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39690595
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031